A MAFC is kipipálva

2015.01.21, 16:55 Kosárlabda
Nem túl magas színvonalú mérkőzésen arattunk papírforma győzelmet. A siker egy percig sem forgott veszélyben, a csapatból mindenki játéklehetőséghez jutott.  

NB1 - Alapszakasz, 18. forduló
Atomerőmű SE - MAFC 91-57 (28-12, 18-18, 23-16, 22-11 )

Paks, ASE Sportcsarok

V.: Pálla Z., Kulcsár T., Praksch P. (Téczely T.)

ASE: Dugat 15, Markovic -, Baki -, Eilingsfeld 16/6, Jones 4.
Csere: Evans 16/6, Wise 11, Kovács 7/3, Tóth 15, Antóni 3/3, Körtélyesi 4.

MAFC: Misek 8, Lakosa 6, Fodor -, Hunter 11/9, Toutziarakis 23/3.
Csere: Nikitin -, Mócsán 9/6, Tursics -, Timkó -, Lakis -.

Dugat és Eilingsfeld kosaraival indítottuk a találkozót, és mivel hátul is jól zárt a retesz, a MAFC hosszú percekig nem tudta megszerezni első kosarát. A játékunkkal ennek ellenére sem lehettünk elégedettek, rengeteg volt ugyanis a kihagyott dobás, és az eladott labda, a negyed felénél mindössze három dobásunk talált célba abból a tizenegyből, amit eleresztettünk. A változást Eilingsfeld feljavulása hozta meg, aki előbb egy duplát, majd egy hármast, aztán ismét egy duplát helyezett el a gyűrűben, utóbbit ráadásul faulttal együtt. Nem meglepő módon időt is kért a vendéggárda, ám a gondjaikon ez sem segített: az időközben beálló cseréink, Evans, Tóth és Kovács révén még tovább növeltük a differenciát, ami a negyed végére 16 pontosra hízott.

A második negyed kezdetekor aztán már a sérüléséből felépülő Körtélyesi, valamint kisebb meglepetésre - és a szurkolók örömére - Antóni Csanád is ott volt a pályán, Dzunic mester igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani. Döcögött is egy kicsit a szekér, elsősorban Toutziarakis védése bizonyult megoldhatatlan feladatnak, ám aztán ha szép lassan is, de ismét magukra találtak a fiúk. Antóni és Körtélyesi összjátékából utóbbi dobott szép ziccert, majd "Csaszi" kis híján egy labdaszerzést is feljegyezhetett a neve mellé, ám végül kicsúszott vele az alapvonalon túlra. Érdekes, hogy ennek ellenére Stefan Timbus olyan hevesen reklamált az esetet követően, hogy technikai lett a jutalma, valamint labdavesztés. A folytatásban aztán Antóni egy triplát is bepörkölt, így mikor ismét időt kértek a vendégek, már visszaállt az első negyedben kiépített előny. A meccs színvonala ennek ellenére sem verte az eget, rosszabbnál rosszabb megoldásokat láthattunk mindkét csapattól, így azzal a reménnyel  mentünk szünetre, hogy ennél talán jobb lesz a játék a második félidőben.

Evans kosara indította a második félidőt, majd Tóth Ádám is betalált. Továbbra is gond nélkül tartottuk ezt a 15-20 pont körüli előnyt, ám az látszott, hogy a csapat nem igazán tudott felpörögni erre a mérkőzésre - több alkalommal egyszerűen kiesett a kezekből a labda egy-egy passz után. Hunter kapta el a fonalat a túloldalon, fél perc alatt két hármast is értékesített. Jeremy Wise próbálkozott ebben az időszakban nálunk a legtöbbet, de sajnos a próbálkozásait nem kísérte szerencse, bárhonnan is emelte rá, nem talált a gyűrűbe. Aztán ez a gát is átszakadt, nagyjából másfél perc alatt szórt hét pontot, szinte látszott rajta megkönnyebbülés. Ez aztán a társakra is átragadt, láthatóan jobban járta a labda, ami pontok formájában is realizálódott.

A záró felvonásban már komoly dolgok nem történtek, mindkét csapat igyekezett legjobb tudása szerint szerepelni, ám komoly tét már nem volt, a meccs már korábban eldőlt. Összességében - ha nem is szép játékkal, de hozta a csapat a mérkőzést, és készülhet a további feladatokra. 

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%