Atomerőmű SE - MAFC

2017.12.15, 10:59 Kosárlabda
A fővárosiak ellen folytatjuk a harcot a kuparészvételért.

NB1 Alapszakasz – 11. forduló
Atomerőmű SE - MAFC
Paks, 2017.12.16. 18.00
V.: Papp P., Praksch P., Balog Gy. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

MAFC: Hot - Fodor - Misek - Davis - Neighbour

 

Teo Cizmic:  Meg kell nyernünk a MAFC elleni mérkőzést, nem is gondolkozunk másban, hiszen ha ott akarunk lenni a kupadöntőn, erre a győzelemre mindenképp szükségünk van. Szóval egyszerű ez: nincs kifogás, meg kell nyernünk a szombati meccset, és kész! Egyébként határozottan egyre jobban nézünk ki az elmúlt egy hónapban, és folytatnunk is kell ezt a fejlődést, ha el akarunk érni valamit.

 A fejlődésben – ahogy már többször elmondtam – kulcsszerepet játszik az, hogy végre elegen vagyunk ahhoz, hogy érdemi edzésmunkát végezzünk. Legutóbb említettem, hogy Berényben kiderül, a három hetes, tétmeccs nélküli edzés után hol tartunk. Szerencsére úgy alakultak a dolgok, ahogy vártam. Meg kellett nyernünk azt a mérkőzést, és ezt teljesítettük is. Tudtuk, hogy kulcsfontosságú számunkra az a meccs a kuparészvételhez, ráadásul idegenben is volt, de a kezdeti idegeskedés után megnyugodtunk és a második félidőben már egyértelműen föléjük kerekedtünk.

Az elmúlt három meccsen egyértelműen látom a fejlődést a csapaton, jobban jár a labda, és ami talán még fontosabb, egyre jobban védekezünk. A Sopron 74 pontot dobott nekünk, az Alba hatvanat, a Jászberény pedig 70 ponton állt meg. Az elmúlt három meccsen hetven pont alatt kaptunk átlagban, ami kimondottan jónak mondható. A jobb védekezésnek egyből kézzelfogható eredménye is lett, a három találkozóból kettőt behúztunk.

Külön öröm volt Ruják András jó és ponterős játéka. András tagja a magyar válogatottnak, remek játékos, ezért is igazoltuk le a nyáron. Nincsenek és nem is voltak kétségeim a képességeit illetőleg, egyszerűen nem jöttek össze a dolgai eddig. Nagyon kedvelem, mint játékost, rengeteget segít nekünk, nagyon fontos tagja a csapatnak. Úgy érzem, sokat kapunk még tőle a szezonban, sőt már a következő meccseken. Hogy miért gondolom így? Ahogy említettem, az elmúlt 3-4 hétben nagyságrendekkel jobb munkát végeztünk edzésen, mint korábban és ennek ő is komoly részese volt. 20-25 percet játszik meccsenként, alapembere ennek a csapatnak, számítok is tőle egy 10 pont, 3-4 gólpassz és pattanó körüli teljesítményre a jövőben.

Ami szombati ellenfelünket, a MAFC-ot illeti, egy trükkös csapattal találkozunk, tele tapasztalt játékosokkal és egy remek edzővel. A mérkőzéseiket rendszerint emberfogással kezdik, majd ebből váltanak zónára. Ebből is használják 1-2-2-es illetve a 2-3-as változatot egyaránt, ami felettébb össze tudja zavarni az ellenfél játékosait. Persze ez egyben azt is eredményezni, hogy nagyvalószínűséggel sok üres dobásunk lesz, ezeket pedig be kell dobnunk, nincs mese. Egyrészt hogy kosarakat szerezzünk, másrészt hogy megnyissuk a festéket. Koncentráltan és nagy odafigyeléssel kell játszanunk, máshogy nem meg. Fontos még, hogy eredményesen hajtsuk végre a gyorsindításos helyzeteket, a zóna ellen ugyanis a gyorsindítás a legjobb fegyver, hiszen nincs idejük visszarendeződni. A héten sokat dolgoztunk ezeken a játékelemeken, mert ha nem tudunk adaptálódni az ellenfél stílusához, az komoly problémát okozhat. Nem lesz könnyű ez ellen a védekezés ellen játszani, és ha nem dobjuk be az üreseket bajban lehetünk ellenük. Épp úgy, ahogy a Szolnok, a Körmend és a többi csapat is megizzadt ellenük. A Pécset például harminccal verték, pedig a Pécs egy jó csapat. Egy szó, mint száz: kemény meccs lesz, de számunkra nincs más opció, csak a győzelem.

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%