Azt Alba nyerte a IV. Morgen Ferdinánd Emléktornát

2016.10.01, 17:11 Kosárlabda
Nem tudtuk felvenni a fehérváriak diktálta ritmust, Dzunic Branislav legénysége így megérdemelten hódította el az első helyet.

 

Felkészülési mérkőzés
Atomerőmű SE - Alba-Fehérvár
68-86
(11-19, 21-24, 17-25, 19-18)
(11-19, 32-43, 49-68, 68-86)
V.: Cziffra Cs., Söjtöry T., Reisz P.

ASE: Kovács 13/3, Medve 2, Forte 12, Tiby 9/3, Watkins 12.
Cs.: Bagó -, Will 9/6, Hill -, Kalmár -, Gulyás 9/3, Illés 2.  
Vezetőedző: Gediminas Petrauskas

Alba: Taylor 16/3, Markovic 10/6, Burgess 12/12, Lóránt 8, Keller 10.
Cs.: Farr 12, Varga 3/3, Filipovity 6/6, Tóth 9/9.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: - ill. -

A JKSE és a Pécs játszotta a bronzmeccset a IV. Morgen Ferdinánd Emléktorna második játéknapján, a győzelmet pedig a remek második negyedet produkáló Jászberény zsebelte be. Kiosztásra került egy díj is, a torna legjobb U23-as játékosának Antóni Csanádot választották. Ezt követte a mi mérkőzésünk, melynek első perceiben nem sok örömöt lelhettünk, az Alba ugyanis sokkal magabiztosabban indított, mint ahogy azt mi szerettük volna. Nem is annyira védőoldalon, mint inkább támadásban szenvedtünk, hasonlóan a tegnapi naphoz. A kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy Laurynas Samenas sérülés miatt nem lehetett ott pályán, helyette Medve Máté került csapatba. Érdekesen alakult a mérkőzés, a kezdőcsapatunk több tagja is tudása alatt játszott, így már az első negyedben pályára kerültek a fiatalok, hátha energiát tudnak hozni a mérkőzésbe. A cserék nem tettek rosszat a csapatnak, ha közelebb nem is tudtunk kerülni, legalább nem nőtt tovább a különbség.

A második negyedben aztán szép lassan visszaszállingóztak a kezdők a pályára, de a csapatok között megmaradt a korábban beállt nagyjából nyolc-tíz pontos különbség. Ami összességében véve talán mégis inkább az Albára nézve volt kedvező, ők ugyanis Lóránt révén jegyezték az első rontott hárompontos kísérletüket, hét sikeres után. Petrauskas mester közben egy pillanatra sem állt le a kártyák kevergetésével, minden formációt kipróbált, hogy megtalálja az ideális ötöst. A negyed kétharmadánál Forte kosarával feljöttünk hatra, időt is kért a vendégcsapat, majd futott egy pofás kis rohamot, mellyel tizenegyre növelte a különbséget a csaptok között.

A második félidőre alacsony szerkezettel futottunk ki, Hill és Kovács is ott volt a pályán a kezdéskor. Tegnap ez a húzás igencsak bejött, ma azonban elmaradt a várt siker, és nem hogy a zárkózást nem tudtuk megkezdeni, de még nőtt is a hátrányunk. Sajnos sem előrejátékban, sem védekezésben nem teljesítettünk azon a szinten, ami elvárható lenne, és mivel ehhez még egy meglehetősen jó fehérvári dobószázalék is társult, a helyzetünk nagyjából reménytelennek tűnt ezen mérkőzés megnyerését illetően. Persze fel nem adtuk, a záró felvonásra roppant elszántan érkeztünk vissza, így a játékunk intenzitásán - főként Kovács Ákos aktivitásának és szemfüles labdaszerzéseinek köszönhetően - is emelni tudtunk egy-két fokozatot, aminek köszönhetően fel is jöttünk nyolc pontra. Öt perc volt ekkor hátra, az Alba pedig időt kért, majd rendezték soraikat és ha nehezen is, de behúzták a meccset, így végül második helyen zártuk a tornát. Mindenesetre az utolsó negyed sokat dobott az összképen, mert a csapat végre megmutatta, hogy mit is akar játszani és az milyen eredményes tud lenni, ha jó csinálják.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%