Vereséggel kezdtük az előszezont

2016.09.02, 15:58 Kosárlabda
Szinte végig vezetett a Vasas, és bár az utolsó negyedben megfordítottuk az állást, nem tudtuk megnyerni a meccset. A csapat mindenesetre nagyot küzdött, Samenas pedig remek játékkal, 28 pontot szórva mutatkozott be.  

 

Felkészülési mérkőzés
Atomerőmű SE - Vasas Akadémia
77-80
(17-17, 11-20, 21-21, 28-22)
(17-17, 28-37, 49-58, 77-80)
V.: Farkas G., Domokos L. , Maár G.

ASE: Illés 5/3, Samenas 28/12, Medve 4, Forte 14, Tiby 8.
Cs.: Watkins 5, Kovács 6/3, Bagó -, Will 5/3, Gulyás 2.

Vasas: Moravcsik 7, Horváth 17/15, Thompson 16/6, Garamvölgyi 2, Pacher 17/9.
Cs.: Faragó 9, Andrássy 7/3, Katona R. 3/3, Boros -, Peringer 2, Kozma -, Katona B. -.

A Vasas elleni edzőmeccsel mutatkozott be hazai pályán újjáalakult csapatunk, melynek kispadjára először ült le Gediminas Petrauskas. Viszonylag alacsony szerkezettel állt fel a csapat, Forte kezdett négyes poszton, Illés pedig irányítóban. Az elején a Vasas kicsit meglepett minket, a jól játszó Pacher és Moravcsik révén hát pontos előnybe kerültek a negyed derekára. Gyorsan meg is lett a litván mester első paksi időkérése, egyértelműen nem tetszett neki, amit a pályán látott, rendet vágott hát egy kicsit a fejekben. Meg is lett az eredmény, összeszedettebben kezdtünk játszani, ami az eredményen is meglátszott, Kovács kosaraira építve a negyed végére utolértünk ellenfelünket.

A második játékrészt megint a vendégek indították jobban, gyorsan megugrottak négy ponttal, majd ehhez még hármat hozzá is tettek. Az első negyedben mutatott agresszív, lendületes játékunk eltűnt ebben az időszakban, sem támadó sem védőoldalon nem jöttek be a dolgaink. Pedig a mester aztán mindenféle formációban megpróbálta pályára küldeni a csapatot, forgatta a játékosait, de nem igazán sikerült megtalálni az ideális összeállítást. A bőven tízen túli hátrányból aztán a negyed végére sikerült valamennyit lefaragni, így "mindössze" kilenc volt közte, mikor pihenőre vonultak a játékosok.

Horváth Ákos harmadik hármasával indult a mérkőzés, amire Samenas válaszolt postafordultával. Eddig ment jól a dolog, a folytatásban megint sikerrel használta ki a hibáinkat a vendégcsapat, ismét nyílt az olló. A játékosaink szemmel láthatóan nem sajátítottak még el mindent az új vezetőedző játékrendszeréből, ennek megfelelően a hibák száma is messze az elfogadható fölött volt. Időnként azért voltak szép dolgaink, főleg mikor védőoldalon rendesen megoldottuk a feladatunkat, ezt ugyanis rendre kosarak követték. A negyed végére megint felpörögtünk, Bagó sokadik labdaszerzése után például Gulyás ziccerezett okosan, így meghagytuk magunknak az esélyt az utolsó negyedre, hogy megfordítsuk a meccset.

A záró felvonást végre mi indítottuk jobban, Will Tomi hármassal, Illés Máté labdaszerzéssel majd ziccerrel jelentkezett, ám egy-két egyéni hiba után megint visszaállt a korábbi különbség. Ekkor érkezett a padról Samenas, aki kezébe vette a dolgokat, és másfél perc alatt beszórt hét pontot, őrületbe kergetve az ellenfelet. Kettő volt ekkor közte, teljesen nyílt volt a meccs. Majd jött Samenas újabb villanása, amivel megdobatta Tiby-t és máris egál volt az állás. Sőt, Forte egyéni akciójával a vezetést is megszereztük, szép bal kezes félhoroggal juttatta a gyűrűbe a labdát. Örülni mondjuk nem örülhettünk sokáig, mert Thompson akkora hármast dobott emberről, hogy a fal adta a másikat, majd Horváth Ákos is beemelt egyet, de mégis mennyire más volt így a meccs. Időt kértünk, majd szereztünk egy perc alatt négy pontot, meg egy labdát, így egy perccel a vége előtt, egy pontos hátrányban mi támadhattunk. Sajnos a mérkőzést megfordítani már nem maradt a erőnk, ám a csapat hozzáállását és főként a negyedik negyedben mutatott játékunkát így is vastapssal jutalmazta a közönség.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%