Nem volt szép meccs, de megvan a tizedik

2015.02.05, 16:49 Kosárlabda
Egy küzdős, személyi hibákkal és technikaikkal tarkított mérkőzésen arattunk összességében magabiztos győzelmet úgy, hogy végig nálunk volt az előny. Ismét a csapatjáték domborodott ki, minden pályára lépő játékos betalált, és hozzátett a sikerhez.

NB1 - Alapszakasz, 9. forduló

Atomerőmű SE -KTE-Duna Aszfalt 74-59 (24-11,16-18,19-17, 15-13)

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Dr. Vígh Péter, Pálla Zoltán, Jakab László (Várhalmi Zsolt)

ASE: Dugat 14/6, Baki 2, Evans 14/6, Eilingsfeld 5, Jones 17.
Csere: Medve 5/3, Tóth 3, Körtélyesi 5/3, Kovács 4, Wise 5/3,

KTE: Kinney 6/3, Kovács 6/6, Derasimovic 15/3, Hegedűs 3/3, Barovic 3.
Csere: Karadhodzic 2, Pongó Martin 10/6, Mészáros 8/6, Pongó Máté 4,

Kipontozódott: Tóth (35) ill. Karahodzic (36.)

Hegedűs Gergely három kihagyott büntetőjével indult a találkozó, majd Jarrod Jones duplájával folytatódott, a nézők legnagyobb örömére. És mivel ezt Dugat a következő támadásban egy hármassal is megfejelte, mondhatni teljes  volt az elégedettség. A folytatásban is mi irányítottuk a játékot, és Evans valamit Jones kosaraira építve folyamatosan növeltük előnyünket. Stojan Ivkovic rotálta a csapatát becsülettel, de a hét perc alatt dobott mindössze öt pontjuk nem sok jót vetített előre. Közben szép lassan Dzunic mester is pályára küldte a cseréket, ami szerencsére nem hozott minőségbeli romlást a játékunkban. Az utolsó percben Evans megdobta tizedik pontját is, és bár Pongó Martin révén a Kecskemété volt az utolsó kosár, így is 13 ponttal vezettünk a negyed végén.

A két percnyi szusszanás után után folytatódott az ASE-henger, látványos és szép kosarakkal szórakoztatta a csapat a közönséget. Körtélyesi Gergely triplát szórt, majd zsákolt egy szépet, látszott rajta, hogy nagy kedvvel játszik, és kezdi visszanyerni korábbi formáját. Szép lassan azért a Kecskemét is magára talált, és mutatott szép dolgokat, főleg a jól játszó Pongó Martin révén, aki remekül élt a Rakic távozásával nyílott lehetőséggel. ebben az időszakban több védekezési hibát is elkövettünk, amelyeket Dzunic mester természetesen szóvá is tett fiainak. A 18. percre a KTE visszakapaszkodott 10 pontra, ám ennél közelebb már nem jutottak a nagyszünet előtt, hála Jarrod Jones és Baki Gergely jó megmozdulásainak. A negyedet így is a lilák nyerték, de a 11 pontos előny azért megnyugtatónak tűnt.

Az első félidőben pont nélkül maradó Tóth Ádám kosara indította a második félidőt, szép centerjáték eredményezte a találatot. A Kecskemét játékában ekkor már nyoma sem volt az első negyedben látott bizonytalanságnak, szokásos stílusukban "ölték" a kosárlabdát, és igyekeztek faultokkal megtörni a ritmusunkat. A 23. percben Tóth Ádám megkapta negyedik faultját is, majd a kispadnak is kiosztottak a sporik egy technikait, így mondhatni parázs hangulatban zajlott a mérkőzés. Persze azért játék is akadt ezen az estén, ráadásul mi mutattuk be, így igazából bármilyenek is voltak a körülmények, játékosaink tették a dolgukat, és tolták előre a szekeret sorozatban a tizedik győzelem felé. Különösen Jeremy Wise feljavulása volt örömteli, amint elkapta a fonalat, a csapat is újra elkezdett távolodni ellenfelétől. Mikor aztán kezdtek megnyugodni a kedélyek, ismét jött egy technikai, ezúttal Evansnek címezve. A hangulat finoman szólva is paprikás volt, köszönhetően a rengeteg faultnak és vendégbüntetőnek. A 15 pont körüli előny így is a állandósulni látszott, sőt meg is maradt a játékrész végéig.

A záró felvonásban gyakorlatilag semmit nem változott a játék képe, folyamatosan gyötörték egymást a csapatok, minden egyes kosárnak óriási jelentősége volt, nem osztogatták ajándéka a pontokat a csapatok. Veszteségek is érték a csapatokat, innen Tóth, onnan Karahodzic jutott a kipontozódás sorsára, köszönhetően a rengeteg személyi hibának. Világított is az eredményjelző tábla, mint ha karácsonyra lett volna feldíszítve. Persze ettől még a lényeg nem változott, továbbra is magabiztos, két számjegyű differencia volt a csapatok között. A Kecskemét már hiába erőlködött a hátralévő időben, a csapat ismét - teljesen megérdemelt - győzelmet aratott, sorozatban a tizediket.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%