Megvan az első győzelem

2016.10.12, 15:53 Kosárlabda
Watkins az első percben megsérült, ennek ellenére szinte végig vezetve, összességében teljesen megérdemelten nyertük meg a MAFC elleni találkozót.

 

NB1 - Alapszakasz, 2. forduló
Atomerőmű SE - MAFC
94-86
(22-16, 25-25, 20-19, 27-26)
(22-16, 47-41, 67-60, 94-86)
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Radnóti M. (Várhalmi Zs.)

ASE: Kovács 14, Medve 4, Samenas 14/9, Forte 26, Watkins -.
Cs.: Tiby 21/3, Hill 4/3, Will 10/6, Gulyás -, Bagó -, Sömenek 1.
Vezetőedző: Gediminas Petrauskas

MAFC: Misek -, Lakits 11/3, Kovács 10, Sihota 27/6, Poscic 23.
Cs.: Molnár Ma. -, Smith 13/6, Pápai -, Bordács 2, 
Vezetőedző: Garai Péter

Kipontozódott: - ill. -

Gyors kosárváltással, majd egy sajnálatos esettel indult a MAFC elleni mérkőzés: a Sopron elleni derbi legjobbja, Ryan Watkins terült el a földön, fájdalmas arccal szorongatva a bokáját. Sajnos ez azt követően sem javult, hogy a játékvezetők - egy beszedett kosár után - megállították a játékot, így Sömenek és Kalmár kellett, hogy az öltözőbe támogassák közönségkedvencünket. A csapattársakat mindenesetre nem zavarták meg a történtek, Samenas és Kovács vezérletével megkezdtük az offenzívát és meg is léptünk öt ponttal. Közben a Watkins helyére beálló Matt Tiby is jól mutatkozott be, az elmúlt meccsek gyenge teljesítménye után az első öt percben rögtön hat pontot jegyzett,ami épp elég volt ahhoz, hogy nyerjük az első negyedet. A folytatás nem indult túl jól, Smith 3+1-es akcióval jelentkezett, majd a következő támadásból ki is egyenlítettek. Ekkor magunkhoz tértünk, Samenas beszórt egy hármast, Bagó jól védekezett, majd Forte is sikerrel akciózott az ellenfél palánkja alatt és a megint hét volt közte. Pedig nem volt egyszerű a helyzetünk, a sérült Watkins mellett a három faultos Medvére sem számíthattunk, így Bagó és Gulyás is viszonylag hamar csatasorba álltak, de nem vallottak szégyent. A csapat elszántan küzdött, és bár Watkins nagyon hiányzott a palánk alól, jó csapatjátékkal pótolni tudtuk. Négy perccel a negyed vége előtt már 16 volt közte, ekkor kért időt a vendéggárda, de Tiby-ra a ezt követően sem volt ellenszer. Sajnos a végére becsúszott néhány hiba, melyeket könnyű kosarakkal büntetett meg a MAFC, de a hat pontos előnyt így is sikerült megőriznünk.

Samenas és Tiby kosaraival indult a második félidő, ketten együtt már harmincnál jártak. Utóbbi jelenlétét nem élvezhettük sokáig a pályán, egy perc elteltével begyűjtötte a negyediket is, jött helyette a Bagó Martin. A csapat lendületét ez sem törte meg, Forte pedig tarthatatlannak bizonyult, ráadásul a társak kiszolgálásában is jeleskedett, a 25. percre kiosztott négy gólpasszával a csapat legjobbja volt. Közben Tiby négy faultjának köszönhetően nem várt helyzet állt elő: Sömenek játszott ötös poszton, ami tippünk szerint minimum váratlanul érte a vendégeket, erre biztosan nem készültek. Becsülettel tartottuk is magunkat ezzel a felállással, és hiába záporoztak ránk a csapások, hiába dobhatta sorban a MAFC a büntetőket, még hozzá is tudtunk tenni egyet a félidei előnyünkhöz. Kovács Ákos labdaszerzése, abból Forte ziccere nyitott a záró felvonást, majd kisvártatva ismét eredményes volt amerikai légiósunk, huszonkettőre növelve pontjai számát. A negyed derekán még mindent egy lapra feltéve megpróbált odaérni a nyakunkra a MAFC, de nem számoltak a villámlábakon közlekedő Kovács Ákossal, aki kétszer is 2+1-es akciót mutatott be, porba taszajtva a fővárosi álmokat. A hátralévő néhány percben már nem volt esélye a fordításra a vendégcsapatnak, így ha kicsit nehezen is, de Watkins sérülését tekintve összességében mégis komoly csapatteljesítményt bemutatva nyertük meg a mérkőzést.

 

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%