Nem volt kegyelem a Vasas számára

2016.11.13, 13:53 Kosárlabda
A csapat idei legjobbját hozva, magabiztosan lépte le a fővárosiakat és széppé tette Tóth János búcsúját.

 

NB1 - Alapszakasz, 7. forduló
Atomerőmű SE - Vasas Budapest
98-77
(23-12, 28-13, 29-24, 18-28)
(23-12, 51-25, 80-49, 98-77)
V.: Benczúr T., Tőzsér D., Gyuris P. (Faidt M.)

ASE: Hill 10/6, Medve 6/6, Samenas 11/9, Gilbert 13/9, Tiby 15/3.
Cs.: Will 12/6, Morse 7, Kovács 12/6, Gulyás 3, Bagó 2, Illés 7/3, Kalmár -. 
Vezetőedző: Gediminas Petrauskas

Vasas: Taylor 11/3, Horváth 7/3, Thompson 18/6, Garamvölgyi 7, Pacher 16.
Cs.: Katona 6/6, Moravcsik 2, Faragó 5/3, Andrássy 5/3, Boros -, Peringer -, Völgyi -.
Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

Kipontozódott: - ill. -

Idénybeli második győzelmünk megszerzésére készültünk ezen a vasárnap délutánon, ráadásul mindjárt a tévé nyilvánossága előtt. Az előjelek jók voltak, Lawrence Gilbert játékengedélyével minden rendben volt, ráadásul a mérkőzés előtt korábbi szakosztályvezetőnket, a négy bajnoki aranyat és négy kupagyőzelmet "jegyző" Tóth Jánost is felköszöntöttük, felidézve egy kicsit a klub legszebb éveit és legnagyobb sikereit. A mérkőzést - talán ennek hatására is - elég jól kezdtük, Samenas és Medve egyaránt hármassal köszönt be rögtön az elején. A folytatásban magához tért egy kicsit a Vasas, de az elmúlt mérkőzésekhez képest határozottan jobban működő védekezésünknek hála rendre vissza tudtuk verni a támadásaikat. A debütáló Gilbert hasznosan és jól kosarazott, mellette pedig Morse is többet mutatott, mint az eddigi meccsein összesen, így egyáltalán nem volt meglepetés, hogy magabiztos előnnyel zártuk a játékrészt.

A dominanciánk a második negyedben csak tovább fokozódott, köszönhetően a triplazápornak, amit az ellenfélre zúdítottunk. Gilbert, Medve, Kovács, Tiby, Will szinte hibázni sem tudott, a negyed derekán tizenháromból kilenc sikeres kísérletnél jártunk. A mutatott játékunk is egész pofás volt, rendre okos, tiszta helyzetig kijátszott akciókat futtattunk, melyeket eredményesen is fejeztünk be. Az igazán nagy előrelépés mégsem támadó, hanem védőoldalon volt megfigyelhető, ahol szinte elszívtuk a levegőt a Vasas játékosai elől, folyamatosan hibára kényszerítve őket. Első negyedben felépített előnyünket meg is dupláztuk szépen, így huszonhat pontos fórral vonultunk piheőre.

Miután a mérkőzés sorsa nagyjából az első félidőben eldőlt, komoly izgalmakat a második már nem tartogatott. Na nem a szép kosarakról beszélünk, mert azokból volt bőven, ráadásul Taylor magánakcióinak köszönhetően mindkét oldalon, de mivel mindezek már plusz harmincnál történtek, a meccs alakulására komoly befolyással már nem voltak. Csapattunk okos játékkal őrizte előnyét, ráadásul úgy, hogy közben Gulyás és Bagó is komoly játékperceket kapott a padról beszállva. Utóbbi szép blokkal, előbbi szemfüles gólpasszal jelentkezett, meghálálva a bizalmat. A negyedet mindenesetre így is nyertük, a kérdés pedig már csak az volt, hogy meglesz-e a száz dobott pont is a győzelem mellé.

Azt a bizonyos álomhatárt végül nem értük el, ám panaszra így sem lehetett okunk, ugyanis magabiztos játékkal, a fiatalok számára is komoly játékpercet biztosítva szereztük meg második győzelmünket, felcsillantva némi reménysugarat az utóbbi időben sok sebtől vérző paksi kosárlabda egén.

Szép volt fiúk!

 

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%