Megvan az egyenlítés!

2016.05.21, 15:50 Kosárlabda
Ezúttal is legyőztük az Albát a Gesztenyés úton, az állás egy-egy, kedden folytatjuk!  

 

Elődöntő - 2. mérkőzés
 Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár
80-76
(24-24, 19-10, 15-20, 22-22)
(24-24, 43-34, 58-54, 80-76)
Vezette: Földházi T., Papp P., Kapitány G. (Fekete L.)

  ASE: Dunn 18/3, Robinson 10/3, Barnies 15/3, Eilingsfeld 12/3, Tóth Á. 9/3.
Csere: Watkins 6, Kovács 4, Fomin 3/3, Medve 3/3, Will -,
Vezetőedző: Schmidt Béla 

Alba: Chery 3/3, Myles 12/6, Spurlock 17/15, Peasron 21/3, Lóránt 8.
Csere: Tóth P. -, Simon 10/6, Csorvási 2, Filipovics -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: - ill. -

A párharc állása 1-1.

Kétszeri nekifutásra sikerült elhozni a labdát a feldobáskor, majd Tóth kosarával a vezetést is megszereztük, sőt ha Dunn labdája pontosabb, még rögtön meg is duplázhattuk volna az előnyt. Az Alba sem tétovázott, Pearson triplájával átvették a vezetést, ám két jól kivitelezett gyorsindítással ismét magunkhoz ragadtuk az előnyt, a vendégeket pedig időkérésre késztettük. A jó védekezésünk a folytatásban is megmaradt, a fehérváriak nem igen találták a gyűrűnkig vezető utat, de a támadóoldalon már nálunk is becsúsztak hibák. Aztán egy perc elteltével fordult egyet a meccs képe, elkezdtek potyogni a kosarak, köztük Tóth Ádám hármasa, mely már a második volt a párharcban. Az örömünk mondjuk őszintébb lett volna, ha Myles postafordultával nem válaszol hasonlóképp, de ami szép az szép. Mint Spurlock két hármasa, melyekkel fél perc alatt a három pontos paksi előnyből ugyanakkora fehérvári fórt varázsolt. Ezúttal mi kértünk időt, mely után a frissen beálló Fomin szórt be egy hármast, legnagyobb örömünkre. Az utolsó támadásunknak így is három pontos Alba-vezetéssel futottunk neki, melyet Watins egy jó 2+1-es akcióval eltüntetett.

Fehérvári büntetővel, majd arra válaszként Dunn, Medve majd ismét Dunn révén hét gyors paksi ponttal indult a második negyed, ismét mi vezettünk ráadásul egész megnyugtatónak tűnő öt ponttal. Sőt, két újabb jó védekezés után ehhez is hozzátettünk még négyet, és máris kilenc volt közte, mikor időt kért Dzunic Branislav. Védekezésben végre jól zártunk, a zónákkal már a periméteren megfojtottuk a játékukat, nem tudták eljuttatni a bogyót a Pearson - Lóránt párosnak a palánk alá. A paksi hullámot megint Spurlock törte meg egy hármassal, miután szépen elküldte a rajta védekezni próbáló Barniest. az elsőt ezúttal nem követte második, sőt miután a harmadik személyi hibáját is begyűjtötte, még le is cserélt edzője. Mi pedig ismét nekiveselkedtünk, hogy olyan előnyt alakítsunk ki a félidőre, melynek birtokában nyugodt körülmények között tölthetjük el a pihenésre szánt 15 percet. Ere minden esélyünk meg is lett volna, az Simonék sorra puskázták el a lehetőségeiket, sajnos azonban ezzel nem tudtunk élni, mert cserébe a mi támadásaink végén sem született kosár hosszú perceken keresztül. A gólcsendet végül Myles zárta le, Schmidt Béla pedig időt kért, mielőtt ebből erőt meríthetett volna az ellenfél. Jól is jött a pauza, megfogtuk a fennmaradó  ő egy percet, így végül kilenc pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A folytatásban Lóránt duplájára Dunn felelt hármassal, eddig jó. Myles kidobta a játékszert az oldalvonalon kívülre, erre meg Barnies kontrázott rá egy hármassal, ez még annál is jobb. Persze azt botorság lett volna gondolni, hogy a bab is hús, így törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb mi is hibázunk. Jöttek is a rontások, három labdát, ezáltal pedig hat pontot adtunk ajándékba az Albának, amikor Schmidt Béla megelégelte a dolgot, és időt kért. Hét volt ekkor ide, nem éget még a ház, de jobb ezeknek a dolgoknak elébe menni. A védekezésünkön szigorítottunk is, de a fehérvári triplákkal nem tudtunk mit kezdeni, előbb Myles, majd Chery szórt be egyet, máris csak négy volt közte. Aztán már csak kettő, miután Myles szépen lépett be a palánk alá, és faulttal együtt tette be labdát a gyűrűbe. A plusz büntető kimaradt, ám megint labdát veszítettünk, Spurluck pedig egy energikus zsákolással kiegyenlítette az állást. Ahhoz képest, hogy a negyed elején még tizenhárommal vezettünk, nem volt túl biztató a kép. Ekkor Kacsa megrázta magát, dobott egy szép kettest, majd egy jó védekezés után Dunn is, így ha le is felezte az Alba a félidei előnyünket, legalább vezetéssel fordultunk a záró felvonásra.

