Ha nehezen is, de meglett a győzelem

2014.02.15, 11:58 Kosárlabda
A Szeged elleni kimondva-kimondatlanul a kötelező győzelem terhével lépett pályára az ASE, ám a meccs egyáltalán nem alakult simán. Sokáig vezettünk, aztán a negyedik negyedben három pontra is felzárkózott a csongrádi gárda. A végjátékban azonban már csak egy csapat volt a pályán, és ha nehezen is, de meglett a siker.    

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 79-65 (20-12, 16-16, 18-20, 25-17)

Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Frányó P., Minár L. (Fekete)

ASE: Vaughn 5/3, McGruder 20/3, Körtélyesi 17/3, Szabó 17/3, Jones 6
Csere: Eilingsfeld 2, Baki 3/3, Kovács 5/3, Markovics 2, Kerpel-Fronius 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Szeged: Jeremirov 10/6, Levy 19/6, Horváth Á. 10/6, Williams 12, Csorvási M. 8.
Csere: Kiss Zs. 3/3, Vida -, Csorvási L. 3. Vezetőedző: Nikola Lazics

 

Jól kezdtük a mérkőzést a Szeged ellen, köszönhetően elsősorban a jó védekezésünknek, valamint az azt követő indításgóloknak. McGruder és Jones a pálya mindkét oldalán odatették magukat, utóbbi három perc alatt két blokkot osztott ki. Gyorsan időt is kért a Szeged, ez meg is törte a kezdeti lendületet, ám Szabó Zsolt ponterős játékának köszönhetően az első negyedet nyolc pontos előnnyel sikerült zárni.
A második negyed az elsővel ellentétben nem bővelkedett látványos jelentekben. Gyötörte egymást a két csapat becsülettel, nem mentek a dobások, de legalább nyolc percen át a védekezés rendben volt, ki is alakítottunk egy megnyugtatónak mondható 14 pontos előnyt. Az utolsó két percből azonban a vendégek jöttek ki jobban, így a félidőben mindössze nyolccal vezetett az Atom.

 A harmadik negyed elejét megint megnyomta az ASE, Körtélyesi több alkalommal is szépen lépett be az alapvonalon, és szerzett könnyű kosarat, ám a tavaly még Pakson játszó Levy sikeres dupláinak, majd hármasának köszönhetően tartotta magát a Szeged.  Sőt, a negyed végére még rá tudtak tenni egy lapáttal, így mikor az utolsó negyedre fordultak a felek, sikerült hat pontra lefaragniuk a hátrányukat.
Sőt, a záró felvonás negyedik percében már csak három volt közte, így mondhatni elég meleg volt a helyzet. Ekkor azonban megrázta magát a csapat, és fogcsikorgatva,  McGruder vezérletével ismét elkezdte növelni a távolságot. Az amerikai hátvéd lepattanózott, labdát szerzett, gólpasszokat adott, és ha úgy alakult, akkor maga fejezte be az akciót. Szerencsére a jó teljesítménye a többiekre is hatással volt, így ha a vártnál nehezebben is, de végül sikerült megszerezni a győzelmet, és egyben az alapszakaszt is megnyerni.

Dzunics Braniszlav: A legfontosabb, hogy győztünk. Támadásban és védekezésben is sok hibával játszunk, de nagyon sok energiát tettünk ebbe a meccsbe, ami örömteli. Mindenki maximálisan odatette magát. Nem igazán ment a játék, de minden győzelem nagyon értékes.

Nikola Lazics: A Paks végig vezetett a mérkőzés során, egyedül a negyedik negyedben tudtunk felzárkózni rájuk. Jobb csapat az ASE, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%