Atomerőmű SE - Kaposvári KK

2017.12.28, 20:53 Kosárlabda
Folytatni akarjuk a jó sorozatunkat a péntek este háromnegyed hétkor kezdődő meccsen, melyet az M4 Sport is közvetít.

NB1 Alapszakasz – 13. forduló
Atomerőmű SE - Kaposvári KK
Paks, 2017.12.29. 18.45
TV: M4 Sport
V.: Györffy P. A., Pozsonyi L., Fodor A. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

Kaposvár: Dunn - Evans - Baki - Ivosev - Spica

 

Teo Cizmic:  Nagy győzelmet arattunk Körmenden, kicsit szokatlan számunkra ez a szituáció, de túl nagy örömködésre nincs időnk, hiszen – ahogy mindenki más, ma vagy - holnap már meccset játszunk a Kaposvár ellen. Fizikálisan nem lesz gondunk, mert mindenki rendben van, de fejben is ott kell lennünk, ha nem akarunk hibázni. Jó úton járunk, hiszen a legutóbbi öt meccsünkből négyet megnyertünk, ráadásul az Albát is nagy küzdelemre késztettük, de még bőven van min dolgozni. Ami persze normális, hiszen nyáron gyakorlatilag teljesen újraépítettük a csapatot, és tíz új ember, tíz új karakter összeillesztése nem 1-2 hónap alatt történik meg. Ezzel együtt, összességében úgy érzem, jól állunk, és az elmúlt két hónapban napról-napra előre léptünk.

Ennek egyik bizonyítéka volt a Körmend elleni meccs is, melynek kulcsa talán az volt, hogy készen álltunk a találkozóra és tényleg elhittük, hogy meg is tudjuk nyerni azt. A meccs nagy részében úgy játszottunk, mint egy igazi csapat: járattuk a labdát és segítettük egymást. Persze voltak még hibáink bőven, ennyi kapott ponttal idegenben ritkán lehet meccset nyerni, de ahogy hozzáálltunk a mérkőzéshez, az meghozta a sikert. Nagy energiával és lelkesen játszottunk, de ez alap, ehhez jön még a magadba és a csapattársaidba vetett hit.

Seth Allen remek kulcsszereplője volt a győzelemnek, de nem titok, ezzel együtt is vannak problémáink vele. Néha remek teljesítményt nyújt, máskor pedig kimondottan gyenge meccsei vannak, továbbra is hullámzó a teljesítménye. Viszont az biztos, hogy egy ilyen képességekkel rendelkező játékos bármikor el tud dönteni egy mérkőzést. Persze nem csak róla kell beszélni a körmendi siker kapcsán, alapvetően a kiváló csapatmunka hozta meg a győzelmet, legalább olyan fontos volt például a tizennyolc pontig és kilenc lepattanóig jutó Eilingsfeld János vagy a tizennégy pontos Ruják András teljesítménye is. Önmagában egy harminc pontos játékossal még nem nyersz mérkőzéseket, viszont nekünk kiváló magyarjaink is vannak, akik mindig hozzáteszik a magukét, ahogy azt most Johnny, András vagy – hiába nem dobott pontot, de – Máté is tette. Illetve ne felejtkezzünk el Jabarie Hindsről sem, aki most először irányította és vezette igazán a csapatot. Akkor dobott, passzolt vagy tört be, amikor kellett. Oké, a végén volt néhány hibája, de ez is belefért. Szóval a lényeg, hogy a győzelemnek rengeteg összetevője volt, és ez ideális esetben így kell, hogy működjön.

A körmendi túrát követően három nap pihenőt adtunk a fiúknak, hogy legalább a karácsony egy részét a családjukkal tölthessék, már akinek elérhető közelségben voltak a szerettei. Kedden aztán belevágtunk a munkába és azóta is napi két edzéssel megyünk, igyekszünk fenntartani az intenzitást. ilyenkor nem lehet relaxációs edzéseket végezni, mert elveszíti a csapat a formát és az intenzitást és máris jönnek a vereségek. Ebben az időszakban erre nagyon oda kell figyelni.

Ráadásul a Kaposvár mindössze két vereséggel van mögöttünk, egyáltalán nem számítok könnyű találkozóra. Erősek, agresszívak, sokat játszanak pozícióban, ráadásul Dunn és Evans révén egy kiváló hátvéd-párossal állnak fel. Nagyon veszélyes meccs előtt állunk, ez egészen biztos. A Szeged két sérülttel érkezett hozzájuk, de nem hinném, hogy csak emiatt, vagy a felfogatott kezdőcsapat miatt nyertek volna. Ez utóbbi kicsit megzavarhatta az ellenfelet, de alapvetően nem osztott-szorzott, hiszen pár perc után visszaváltottak a megszokott, három magasemberes szerkezetre. Sokan egyébként csak azt látják, hogy a Kaposvár elveszett egy halom meccset, de arra nem figyelnek, hogy a Szolnok és a Falco elleni találkozókat leszámítva ezek pár pontos vereségek voltak, amelyek során több mint harminc percig abszolút partban voltak az ellenfelükkel.

Nagyon fizikális mérkőzés lesz, ahol fel kell vennünk a kesztyűt és nekünk is ennek megfelelően játszani. Agresszíven kell kezdenünk és gyorsindításokkal operálni, ellenfelünk ugyanis alapvetően lassabb, nehézkesebb csapat, mint mi. Továbbra is jól kell dobnunk, e nélkül nem megy. Külön figyelnünk kell arra, hogy levédjük a belső játékukat illetve Dunn pick&roll játékát, nem engedélyezhetünk nekik támadólepattanókat, illetve figyelnünk kell Evans távoli tripláira. Ezek lehetnek a meccs kulcs elemei. Persze ezek mellett lesz még sok apró dolog, de ezek a legfontosabbak.

Az elmúlt hetekben folyamatosan arról beszéltünk, hogy el kell érnünk a kupadöntőt. Ez sikerült, ez a célt tejesítettük, de nem állhatunk le. Innentől az a célunk, hogy minél jobb formába kerüljünk a kupadöntőig, hogy ott minél jobban szerepelhessünk, illetve hogy megerősítsük a helyünket az első ötben a középszakasz kezdete előtt. Ehhez minden egyes sikerre szükségünk van, így más célunk nem is lehet innentől kezdve, mint hogy meccsről-meccsre haladva gyűjtögessük a győzelmeket, elsőként rögtön pénteken, a Kaposvár ellen.

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%