Nem sikerült szépen zárni a szezont

2016.06.08, 15:57 Kosárlabda
Az első félidőben még vezettünk, ám a harmadik és negyedik negyedben átrobogott rajtunk a Körmend, mely végül megérdemelten húzta be a győzelmet és szerezte meg a harmadik helyet.  

 

Bronzcsata - 3. mérkőzés
 Atomerőmű SE - Egis Körmend
75-86
(24-27, 17-12, 16-22, 18-25)
(24-27, 41-39, 57-61, 75-86)
Vezette: Farkas G., Frányó P., Minár L. (Faidt M.)

  ASE: Kovács 18/12, Medve 5/3, Barnies 14, Eilingsfeld 8, Tóth 8.
Csere: Watkins 8, Will 10/6, Fomin 4/3, Illés -,
Vezetőedző: Schmidt Béla 

MTE: Petty 20/9, Channels 23/15, McKinney-Jones 14/9, Dickerson 17/3, Duinker 4.
Csere: Lakosa 3/3, Tóth N. -, Ferencz 5/3.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott : - ill.

Körmendi pontokkal rajtolt el a bronzcsata mindent eldöntő harmadik mérkőzése, a másodikon sziporkázó Dickerson két duplájával, valamint Petty hármasával hamar meglépett a Körmend. Az első paksi pontokat Kovács jegyezte, rögtön egy triplát, kár hogy Cahannels fordulásból szintén beszórt egyet. Láttunk már ennél ideálisabb kezdést is, példának okáért hat nappal ezelőtt, de hát ne legyen telhetetlen az ember, nem az első negyedet kell megnyerni, hanem a meccset. Három-négy perc elteltével aztán mi is elkezdtük felvenni a fordulatszámot, Eilingsfeld kosaraival zárkózgattunk, vagy legalábbis tartottuk a távolságot. Persze hatékonyabb lett volna, ha minderre kivédekezett támadásokkal is rásegítünk, de abban a műfajban nem igazán nyújtottunk maradandót az első negyedben. A triplák védésében különösen rosszul teljesítettünk, hét perc alatt ötöt kaptunk, ami tizenkét pontos Körmend-előnyt jelentett. A negyed hajtájára fordulva Will Tomi is pályára került, az elmúlt meccseken mutatottakhoz híven rögtön be is szórt egy triplát, majd két büntetőt is a helyére küldött. A cserék - közben Watkins is bejött - javítottak kicsit a védekezésen, fel is jöttünk ötre egy perccel a vége előtt, amiből Barnies révén kettőt még le is faragtunk a végéig.

Az ő kosarával indult a második negyed is, de vezetést nem sikerült átvenni, mert Watkins elrontotta a ziccert. A fordítás sokáig azért nem váratott magára, egy labdaszerzést követően megint Barnies talált be, így a meccs folyamán először nálunk volt az előny. Persze a végtelenségig a körmendi triplák sem csattanhattak a gyűrűn, Lakosáé utat is talált a közepébe, ami akkora sokkot okozott, hogy még a lámpák egy része is lekapcsolt a csarnokban. Ennek kapcsán akadt némi polémia a zsűriasztalnál, majd a folytatódott a játék, immáron visszafogottabb fényár mellett. Közben Tóth Ádám begyűjtötte a harmadik hibáját, jelentősen megnehezítve a dolgunkat, hiszen rá nagy szükség lett volna a palánk alatt. A fényviszonyok megváltozása hozott némi zavart az erőben, nem igazán érezték a gyűrűt a játékosok, aztán a Körmend megrázta magát, és két szép kosárral előnybe került. Gyorsan időt kértünk, majd Watkins pontjaival nekiláttunk a zárkózásnak. Hármat el is tüntettünk belőle, de a Körmend nem hagyta magát, és a ma is igazi vezérként játszó Channels révén megint megugrottak. Megint időt kértünk, láthatóan nem  akartuk elengedni őket még egyszer a meccs folyamán. Nyolcvan másodperccel a félidő vége előtt négy volt közte, és mi támadhattunk. Kacsa pedig előbb dobott egy fineszes kosarat (az ellenfél hátára pattintotta bedobásból), majd Watkins tett vissza egy támadót, végül Will labdaszerzése után ismét Kovács volt eredményes, így mi vonulhattunk előnnyel a nagyszünetre!

