Teo Cizmic letette névjegyét Pakson (2)

2017.01.21, 16:59 Kosárlabda
Parádés játékkal rohantunk át a szombathelyieken a második félidőben!  

 NB1 - Alapszakasz, 14. forduló
Atomerőmű SE - Falco-Vulcano Energia KC
82-59
(20-18, 18-18, 21-9, 23-14)
Paks, 2017.01.21.
V.: Földházi T., Jakab L., Praksch P. (Faidt M.)

ASE: Hill 10/6, Kovács 6/3, Samenas 18/9, Gilbert 13/3, Tiby 26/12.
Cs.: Will 6/6, Illés 3/3, Bagó -. 
Vezetőedző: Teo Cizmic

Falco: Medford 15/9, Govens 14/9, Váradi 2, Pustahvar 11/3, Zigeranovic 6.
Cs.: Barham 9/9, Tóth -, Bognár 2, Simon -.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Kipontozódott:  ill. Medford (40.)

Zigeranovic révén a Falco szerezte meg a vezetést Teo Cizmic első - hazai edzőként vívott - paksi mérkőzésén. Sokáig nem kellett várni a válaszra, Samenas a fordulásból rögtön beköszönt egy hármassal. Persze triplázni a vendégek is tudnak, ezt Govens és Pustahvar nem is volt rest bebizonyítani egy-egy sikeres távoli formájában, a vendégszurkolók legnagyobb örömére. A betegséggel küzdő Gilbert helyett hamar érkezett a hátfájásával szenvedő Will Tomi a pályára, és ha már ott volt, ő is beemelt egy hármast, így nem szakadtunk le a vendégektől. A csapat nagyon elszánt volt, kapartak minden labdáért, látszott, hogy akarják a sikert. Az utolsó két percre Illés is beszállt, de nem is akárhogy: rögtön egy hármassal nyitott, mennyel négy pontra növeltük előnyünket, melyből kettő meg is maradt a negyed végéig. 

Mindkét csapat zónavédekezéssel operált a második negyed kezdetén, ami sajnos minket zavart meg jobban. Gonvens üresen is maradt, tripla közben faultoltuk, de megtette azt a szívességet (pedig nem szokása), hogy csak egyet értékesített a három büntetőjéből. Kihasználni azonban nem tudtuk az esélyt, a következő támadást is elrontottuk, a ma debütáló Barham pedig triplával büntetett. Nagyon rossz szériába kerültünk, Hillnek semmi nem akart bejönni, sorra hagytuk ki a helyzeteket. A jeget végül a ma is extrán játszó Tiby törte meg egy távolival, majd a következő támadásból beszórt még egyet, ha már egyszer belőtte a célt. Meg is fordítottuk az állást, ám Hill megint ordító ziccert hagyott ki, amit ismét megtorolt a Falco. Egyszerűen hihetetlen volt, hogy mennyire nem ment neki, a legtisztább ziccert is mellédobta. De legalább a gólpasszokat bőkezűen osztogatta, Samenas is kapott tőle egy remek labdát, és már szottyant is a trojka. A nagyszünetig egyébként összesen nyolc hárompontosig jutottunk, melyek segítségével meg tudtuk őrizni két pontos előnyünket.

Govens duplájára Gilbert felelt két büntetővel, majd Samenas egy hármassal, eddig jó! Egy perccel később aztán Hill is betalált végre, ráadásul rögtön egy hármassal jelentkezett, ami az ellenfél részéről időkérést, a társak részéről pedig ölelés-rohamot eredményezett. Hat pont volt az előnyünk, ráadásul öt perc alatt csak két pontot engedtünk a sárga-feketéknek, ami óriási teljesítmény volt a bajnokság egyik legjobban támadó gárdája ellen. A vendégek gólcsendjét végül Govens törte meg egy hármassal, majd Váradi egy bejelentkezett egy duplával, így pillanatok alatt eltűnt az előnyünk fele. Azonnal időt is kért Teo Cizmic, kellett a fújásnyi szünet a fiúknak, mielőtt nagyobb lett volna a gond. Vissza is küzdöttük magunkat kilencre, majd harsan a bírói síp, Laurynas Samenas pedig kapott egy egészen elképesztő technikait, mely egyben a negyedik hibáját jelentette. Ennyire azonban nem volt egyszerű megtörni minket ezen a meccsen, amint az be is bizonyítottuk: Kovács egy hármassal, Gilbert pedig egy emberes zsákolással, ami tizennégy pontos paksi előnyt eredményezett a játékrész végére!

A negyedik negyedben pedig még ennél is magasabbra hágott a mutató az extázismérőn: Gilbert triplájával már húsz pont volt a felek között! Egyszerre volt hihetetlen és örömteli átélni azt, ahogy a csapat koncentráltan és összeszedetten védekezve dominálja a mérkőzést, esélyt sem hagyva a Falconak a felzárkózásra. Az eladott labdáink számát lefeleztük a korábban megszokottakhoz képest, a támadásainkat pedig szinte minden alkalommal ziccerig játszottuk. Teo Cizmic mindössze másfél hét alatt csodát tett, és egy csapatnyi reményvesztett játékos adta vissza a hitét. A fiúk pedig jó játékkal hálták meg mesterüknek a bizalmat, a kilátogató nézőket pedig egy gyönyörű győzelemmel ajándékozták meg ezen a szombat délutánon.

Szép volt fiúk!

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%