Hazai siker a rangadón

2014.12.06, 17:02 Kosárlabda
Végig izgalmas mérkőzésen hat ponttal vertük a TLI-Alba Fehérvárt a Gesztenyés úton. Extra teljesítmény nem akadt egyik oldalon sem, ám nálunk többen tudtak felnőni a feladathoz, így megérdemelten nyertünk.  

 

NB1 - Alapszakasz, 10. forduló

Atomerőmű SE - TLE-Alba Fehérvár 74-68 ( 23-21, 20-19, 12-14, 19-14 )

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Cziffa Cs., Papp P., Szabó G. Ell.: Parádi P.

ASE: Dugat 11/3, Markovic 9/3, Baki 10/6, Szabó 6, Tóth 9.
Csere: Jones 12, Roberson 6/3, Kovács 8, Eilingsfeld 3.

Alba: Simon 4, Supola 6/6, Kromah 15/3, Melvin 6, Csorvási 8.
Csere: Djapa 14/3, Tóth 7/3, Juhos 2, Kovács 6/3.

A vendégeknél ismét Brandon Wood volt a kimaradó, nálunk pedig a keddi három sérült közül Körtélyesi és Medve nézhette továbbra is csak civilben a társakat a kispadról, ám Eilingsfeld János már harcra készen foglalt helyet a többiek között.  Két elrontott fehérvári támadás után Luka Markovic triplája utat talált a gyűrűbe, vezetéshez juttatva a mieinket. A túloldalon Simon válaszolt két szép középtávolival, nálunk pedig ismét Markovic talált be. Hullámzott a mérkőzés rendesen, ide-oda vándorolt az előny a csapatok között. Székely Norbert Djapára cserélt Csorvásit, a húzás pedig bejött, öt perc alatt nyolc pontot, közte egy triplát termelt a szerb magasember. Sok volt a hiba mindkét csapat részéről, röpködtek az eladott labdák. Markovic után Baki is aktivizálta magát, nála is öt pont került fel a lőlapra az első negyedben, amelyet egy dudaszóra dobott Roberson-hármasnak köszönhetően mi zártunk előnnyel.

Kovács és Tóth találatival nem egész egy perc alatt megfordította az állást az Alba, nálunk pedig a visszatérő Eilingsfeld talált be, igaz csak az egyik büntetőkísérletéből. A személyi hibák is rohamosan gyűltek a játékosok neve mellett, a negyedik percben Tóth Ádám már mehetett a vonalra egy hiba után. Markovic újabb két kosarat szerzett, ezzel három pontos előnyre tettünk szert, majd egy elrontott bedobás-kombináció után átadtuk a labdát a fehérváriaknak, akik pedig egy lépéshibával visszaadták a támadás jogát. Székely Norbert időt is kért, kellett is egy kis szusszanás a csapatoknak. Hat-hét pont körüli volt ekkor az előnyünk, ezt sikeresen  őriztük is, köszönhetően a támadólepattanónknak, amelyekből a félidőre hetet is leszedtünk. Az utolsó fél percben aztán kétszer is hibáztunk, az Alba ezt mindkétszer meg is büntette, így a félidőre három pontra csökkentették a hátrányukat.

Tóth Ádám remek védekezésével indult a második félidő, válogatottbeli centertársát, Csorvási Milánt hajszolta lépéshibába, majd a túloldalon be is tette mellett a labdát a gyűrűbe, így mondhatni az első menetet ő nyerte. A másodikat már nem, a következő támadásban Csorvási vett elégtételt. Továbbra is ott volt a nyakunkon a Fehérvár, hiába tettünk meg mindent, nem tudtunk négy-öt pontnál nagyobb előnyt kiépíteni. A negyed közepén Baki vált főszereplővé, előbb Simonon mutatott be egy kemény faultot, majd egy hármassal tovább szomorította a vendégeket. Hattal mentünk ekkor, ám két elrontott támadás után a megsérült Simon helyére beálló Tóth Péter hármasa a gyűrűben landolt, és lefelezte a differenciát. A negyed utolsó kosara a Djapa révén a vendégeké volt, ezzel mindössze egy pontocska volt a paksi fór.

Jones tette vissza Markovic rossz dobását, majd Djapa helyezett el a gyűrűben egy forintos labdát, maradt az egy pontos előny. Egészen Supola hármasáig, amely ugyan szintén válasz volt egy paksi kosárra, ám egyel többet ért, mint Jones újabb duplája, így hosszú idő után utolért minket az Alba. Jones és Kovács vette ekkor kezébe a dolgokat, négy-kettes megosztásban hat pontos előnyhöz juttattak minket. Nem igen tudott mit kezdeni az Alba ebben az időszakban ex-centerével, JJ egyszerűen gyorsabb volt lábon, mint az őt védő Djapa. Igaz, nem is készült el túlságosan az energiájával, mindössze négy pontnál járt a negyed kezdetekor, erre tett rá két perc alatt nyolcat. A vendégcsapat újabb időt kért, a húzás bejött két támadás alatt ismét lefaragták a hátrányt, sőt a vezetésért támadhattak. A meccsen már két triplát beszóró Supola hármasa szerencsére lejött, a túloldalon pedig Dugat pontosan célzott, és lökött két pontnyit az ASE szekerén. Majd két büntetővel még egyszer megtette, így két perccel a vége előtt öttel mentünk. Dzunic Branislav kért időt fél perccel, és egy elrontott támadással később, felkészítve a fiúkat a végjátékra. Simont blokkolta Szabó, ám a lepattanót Melvin a gyűrűbe juttatta, három volt közte. Ráadásul Tóth ellen támadó faultot fújtak, így az Alba támadhatott. A végjátékból aztán mi jöttük ki jobban, Dugat labdalopása és szemet gyönyörködtető zsákolása pedig gyakorlatilag lezárta a mérkőzést!

Fotó: Molnár Gyula

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%