Győztesen távozott Paksról a Berény

2016.10.22, 15:50 Kosárlabda
Egy jó negyedünk volt, aztán a vendégek fokozatosan átvették az irányítást és végül behúzták a győzelmet.

 

NB1 - Alapszakasz, 4. forduló
Atomerőmű SE - JKSE
69-77
(20-17, 9-25, 21-13, 19-22 )
(20-17, 29-42, 50-55, 69-77)
V.: Pálla Z., Papp P., Horváth A. (Major Gy.)

ASE: Kovács 9, Medve 13/9, Samenas 6, Forte 12, Tiby 18/3.
Cs.: Illés 2, Will 7/3, Morse 2, Gulyás -, 

JKSE: Protic 6, Arrington 21/9, Williams 11, Cseh 6, Barker -.
Cs.: Stamenkovic 14, Brbaklic 10/6, Czirbus 4, Szigedi -, Bazsó 2.

Kipontozódott: - ill. -

P.J. Hill ezúttal kimaradt a keretből, ám így is négy légióssal felállva készültünk a mai mérkőzésre, miután sikerült időben kikérni a Ryan Watkins pótlására szerződtetett Anthony Morse játékengedélyét. Jól is kezdtük a találkozót, Tiby és Samenas testvéries megosztásban szerzett kosaraival hamar megugrottunk 8-0-ra, elégedetten csettinthetett, aki a helyszínen nézte az első bő három percet. Időt is kért a Berény, mely után kissé összeszedettebbnek tűntek, gyorsan le is felezték a különbséget. Sőt, egy-két egyéni hibánk után még közelebb kerültek, köszönhetően Williams agresszív játékának, így mikor mi kértünk időt, már csak egy volt közte. A folytatásban meg is fordította az állast a JKSE, ám a negyed végén beszórtunk két hármast, így nálunk volt az előny.

Rémesen kezdődött a második tíz perc, egyszerűen nem találtuk a játékunkat. A Jászberény igyekezett kihasználni a hibáinkat, többnyire sikerrel, így a negyed derekán már hattal vezettek. Náluk Morse gyűjtögette a lepattanókat szorgalmasan, de pontszerzés terén sem ő, sem a társai nem jeleskedtek. Ekkor egy fél percre kicsit magunkhoz tértünk, visszakapaszkodtunk egy pontra, de az örömünk csak rövid ideig tartott, mert még jobban rákapcsolta  Berény és mire szünetre vonultunk, már két számjegyű volt a különbség.

A második félidőre némiképp más felfogásban érkeztünk meg, ami a játékon és az eredményen egyaránt hamar meglátszott, egyebek mellett Medve hármasainak köszönhetően nem egészen öt perc alatt eltüntettük a hátrány jó részét, és ott lihegtünk a JKSE nyakán. Harcosan, nagy akarattal mentünk előre, amit a közönség is díjazott támogatásával. Sajnos három pontnál megmerevedtek a frontvonalak, nem tudtuk tovább lopni a távolságot, köszönhetően annak, hogy rendre becsúszott egy-egy hiba az utolsó passzokba. Utolérni így nem sikerült a kékeket, de legalább úgy vártuk a záró felvonást, hogy nyílt volt a mérkőzés.

Az utolsó játékrészben igazi hullámvasutat láthattak a nézők, mely során bőven voltunk a völgyes szakaszon is. Rengeteg támadólepattanót engedélyeztünk a vendégeknek a negyed elején, éltek is a lehetőségekkel, és nyolc pontra elhúztak. A kispadunk őrjöngött a rengeteg "ki nem kényszerített hiba", melyekből kiválóan megélt a Berény. Aztán megint magunkhoz tértünk, és másfél perccel a vége előtt újra csak egy pont volt közte, miután Forte indításából Medve zsákolt egy szépet. Sajnos a Jászberény tárában is akadt még golyó, mi pedig szomorúan vehettük tudomásul, hogy már a negyedik fordulóban elvesztettük a hazai veretlenségünket.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%