Arccal a bronzérem felé

2016.06.02, 06:29 Kosárlabda
A két, elődöntőben elvérzett csapat párharcát mi kezdjük itthon. Két győzelem kell a bronzéremhez, ma be kellene gyűjteni az elsőt.

 

Bronzcsata - 1. mérkőzés
Atomerőmű SE - Egis Körmend
Paks, 2016.06.02. 18:00
V.: Benczur T., Török R., Szabó G. (Balogh L.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Medve - Barnies - Eilingsfeld - watkins

Körmend: Petty - Channels - McKinney-Jones - Dickerson - Duinker

 

Szokás csalódott csapatok csatájaként aposztrofálni a bronzéremért vívott párharcot, de nem feltétlenül ez a helyes hozzáállás, sőt. Ebben a párharcban ugyanis az derül ki, hogy melyik Magyarország harmadik legjobb kosárlabdacsapata, mely gárda gyűjti be a bronzérmet a lehetőségek terén némiképp előrébb járó Olaj - Alba duó mögött.

Kemény párharc lesz, hiszen a Körmend a kupa elhódítása mellett minden bizonnyal a bajnoki bronzra is pályázik, esetünkben pedig szintén sokat lendíteni a szezon megítélésén, ha egy újabb érem kerülne a vitrinbe. A helyzetünket nem segíti, hogy Donald Robison egy sajnálatos, magánéleti esemény (temetés) miatt kénytelen volt hazautazni az Államokba, de a csapat talán így is elég erős ahhoz, hogy besöpörjük azt a harmadik helyet.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Mindkét csapat szeretne vigasztalódni az elődöntő elbukása után. Harcos, kemény meccs lesz, remélhetőleg ASE-győzelemmel. A Körmend nagyon jó teljesítményt nyújtott a Szolnok ellen és persze az egész rájátszásban. Nekünk legalább olyan harcmodort kell mutatnunk, mint az Alba elleni mérkőzéseken. A motiváció dönthet. Sérültünk nincs, de magánéletbeli okokból kifolyólag Donald Robinson már hazautazott, így őt a továbbiakban nem láthatják a Paks mezében a szurkolók.

Teo Cizmic: Természetesen csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült döntőbe jutnunk, de most már ebből a párharcból kell kihoznunk a maximumot. Az a csapat fog nyerni, amelyik könnyebben túl tudja tenni magát a csalódottságán, fáradtságán és a kisebb sérülésein. Nálunk többé-kevésbé mindenki egészséges, de persze az esti edzésen még akármi történhet. Továbbra is minden idegenlégiósunk Körmenden tartózkodik és a jelek szerint bevethetőek lesznek.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%