Melyet Kovács passzából Eilingsfeld nyitott egy hármassal, majd egy labdaszerzés é egy fault után - kettőből - egy sikeres büntetővel nyitottunk. Sajnos a túloldalon Somin sem volt ilyen előzékeny a büntetők terén, miután triplakísérlete közben Dunnál faultot láttak a sporik, mindhármat kíméletlenül értékesítette. Kemény volt a meccs, és hiába vezettünk szinte végig, érződött, hogy itt még bármi lehet. Ezért is ugrott talpra egy emberként a csarnok népe, mikor Eilingsfeld Jani visszazsákolta Barnies kihagyott kísérletét! A jelenet álomszép volt, ám Anthony Mylest nem nagyon hatotta meg, hideg fejjel szórt be a következő támadásból egy hármast, mellyel kettőre faragta különbséget. Ekkor megint megráztuk magunkat, és magyarjaink négy pontjával hatra nyitottuk az ollót, érkezett is a menetrendszerű időkérés vendégoldalon. A szünet után akadt némi egyet nem értés Eilingsfeld és Pearson között, melyet vissza is néztek videón a sporik, de végül mehetett tovább a játék. Spurlock pedig köszönte szépen, és értékesítette ötödik hármasát. És hogy tetőzzük a bajt, a túloldalon se jöttek be a dolgaink, Dunn eladott labdájából Pearson indult, és máris csak egy volt közte. Mi is időt kértünk, mely után Barnies lépett be szépen a palánk alá két pontért, ám hiába a dupla, ha Simon triplát szór! Két és fél perc, egál állás, minden kezdődik elölről. A vezetést mi ragadjuk magunkhoz Dunn révén, plusz büntető is van, de kimarad. egy-egy rossz támadást követően Lóránt centerez jól, máris újra egál. Dunn hagyta el a labdát támadásban, szerencsére ugyanezt megtette Simon is, Robinson pedig indult és egy palánkszaggató zsákolással megint megszerezte a vezetést nekünk! 35 másodperc vissza, időt két az Alba. Lóránt próbált betörni, Robinson pedig betakarta, de úgy emberesen, és még a labda is a miénk lett! A Fehérvár értelemszerűen odaütött, de Dunn nem hibázott a vonalról, így négynél támadt az Alba. Spurlock próbálta megoldani egyedül, de nem sikerült, így ismét jött a fault, mely után egy megint jó volt. Innen már nem volt visszaút az Albának, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést és egyenlítettük ki az állást. Folytatás kedden Székesfehérváron, a meccs 20:15-kor kezdődik és élőben közvetíti az M4 Sport.

Szép volt fiúk!

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%