Harmadik helyről kezdjük a rájátszást

2015.04.18, 15:59 Kosárlabda
A Kecskemét hamar előnyhöz jutott, amit szervezett és jó játékkal meg is tudott tartani a mérkőzés végéig. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a Falco lesz az ASE ellenfele a negyeddöntőben.

 

NB1 - Középszakasz, 10. forduló

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
60-68

(14-21, 15-15, 16-22, 15-10)

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Papp P., Benczur T., Söjtöry T. (Bodrogváry)

ASE: Dugat 16/6, Medve 2, Evans 13/3, Körtélyesi 7/3, Szabó 4.
Csere: Kovács 14, Markovic -, Eilingsfeld 2, Baki -, Tóth 2.

KTE: Kinney 12/6, Kovács P. 10/6, Derasimovic 13/9, Ivosev 11/3, Barovic 4.
Csere: Pongó Ma. 5/3, Pongó Má. 6/6, Hegedűs 5/3, Karahodzic 2.

A Kecskemét hozta el a labdát a feldobás után, majd Kinney kosarával a vezetést is megszerezte. Ez nem zavarta meg a mieinket, és Evans kosaraira építve, két perc alatt beszórta nyolc ponttal magabiztos előnyre tettünk szert. Azonnal időt is kért Stojan Ivkovic, aminek meg is lett az eredménye, a frissen pályára került Pongó testvérek vezetésével utolért minket a Kecskemét. Három perccel a negyed vége előtt, 12-12-es állásnál támadhatott a vendégcsapat, amikor is Pongó Máté találta meg az üresen álló Hegedűst, aki nem hibázott a vonalon túlról. Ezt már Dzunic mester sem állhatta meg szó nélkül, ő is magához intette fiait, ám a rohanást csak lelassítani sikerült, így az első negyed végén a vendégeknél volt az előny.

Nem kezdődött jól a második negyed sem, másfél perc alatt újabb 8-2-es rohanást vezetett a KTE, és már tizenhárom ponttal tartott előrébb. Sajnos most a saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen érzés, ha ihletett formában dob az ellenfél, első nyolc hárompontos kísérletükből öt a gyűrűben landolt. A felzárkózásra Dugat adta meg a jelet egy triplával, majd Kovács és Evans is betalált, így pillanatok alatt lefeleztük a hátrányt. A csapat kezdett rátalálni a játékára, múlóban volt a sokk. Dugat újabb kosarat szerzett, majd Kinney megtörte a sorozatot, és beemelt egy hármast. Szabó Zsolt és Filip Barovic párharca kezdett egyre jobban eldurvulni, pályára küldtük hát Tóth Ádámot, hogy magasságban és súlyban megfelelő ember álljon szemben vele. Sajnos hiába vettük fel a harcot velük a palánk alatt, a triplavonalon túlról ma nem ment, hétből mindössze kettőt sikerült bedobnunk az első félidőben, így nem is tudtunk közelebb kerülni.

A folytatásban úgy tűnt, a nagyszünet sem hozza meg a várt változást, az első két és fél percben csak a a lilák találtak a gyűrűbe. Ráadásul Kovács Péter, majd Ivosev hármasa után ismét két számjegyűre hízott a különbség, a csapat által mutatott játék pedig nem azt vetítette előre, hogy itt komoly változás állhat be a meccs képében. A langyos meccsben ekkor egyszer csak megérkezett Körtélyesi Gergely, és a levegőben úszva visszazsákolt egy lepattanót, majd elemi erővel kiáltotta az égbe a benne dúló feszültséget. Ez mintegy harcba hívó jel szólt a társak számára, Henry Dugat dobott is triplát a következő támadásból. Innen aztán inkább egy megyei futballmérkőzésre emlékeztetett a játék képe, mint egy NBI-es kosárlabda bajnokira. Volt itt minden, "mi szem-szájnak ingere, még becsúszó szerelést is láthattak a nézők. Sajnos mindeközben a különbség csak nem akart csökkenni, folyamatosan a tízen belülre kerülésért harcoltunk. Sajnos a negyed utolsó mozzanata a vendégeké lett, Pongó Máté Kovács Ákos szorításából dobott egy gyönyörű hármast, tizenháromra növelve csapata előnyét az utolsó negyed előtt.

Az utolsó negyedben is mindent megtettek a srácok a felzárkózásért, ám el kell ismerni, hogy ezúttal jobban játszott a Kecskemét, és megérdemelten nyerte meg e mérkőzést. A vendégek okosan játszva lassították a játékot, és szép labdajáratással rendre utolsó másodpercekig, és persze ziccerig játszották a támadásaikat. Az utolsó negyedben is mindent megtettek a srácok a felzárkózásért, ám el kell ismerni, hogy ezúttal jobban játszott a Kecskemét. Ennek ellenére az Evans vezette ASE egy percre sem adta fel a küzdelmet, és fogcsikorgatva, vért izzadva, de lopta a távolságot. Mikor feljöttünk tízre, Stojan Ivkovic időt kért, de azt követően is a kecskeméti háló rezzent, és már csak nyolc volt közte. Három perc volt vissza ekkor, a mi pedig kivédekeztük a következő két támadást is, és a közönség hangos buzdítása mellett támadtunk. Előbb rontottunk, ám másodszorra már betalált Kovács, ráadásul faulttal együtt, és máris csak öt volt a differencia. A meccs talán legfontosabb kosara azonban még hátra volt, Kovács Péter hárompontosa csont nélkül hullott a gyűrűbe, összetörve a felzárkózásról szőtt álmainkat.

Ezzel a vereséggel harmadik helyen zárt a csapat, és készülhet a Falco elleni párharcra, amelynek első összecsapása 04.22-én, szerdán lesz a Gesztenyés úton.

A vereség mellett azért pozitív vetülete is volt a mérkőzésnek, a szép számban kilátogató nézőknek köszönhetően Feil Eszter számára szép összeg gyűlt össze a jegypénztárban és az urnában egyaránt, remélhetőleg könnyítve a nehéz helyzetben lévő család sorsán, és hozzájárulva Eszter mielőbbi gyógyulásához.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%