A Falco sem tudott ellenállni

2015.01.29, 16:52 Kosárlabda
Nagyjából egy negyeden át volt kérdéses, melyik csapat hagyja el győztesen a parkettet. A csapat ismét jól játszva, magabiztosan diadalmaskodott, immáron kilencedszerre, és robog tovább az alapszakasz elsőség felé.  

 

NB1 - Alapszakasz, 20. forduló
Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
100-74
(22-18,32-21,22-17,24-18)

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Benczur T., Szabó G., Söjtöry T., (dr. Valovics)

ASE: Dugat 13/3, Baki 9/9, Evans 23/6, Eilingsfeld 8, Jones 16.
Csere: Körtélyesi -, Kovács 14/6, Tóth 8/3, Wise 2, Medve 7/3, Antóni -,
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Falco: Martinic 12/3, Covinton 6/3, Perl 9/6, Dukic 9/6, Kristanovic 27/12.
Csere: Hall -, Váradi -, Will 7/3, Bognár -, Bus 2, Bazsó 2, Simon -.
Vezetőedző: Kálmán László

Kiállítva: Covinton 18. perc
Kipontozódott: Dukic 39. perc

Az első fogadta a negyediket a Gesztenyés úton, így nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy rangadót láthattak a meccsre kilátogató nézők. Evans kosara nyitotta a mérkőzést, ám a folytatásban a Falco tűnt aktívabbnak. Meg is fordították a találkozó állását, köszönhetően a januárban igazolt Kristanovic ponterős játékának. A negyed első felében a Falco szájíze szerint alakult a meccs képe, többnyire a támadásra fektették a hangsúlyt a felek, védőoldalon egyik csapat játékosai sem törték össze magukat. A negyed második felére aztán alább hagyott egy kicsit a lendület, inkább csak kihagyott dobásokat láthattunk. Az utolsó két percre fordulva aztán Covinton sportszerűtlen fautlja után Dugat dobhatott kettőt,é bár az egyik kimaradt, Evans egy  hármassal javítani tudott, és ezzel már 13 pontnál járt, a csapat pedig négy pontos előnnyel zárta a negyedet.

Kristanovic és Tóth kosárváltása nyitotta a második negyedet, majd Körtélyesi labdaszerzéséből Medve dobott bravúros ziccert. Tóth Ádám folytatta az ellenfél terrorizálását, védőoldalon nem engedte levegőhöz jutni a szombathelyi centereket, támadásban pedig tarthatatlannak bizonyult. Két perc után már tízzel mentünk, ekkor kért időt Kálmán László, és az általa elmondottakat meg is fogadták fiai: Perl két hármast is beemelt a következő két támadásban, ráadásul Martinic is betalált. Ki is egyenlített a vendég gárda a 15 percben, így szinte megváltásként fogadtuk, mikor Baki triplája utat talált a gyűrűbe. Nem sokkal később aztán betolt még egyet, majd a jó példát követve Kovács Ákos is beszórt kettőt a vonalon túlról. Ismét két számjegyűre nőtt a paksi előny, majd Covinton beütötte a második sportszerűtlenjét is, így a 18. percben mehetett is zuhanyozni. Innen aztán beindult a henger, és bár a negyed utolsó kosara Kristanovic révén a vendégeké volt, 15 pontos előnyünk így valószínűvé tette, mi lesz a meccs végeredménye.

Evans passzából Jones szerezte meg a nagyszünet utáni első kosarat, majd Martinic és Evas triplaváltása következett, ám mivel az előny nálunk volt, ezt nem bántuk. Azt már annál jobban, hogy Martinic trojkáját Kristanovicé és Willé is követte, mert ha ezt a Falcot hagyják dobni, hát be is fog találni. Szerencsére Dzunic mester pályára kiabált, mérsékelten irodalmi stílusú intelmei hatásosak voltak, a csapat emelt a csapásszámon, és pillanatok alatt húszra növelte a fórt, köszönhetően Eilingsfeld és Evans agilis játékának. Sérülésből visszatérő játékosaink, Körtélyesi és Medve is bőven kaptak lehetőséget ebben az időszakban, és nem is mozogtak rosszul. Hogy ne dőljön el minden már a harmadik negyed közepén, arról Dukic igyekezett tenni, de csak ő is csak lassítani tudta a hengert. Negyedbeli teljesítményünkre Tóth Ádám trojkája tette fel a koronát, hatalmas ováció fogadta a nem mindennapi találatot.

A záró felvonásra s izgalom már nem maradt, az elmúlt meccsekhez hasonlóan ismét csak a különbség volt kérdéses. Összességében ismét magabiztosan nyertünk, sorozatban kilencedjére, és nyugodtan készülhetünk a Kecskemét elleni, jövő csütörtöki tévés rangadóra.

Fotó: Molnár Gyula

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%