Furcsa idő-anomáliával kezdődött a második félidő, nem igazán tudták eldönteni a sporik, hány másodperc is jár nekünk a támadásra. A helyzet kicsit összezavart minket, nem is találtunk be a támadás végén. nem úgy, mint a Körmend, melynek első két akcióját siker koronázta, így megint gazdát cserélt a vezetés. A húzóember továbbra is Wesley Channels volt, két alkalommal is jól célzott a vonalon túlról, ami nem érintette rosszul csapatát. Közben Illés Máté is pályára került, Dunn sérülése miatt muszáj volt pihentetni az első 24 porcet pályán töltő Kovács Ákost. Két perc pihenő után jött is vissza Kacsa, majd első megmozdulás gyanánt bevert egy álomszép hármast, soha rosszabb beszállót. Mindazonáltal a meccs alakulása miatt ez is csak arra volt elég, hogy 5-6 pont környékén tartsuk a differenciát, a vendégek ugyanis meglehetősen ihletett támadóformát mutattak a mérkőzés ezen szakaszában. Megint időt kértünk, mely után Watkins mutatott be egyet a méltán híres, semmiből faulttal együtt begyötört ziccereiből, majd a büntetőt is a helyére küldte, ezzel feljöttünk ötre. Ami az edzőket illeti, Schmidt Béla próbálta forgatni a csapatot és megtalálni az ideális szerkezetet, így Teo Cizmic az állandóság híve volt, konkrétan egyet sem cserélt a negyed során. Ha negyed eredményét nézzük, neki volt igaza, a Körmend ugyanis hat ponttal nyert a játékrészt.

Watkins harmadik blokkjával indult útjára az ASE szezonjának utolsó negyede, sajnos a túloldalon nem sikerült előnyt kovácsolni belőle. Nem úgy, mint Pettynek, aki kíméletlenül bevert egy, majd még egy trojkát, tízre növelve a körmendi előnyt és a szakadék felé lökve a paksi szekeret. Természetesen azonnal időt kértünk, de ez sem segített rajtunk, Petty ugyanis ezúttal közelebb ment, és 2+1-et csinált. Nagy volt a baj, és ezt nem csak az eredmény, a játékunk is mutatta. nem találtuk a ritmust támadásban, céltalan dobásokat vállaltunk, a Körmend pedig sziporkázott. Három perc elteltével már tizenöttel ment az MTE, úgy tűnt, innen már nincs visszaút. tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a következő támadásból Channels triplája mint egy tőrdöfés a szívbe, úgy talált a gyűrűbe. A mieinkre ez mintha végre ébresztőként hatott volna, Medve és Will is lemásolt Channels mozdulatát, a két triplával pedig felkapaszkodtunk mínusz tizenkettőre, de hát innen még nagyon messze volt az üdvösség. Időt kért a Körmend, majd Ferencz triplájával  és Petty ziccerével lezárta a mérkőzést. A végén még a meccs folyamán végig nagyot küzdő Kovács Ákos révén volt egy fellángolásunk, de az üdvösséghez az már kevés volt. A csapat pedig akart, ez látszott rajtuk, de ez ezen a napon ennyire volt elég a remek dobóformát kifogó Körmend ellen, mely hosszú évek ínsége után idén végre bajnoki érmet ünnepelhetett, egy kupagyőzelemmel megspékelve. Ehhez ezúton is gratulálunk, nekünk pedig egy nyarunk lesz azon töprengeni, hogy vajon volt-e több ebben a szezonban. 

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%