Atomerőmű SE - Falco Vulcano Energia KC

2017.09.29, 13:42 Kosárlabda
A tavalyi ezüstérmest fogadjuk az első fordulóban

NB1 Alapszakasz – 1. forduló
Atomerőmű SE – Falco Vulcano Energia KC
Paks, 2017.09.30
V.: Földházi T., Praksch P., Minár L. (dr. Páli K.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

Falco: Govens – Perl – Váradi – Borisov – Zigeranovic

 

Kemény feladattal nézünk szembe a 2017/18-as bajnoki szezon nyitányán, az első fordulóban ugyanis rögtön a legutóbbi döntő vesztese, a Falco Vulcano Energia KC vár a mieinkre. A vendégcsapat nem ismeretlen előttünk, ugyanis a VIII. Horváth Zoltán Emléktorna döntőjében is összecsaptunk alig egy hete. Az említett meccsen három negyeden át jól tartottuk magunkat, de a végére összezuhantunk, ami kiütéses Falco győzelmet eredményezett. A mieink egyébként nem mozogtak rosszul, Hinds és Allen vezérletével másfél negyeden át mi álltunk jobban, ám a Falco ritmust váltott, amire nem tudtunk reagálni. Persze, ilyen hullámvölgyek benne vannak egy olyan újjáalakuló csapat esetében, mint a miénk. A Falconak ilyen gondjai nincsenek, a távozóik közül mindössze Barham és talán kovács tekinthető komoly veszteségnek (legalábbis a játszott percek és pontok alapján), ám a helyettük érkező Norfeet - Perl páros úgy vélem képes feledtetni őket, sőt! Az Olaszországból hazatérő EB-hős, Perl Zoltán megszerzése talán az átigazolási időszak legnagyobb hazai fogása. A mindhárom mezőnyposzton bevethető, sőt mindhármon kiváló teljesítményre képes Perl olyan mélységet adhat a csapatnak, amiről tavaly csak álmodtak. Az pedig, hogy még saját nevelésű, szombathelyi fiatalemberről is van szó, csak hab a tortán.

Ami a mieinket illeti, nálunk már korántsem volt ekkora az állandóság, amit mindennél jobban szemléltet, hogy a tavalyi keretből mindössze Medve, Kalmár, Gulyás és Plézer maradtak hírmondónak. EB-hősből azért nekünk is jutott, hiszen a nyár folyamán sikerült visszacsábítani Szolnokról a korábban már itt négy évet lehúzó Eilingsfeld Jánost, illetve Sopronból megszerezni az egyes-kettes poszton bevethető Ruják Andrást. Mindketten ott voltak – Hermann „Dongó” János – társaságában a nyári Európa bajnokságon, ahonnan élményekkel és pozitív impulzusokkal tértek haza, ami reméljük a saját és társaik idényére is pozitív hatással lesz.

Nem vár hát ránk könnyű mérkőzés a hétvégén, sőt mondhatni bravúr lenne a győzelem, ami azonban kiváló indító lökést addhatna a csapat számára az előttünk álló hosszú idényre.

Kép.: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%