Atomerőmű SE - Alba Fehérvár

2017.11.17, 08:54 Kosárlabda
Az elmúlt hetekben remek formába kerülő fehérváriak ellen maximum kell a győzelemhez.

NB1 Alapszakasz – 9. forduló
Atomerőmű SE - Alba Fehérvár
Paks, 2017.11.18. 18.00
V.: Cziffra Cs., Török R., Rácz Zs. (Balogh L.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

Alba: Hill - Simpson - Harris - Lóránt - Keller

 

Teo Cizmic:  Úgy érzem, a Sopron elleni siker jó hatással volt a fiúkra. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ezt megelőzően ugye három vereségünk is volt, ráadásul R.T. Guinn beépítése is folyamatban van, így nagyon kellett a lelkeknek ez a győzelem. Könnyebb így edzeni, hogy megerősítést nyert, jó irányba haladunk. Az elmúlt három hétben jól dolgoztunk, keményen edzettünk, ennek érződik is az eredménye. Edzőként mindig jó érzés, ha az elvégzett munkának eredménye is van. Persze most az Alba ellen más lesz a szitu, hiszen minden meccs más, más az ellenfél, más dolgokra kell odafigyelni. Az Alba meccs után pedig egy hosszabb szünet következik, az ottani három hetes kiesést is kezelnünk kell majd, kérdés hogy viselik a játékosok. De ezzel ráérünk majd jövő héten foglalkozni.

Ami az Albát illeti, szombati ellenfelünk egy atletikus, remek csapat, tele kiváló képességű külföldiekkel és magyarokkal. Csapatuk kiváló kombinációja a fiatalságnak és a rutinnak, edzőjük pedig érti a dolgát, tudja mit és miért csinál. Teljesen más sztori lesz a szombati meccs, mint a múlt heti. Még több energiával, sokkal koncentráltabban kell kosaraznunk, és jobban oda kell figyelnünk az apró részletekre, mert azok jelenthetik a különbséget. Gyorsabban kell mozognunk és gondolkodnunk, elsősorban védekezésben. Meg kell állítanunk a betöréseket, az egy-egy elleni helyzeteket le kell védenünk és egyszerűen nem veszíthetjük el a lepattanócsatát, az nem fér bele. Sajnos a héten különböző okok miatt R.T. és Seth is hagyott ki edzéseket, kérdés hogy milyen állapotban lesznek szombatra. Mindenesetre bárhogy is lesz, az Alba szokásához híven egészen biztosan nagy energiával fog játszani, ebben a tekintetben fel kell vennünk velük a versenyt.

Visszatérve egy kicsit R.T. Guinnre és a csapatban betöltött szerepére. Határozottan jó döntésnek érzem a leigazolását, remekül illik a csapatba. Sok nagy csatát megélt már, nem kapkod a pályán, nem hamarkodja el a döntéseket. Remek fizikummal és erős testfelépítéssel rendelkezik, a teste jól terhelhető, kiváló formába tud kerülni. Természetesen némi időre szüksége van ehhez, de dolgozunk rajta. Ez kívül tapasztalatával is nagy segítségünkre van, nem csak a játék a feladata, amolyan mentorként is tevékenykedik a csapat mellett. A pályán és a pályán kívül egyaránt segíti a társakat.

Az  ASE-Alba derbit féláron tekintheti meg, aki a pénteki Nemzeti Sportban található hirdetést magával hozza szombaton a mérkőzésre. Aki bérletet vásárolt, az se marad ki a jóból, ők beválthatják egy sörre/üdítőre a büfében!

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%