Hosszabbításos vereséggel zártuk az alapszakaszt

2017.03.26, 15:53 Kosárlabda
Nagy meccset játszottunk a Zalaegerszeg ellen, melyen felváltva vezettek a csapatok, végül azonban a Zalaegerszeg örülhetett.

   NB1 - Alapszakasz, 26. forduló
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK
90-97
(23-21, 20-15, 20-25, 20-22, 5-12)
Paks, 2017.03.26.
V.: Cziffra Cs, Farkas G., Gál J. (Fekete L.)

ASE: Battle 23/9, Kovács 10/6, Samenas 11/9, Tiby 10/6, Watkins 28/3.
Cs.: Gilbert 3/3, Medve 3/3, Will 3/3,
Vezetőedző: Teo Cizmic

ZTE: Ubilla 26/9, Norfleet 10/6, Benke 16/3, Szabó 22/9, Drungilas 12.
Cs.: Mohácsi 6/3, Wright 5, Kis ,
Vezetőedző: Bencze Tamás

Kipontozódott: - ill. -

Az alapszakasz helyezésünk szempontjából tét nélküli mérkőzésen fogadtuk a Zalaegerszeget, melynek mindenképp szüksége volt a sikerre a felsőházba kerüléshez. ennek ellenére sem terveztük, hogy félvállról vesszük a találkozót, Teo Cizmic igyekezett erre minden fórumon felhívni a figyelmet. A kezdés ezzel együtt sem sikerült jól, Battle zsákolása kimaradt, nem úgy mint Benke triplája, ami jó alapot adott egy 7-2-es zegi rohanáshoz. Hamar időt is két Cizmic mester, hogy egy kicsit rendezzük a sorokat. A folytatásban mi is elkezdtünk kicsit pontosabban, és ami még fontosabb eredményesebben játszani, aminek köszönhetően a negyed derekán már ott loholtunk a ZTE sarkában. Ebben sokat segített Watkins jó játéka, aki az első negyedben egymaga kilenc pontot, közte egy palánkos triplát jegyzett. A ponttermelés másik fele Matt Tiby révén érkezett, aki nyolc ponttal járult hozzá ahhoz, hogy a gyengébb kezdés után a negyed végére már nálunk legyen az előny.

Szabó Zsolt és Kovács Ákos hármasaival indult a második negyed, utóbbi ráadásul rögtön kettőt is jegyzett az első percekben, így az sem számított, hogy közben Benke és Drungilas is eredményes volt. Az előnyt őriztük és ez volt a lényeg. Közben volt egy olyan két perces periódus, mely során legalább öt alkalommal céloztuk meg a gyűrűt, és bár mindegyik kimaradt, a támadólepattanó folyton nálunk landolt, az egerszegi szurkolók őszinte bosszúságára. A végtelenségig persze ez sem volt tartható, a következő hibát már megbüntette a ZTE, mégpedig egy triplával. Szerencsére ettől sem rogytunk meg, és a szünetre már dupla-dupláig jutó Watkins vezérletével továbbra is a vendégek előtt jártunk. A negyed végét ráadásul még meg is tudtuk nyomtuk egy kicsit, többek között Samenas trojkája is jó volt, így mikor pihenőre vonultak a felek, már hét volt a különbség.

Battle büntetőjével kezdődött a második félidő, mint kiderült, Bencze Tamás első félidő végi reklamálását díjazták egy technikaival a sporik. A bünti után ráadásul a labdát is megkaptuk, Kovács Ákos pedig köszönte szépen, és beköszönt egy duplával. Az előny ezzel már tíz pont volt, okkal örült hát az ismét szép számban kilátogató paksi nézősereg. Ez a tíz pontos, vagy legalábbis az e környéki különbség aztán állandósulni is látszott, hol az egyik, hol a másik csapat talált be. A negyed derekán aztán elkezdett éledezni a ZTE, Benke és Ubilla célzott pontosan, majd érkezett Szabó Zsolt és elsüllyesztett két olyan, de olyan hármast, hogy ha még itt játszana, minden bizonnyal talpra ugrasztotta volna a közönséget. Két pont volt ekkor közte, és hibába talált be Samenas, az is eltűnt egy percen belül, Szabó két duplájának "hála". Ex-játékosunk egyszerűen tarthatatlannak bizonyult ezen az estén, és ha a negyed végét jelző dudaszó felharsanásával egy időben nem hullik a gyűrűbe Battle távolija, bizony a vendégeknél lett volna az előny a záró felvonás előtt.

