Az utolsó negyedben átrohantunk a MAFC-on

2017.04.01, 13:57 Kosárlabda
Harminc perc után még egál volt az állás, ám az utolsó negyedben Battle extraklasszis teljesítményének köszönhetően tizenhatot vertünk rájuk.

   NB1 - Alsóházi rájátszás
Atomerőmű SE - MAFC
95-79
(20-24, 22-19, 24-23, 29-13)
Paks, 2017.04.01.
V.: Török R. , Rácz Zs. , Kovács N. (Várhalmi Zs.)

ASE: Battle 16/6, Kovács 7/3, Samenas 18/12, Gilbert 17/9, Tiby 18/9.
Cs.: Watkins 5, Will 5/3, Medve 9/9, Plézer -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

MAFC: Smith 20/12, Misek 11/3, Lakits 4/3, Sihota 13/9, Poscic 11.
Cs.: Polyák 20/15, Pápai -, Kucsora -, Molnár M. -.
Vezetőedző: Garai Péter

Kipontozódott: - ill. -

Triplazáporral kezdődött a sérült Kovács Ádámot nélkülöző MAFC elleni alsóházi összecsapásunk, nálunk Samenas és Gilbert talált be, míg a túloldalon Smith és Lakits volt eredményes. Ennek megfelelően nagyjából fej-fej mellett is haladtak a csapatok, egészen addig, amíg Smith ismét be nem talált, időkérésre késztetve a mieinket. A folytatásban a szokásos cserék is megkezdődtek, ám a játék képén ez sem változtatott sokat, továbbra is a MAFC járt előrébb, még ha csak néhány pontnyival is. így ment ez egészen az utolsó percig, mikor - talán Watkins pályára kerülésének hatására - kicsit feléledt a társaság, ám Misek 3+1-es akciójának "hála" így is a vendégek zárták előnnyel az első tíz percet.

A második negyed első kosara még a vendégeké volt, de aztán kicsit összekaptuk magunkat és egy huszáros rohammal a hat pontos hátrányból egy pontosat csináltunk, ami nem is ártott, mert azért mégse kapjunk már ki itthon, még akkor sem, ha bent maradás nagy valószínűséggel simán meglesz. a negyed derekára aztán a vezetést is visszavettük, Gilbert passzából Will Tomi volt az "elkövető". Itt aztán megtorpantunk kicsit, de szerencsére a MAFC sem érzett rá igazán az ízére, így ha nehezen is, de néhány jó időben érkezett hármasnak köszönhetően a nagyszünetre feljöttünk egy pontra.

Aztán azt is eltüntettük egy támadás alatt, így gyakorlatilag előröl kezdődött mérkőzés a második félidő elején. Eleinte ezt is a MAFC dominálta, pont mint az első 20 perc hasonló szakaszát, ám egyszer csak jött Laurynas Samenas, aki egy 3+1-es akcióval életet lehet a gépezetbe, mely ettől - ha kicsit döcögősen is , de - elkezdett működni. Ez elsősorban a védekezésben volt látható, zsinórban három fővárosi akciót is kibekkeltünk, ami nagyon nem ártott. Közben azért némi feszkó is akadt a pályán, Misek színészkedésért, Garai Péter pedig reklamálásért kapott technikait, mi pedig köszöntük szépen, és mindkét büntetőt pontra váltottuk. Ezekkel már hat ponttal is vezettünk, ám a végén tizenöt másodperc alatt dobott Smith két triplája el is tüntette ezt, melyek közül különösen a második volt fájó, melyet dudaszóra dobott a félpályáról...

Egálról indult az utolsó felvonás, majd két és fél perc elteltével még mindig együtt álltak a felek. Igaz, közben esett kosár mindkét oldalon, de ellépni egyik fél sem tudott. Ekkor időt kértünk, majd két triplával megugrottunk, hogy aztán egy perc alatt eltüntettesse a differenciát a fővárosi csapat. Újfent időkérés következett, mely során néhány keresetlen szó kíséretében elmagyarázta Cizmic mester, hogy mit is gondol a csapat által bemutatott védekezésről. Ezzel aztán sikerült végre felrázni a fiúkat, és egy 8-0-ás rohammal komoly lépést tettünk a mérkőzés megnyerése felé. Ekkor még megpróbálkozott egy időkéréssel a MAFC, de innen már nem volt visszaút, végül - a meccs képét nem tükröző, -  16 ponttal nyertük meg a találkozót.

Szép volt fiúk!

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%