Egy lépésre a bronzéremtől

2016.06.02, 15:58 Kosárlabda
Magabiztos, jó játékkal húztuk be a párharc első mérkőzését, vasárnap meglehet a harmadik hely.  

 

Bronzcsata - 1. mérkőzés
 Atomerőmű SE - Egis Körmend
93-81
(22-15, 24-19, 24-22, 23-19)
(22-15, 46-34, 70-56, 93-81)
Vezette: Benczur T., Török R., Szabó G. (Balogh L.)

  ASE: Kovács 19/15, Medve 6/6, Barnies -, Eilingsfeld 7/3, Tóth Á. 8/3.
Csere: Dunn -, Will 14/12, Watkins 20, Fomin 13/3, Illés 6/3.
Vezetőedző: Schmidt Béla 

MTE: Petty 15, Channels 16/12, McKinney-Jones 10, Dickerson 10, Duinker 14.
Csere: Ferencz 8/6, Lakosa 6/3, Tóth N. 2, Németh -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott : - ill.

Erős fél ház várta a csapatokat a bronzéremért vívott párharc első mérkőzésén, melyet Tóth Ádám duplájával, majd triplájával mi kezdtünk jobban. Szép lassan aztán a Körmend is belerázódott a mérkőzésbe, Dickerson és Petty kosaraival utolértek minket, így épp jókor jött Kovács Ákos hármasa, aki egy elrontott kísérlet után még egyszer nem hibázott. Fej-fej mellett haladva érkeztek meg a negyed derekához a csapatok, szerencsére ezúttal nem sültünk be a rajtnál. Sőt, egy perccel - és Eilingsfeld triplájával később - már hárommal mentünk is, egészen fél percen át, miután két védekezési hibát is megtorolt a vendégcsapat. Azonnal időt kértünk, majd Kovács második hármasával megint visszavettük az előnyt, melyet már nem is engedtünk ki a kezünkből a negyed végéig.

Tóth és Tóth, azaz Ádám és Norbert kosárváltásával, majd egy bitang nagy paksi eladott labdával rajtolt el a második negyed. Az első jelenet kimondottan tetszetősre sikeredett, a másik kettő már nem annyira. szerencsére ezt Eilingsfeld Jani visszahúzásos zsákolása követte, ami akár a meccs jelenete címre is pályázhatott, így egy kicsit megenyhültek a paksi drukkerek, legalábbis egy ilyen kosár után az embernek nem a bosszankodás jut először eszébe. Meg is jött a csapat lendülete, Medve triplát dobott, a csapat pedig pörgött védekezésben, így a 17. percre fordulván már kilenc pont volt a paksi fór.  Sőt miután a megint jól játszó Watkins faulttal együtt értékesített egy ziccert, majd a büntetőt is bedobta, már két számjegyű volt az előnyünk. A félidő végéig ehhez még kettőt hozzácsaptunk, Kovács és Watkins összjátékának köszönhetően, így magabiztosnak mondható előnnyel mentünk a nagyszünetre.

Duinker igyekezett faragni csapata hátrányát, kosarával és gólpasszával ötöt sikerült is eltüntetni belőle egy perc alatt. Szerencsére nem csüggedtünk, Medve és Kovács megmozdulásaival felelni tudtunk, közte megint tizenkettő. A meccs egyébként nem volt rossz, csalódott csapatokról nem lehetett beszélni, gyűrték egymást a játékosok rendesen, mindkét brigád eltökélt szándéka volt, hogy megnyerni a mérkőzést és tesz egy nagy lépést a bronzérem felé. A negyed felénél aztán kezdetét vette némi triplapárbaj, Channels - Will - Channels volt a sorrend, ami láthatóan nem számunkra volt kedvező. A bajt Petty is tetézte egy ziccerrel, amely után úgy kellett Kacsa ezen az estén dobott ötödik hármasa, mint éhező vándornak egy korty víz a sivatagban. Kilenc pontos paksi előnnyel fordultunk az utolsó két percre, melynek első támadásából Illés Máté dobott dudaszóra egy parádés hármast, majd Will is beemelt egyet, gyengén szétdobtuk az ellent. Sikeresen fel is tornáztuk az előnyt tizennégy pontra, ami pont annyi, mint ahány hármast bedobtunk az első 30 percben.

Will Tomi negyedik hármasa vezette fel a záró felvonást, közte tizenhét, innen már nagy baj nem lehet. Gondoltuk mi, aztán Jött Ferencz Csaba, aztán mint egy hurrikán, pikk-pakk bevert két hármast. Jött is a paksi időkérés, kellettek az instrukciók, innen ne bukjuk már el! Nem is állt szándékunkban, láthatóan össze is kaptuk egy kicsit a védekezésünket, és agilis játékkal ismét elkezdtük nyitni az ollót. Főleg Watkins iparkodott, sorra szedte a pattanókat, és szórta a büntetőket, az ASE pedig közben szépen megnyert a mérkőzést. A végén még az is belefért, hogy pár egyéni hibának kihasználva közelebb lopózzon a Körmend, de komoly rohamra már nem futotta tőlük.

Összességében elmondható, hogy határozott, kemény és jó játékkal, szinte végig vezetve húztuk be az első meccset, és tettünk egy komoly lépést a harmadik hely irányába. Folytatás vasárnap Körmenden, ahol akár le is zárhatjuk az idényt.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%