Ubilla, Battle, Ubilla, Watkins, Ubilla, és még csak két perc telt el a negyedből. A ZTE amerikai irányítója remekül játszott, méltó társa volt Szabó Zsolnak, és egyben méltó ellenfele a piros-kékben parádézó Ryan Watkinsnak. A szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó centerünk mindenhol ott volt, ha kellett pattanózott, ha kellett, kosarat szerzett, de hogy mindig a legjobbkor volt a legjobb helyen, az biztos. A negyed derekán az addig fej-fej mellett haladó csapatok közül mi tudtunk megugrani öt ponttal, azonnal időt is kért Bencze Tamás. A pauza jót tett a vendégeknek, kicsit összeszedték magukat és bő egy perc alatt négyet eltüntettek a hátrányukból. Ezúttal mi kértünk időt, ám a várt hatás elmaradt és a ZTE visszavette a vezetést jó két és fél perccel a vége előtt. Battle igyekezett kézbe venni a dolgokat és egy emberről dobott hármassal megszerezte az előnyt, amit aztán Ubilla 2+1-es akciójának köszönhetően ismét elveszítettünk. Fordulatos mérkőzés volt, az biztos. Már percen belül jártunk, mikor Battle akciója után az alapvonalon gurult ki a labda, a sporik pedig a videózást választották, lévén meglehetősen nehéz volt eldönteni, ki is ért bele utoljára. A bogyót végül mi kaptuk meg, és Battle be is talált az akcióból, ám a kosarat nem adták meg, korábban beütött fault miatt. Battle ezt sem bánta, ha így hát így, és megcsinálta még egyszer, ismét faulttal együtt! A büntető is jó volt, így húsz másodperccel a vége előtt, két pontos paksi előnynél hozhatta a ZTE a labdát, persze csak az időkérés után. A labda természetesen Ubilla kezébe került, aki a rendelkezésére álló időkeret felénél süllyesztett el egy kettest, kiegyenlítve ezzel az állást. Tíz másodperc hátra, paksi időkérés, majd labda, hogy eldöntsük a meccset! Az akciót Battle vállalta magára, ám a kísérletét blokkolták, így jöhetett a hosszabbítás!

Drungilas kosarára Watkins felelt két büntetővel, majd kivédekeztük a következő támadást! Sajnos a vendégek is megtették ezt a bravúrt és ettől erőre kapva - még ha szerencsés körülmények között is, de - gyorsan szeretek négy pontot, ami egy öt perces hosszabbítás felénél tetemes előnynek számít. Teo Cizmic azonnal időt kért, mert látszott, bajban a csapat. A következő akciót szerencsére már pontokkal zártuk, mégpedig az egész este hibátlanul büntetőző Watkins révén, ám Szabó Zsolt erre is felelni tudott, így maradt a négy. A végét azonban nem ez jelentette, hanem Ubilla hármasa, mellyel hatra növelte a zegi fórt és eldöntötte a mérkőzést.

A meccs lefújása után, bár a vereség okozta csalódottság ott volt mindenkiben, szégyenkezni nem volt okunk, hiszen nagy meccset játszottunk a jobb erőkből álló és a felsőházért harcoló zalaiakkal, akik csak hosszabbításban tudták behúzni a győzelmet. Az alapszakaszt a tizenegyedik helyen zártuk, a folytatásban a JKSE, MAFC, Vasas trió ellen küzdünk az alsóházban.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%