Idén először hazai győzelem született az ASE-Sopron párharcban

2015.05.21, 16:00 Kosárlabda
Egy percig nem volt kérdéses, melyik volt a jobb csapat ezen az estén. Egy-null ide, vasárnap Sopronban befejezhetjük a bronzéremért folyó csatát.  

 

NB1 - Bronzcsata, 1. mérkőzés
Atomerőmű SE - Soproni Sördögök

93-73

( 29-18, 22-21, 24-15, 18-19)

Paks, ASE Sportcsarok

V.: Györffy P., Kapitány G., Söjtöry T. (Benczur L.)

ASE: Dugat 9, Medve 7/6, Evans 28/18, Szabó 17/12, Jones 9/3.
Csere: Wise 2, Eilingsfeld 15/3, Markovic -, Tóth -, Kovács 6/6, Baki -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Sopron: Thomas 7/3, Ruják 8/6,  Borisov 15/3, Tóth 14/12, Poscic 8.
Csere: Edwards 18/3, Trepák -, Takács 3/3, Molnár -, Bán -, Kántor -.
Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott :  ill. 

Ryan Evans szerezte meg a vezetést a "csalódott csapatok csatájában", ráadásul rögvest egy hármassal nyitott, ami az előző meccsek triplaínsége után jó jelnek számított. A túloldalon Poscic igyekezett kihasználni testi erejét, ami több alkalommal sikerült is neki, ám mivel Szabó Zsolt is betalált a vonalon túlról, ezt el tudtuk viselni. Aztán amikor soproni részről is elkezdtek beesni a triplák, egyből fel is jött a vendégcsapat, ám egy-egy kosárral mindig őrizni tudtuk az öt pont körüli előnyt. A negyed vége felé aztán két-három jó védekezést is bemutattunk, rögtön meg is dupláztuk előnyünket, köszönhetően többek között Jarrod Jones hárompontosának is.

A dobópárbaj a második negyed elején is megmaradt, Borisov beszórta tizenegyedik pontját is, nálunk pedig Eilingsfeld Jani igyekezett nagyon. A félidei kétszámjegyű különbség sajnos olvadni kezdett, köszönhetően a három perc alatt dobott három sikeres soproni trojkának, így nem meglepő, hogy időt kértünk, mikor már csak három volt az előnyünk. A történethez az is hozzátartozik, hogy a meccs képe nyomokban sem emlékeztetett az előző ötön látottakra, a védekezés helyett ezúttal egyértelműen a támadásra helyezték a hangsúlyt a felek. A negyed negyed végére azért mi is elkezdtünk újra betalálgatni, elsősorban a negyedben tíz pontig jutó Eilingsfeld remeklésének köszönhetően, így nem csak hogy visszaállítottuk a korábbi különbséget, de egyet még hozzá is tudtuk tenni.

A szünetben egy díjátadóra is sor került, a szurkolók szavazatai alján az idei év legjobb magyar játékosa, és ezáltal a Horváth Zoltán Emlékdíj nyertese Szabó Zsolt lett.

És hogy stílszerű legyen, rögtön el is süllyesztett egy hármast a soproni gyűrűben friss díjazott. Ez az előny nem volt túl jó hatással a mieink játékára, kétszer is hibáztunk védekezésben, Poscic pedig mindkétszer büntetett. Pont, mint Ryan Evans, csak ő a triplavonal mögül kezdte meg hadjáratát, és nagyjából három perc alatt három trojkát is beemelt, letörve a soproni felzárkózási reményeket. Öt kísérletből öt találatnál járt ekkor, ami nem mindennapi teljesítmény, kár hogy nem öt nappal korábban jött össze... Azért a többiek sem fukarkodtak a kosarakkal, nehéz volt eldönteni, hogy Evans zsákolása, vagy Kovács Ákos futtából eleresztett triplája kapott nagyobb elismerést.

Az utolsó negyedre sok nyitott kérdés mát nem maradt, behúztuk az első győzelmet a párharcban, vasárnap pedig azért utazhatunk Sopronba, hogy lezárjuk a harmadik hely kérdését. Amennyiben nem sikerülne, akkor jövő szerdán kerül sor a mindent eldöntő összecsapásra. 

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%