Álomszép karácsonyi ajándék!

2017.12.23, 15:39 Kosárlabda
A csapat végig vezetve, több extra teljesítményt felvonultatva hozta el a győzelmet a listavezető Körmend otthonából.

NB1, Alapszakasz - 12. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
91-94
(20-27, 24-23, 20-21, 27-23)
Körmend, 2017.12.09.
V.: Cziffra Cs., Tözsér D., Farkas G. (Bodrogváry I.)

Körmend: Hollis 25/6, Fanning 18/3, Ferencz 15/9, Davis 9/6, Tuoyo 10/3.
Cs.: Németh 6/6, Csorvási 6, Halász 2.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

ASE: Hinds 13/6, Allen 30/15, Barnies 11/3, Eilingsfeld 17, Guinn 6/3.
Cs.: Ogunyemi 3, Ruják 14/12, Medve -, Garamvölgyi -, Gulyás -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: Fanning (38.) ill.

Tuoyo öt pontjával indította a meccset a házigazda, zúgott is a csarnok, érthető módon elégedettek voltak a hazai szurkolók. Szerencsére nem illetődtünk meg, Allen és Guinn kosaraival fordítani tudtunk. Összességében jól kezdtük a mérkőzést, hamar felvettük a fordulatszámot, gyorsan betalált Hinds és Eilingsfeld is, így megugrottunk három ponttal. Sőt, Barnies emberről emelt be egy trojkát, amivel megdupláztuk az előnyt! A negyedik percben, 15-9-es paksi vezetésnél kért időt Gasper Potocnik, de ez sem zavart össze minket, a folytatásban is okosan kosaraztunk és szép lassan két számjegyűre növeltük a különbséget. Ogunyemi jó munkát végzett védekezésben Csorvásin, sajnos ennek faultokban mérhető ára volt, három nagyjából öt perc alatt összeszedett hármat. Le is kellett ültetni, a Körmend pedig gyorsan lefelezte a különbséget, de Allen dudaszóra dobott kettesével így is hét ponttal vezettünk.

Barnies és Eilingsfeld kosaraival kezdtük a második negyedet, ezzel megint tíz fölé növeltük előnyünket. Itt egy kicsit megtorpantunk, mintha összezavarodtunk volna, de ezzel együtt is őrizgettük előnyünket. Pedig voltak ki nem kényszerített hibák a mi oldalunkon is, de Cizmic mester jókor nyúlt bele egy időkéréssel, mikor úgy tűnt,, magára talál a Körmend. Az intelmek megtették a hatásukat, lenyugodtak fiaink, majd Barnies és Eilingsfeld vezérletével repesztettünk egy 6-0-át, amivel tizenháromra hízott a paksi fór. Nagyjából eddig tartott a lendületünk, sajnos a Körmend itt sorozatban szórt hét pontot, amire nem tudtunk válaszolni, a közönség pedig extázisban tombolt. Szerencsére a rohamot itt megállítottuk, Hinds, Allen és Barnies labdaszerzései sokat segítettek ebben. A szerzett labdák ráadásul könnyű kosarakat is szültek, így hiába emelt a tempón a hazai csapat, amivel együtt a tripláik is elkezdtek beesni, mégis meg tudtunk őrizni hatot az előnyünkből a nagyszünetre.

Hollis jó középtávolijával folytatódott a játék, majd hosszas bírói videózás után Guinn „gazdagodott” egy sportszerűtlen hibával, hát… Az előnyünk ezzel együtt is rohamosan olvadt, félő volt, hogy ha itt lendületet kap a Körmend, megy minden a levesbe, amit az első félidőben kiharcoltunk. Első kosarunkat Eilingsfeld jegyezte egy támadópattanó után, igazi rá jellemző megoldás után. Majd ha már így belejött, rögtön ellopott egy labdát is, amiből Guinn emelte be első tripláját. Ezzel magához is tért a csapat, kicsit lehiggadtunk támadásban is, és ahogy már az első félidőben többször, megint tíz fölé növeltük az előnyünket. Sőt, a kiütést is bevihettük volna, sajnos azonban Hinds két alkalommal is rossz döntést hozott, mi kosár nélkül maradtunk, a Körmend pedig Ferencz tripláival megint elkezdett közelíteni. A megoldást ismét a mai napon extrát játszó Seth Allen jelentette, aki két támadásból dobott két triplájával lehűtötte kissé a kedélyeket. És bár a negyed utolsó mozzanataként Németh hárompontosa is a gyűrűben landolt, így is hét pontos előnnyel várhattuk a záró felvonást.

Allen negyedik sikeres távolija vezette fel az utolsó tíz percet, megadva az alaphangot, kár hogy rögtön három büntetővel válaszoltak a hazaiak. Idegesek voltak a felek, tapintható volt a feszültség, bár a nagyobb tétje nyilvánvalóan számunkra volt a mérkőzésnek, hiszen minden győzelem kellett a kupadöntő bebiztosításához. Kicsit meg is állt a játékunk, köszönhetően annak, hogy a Körmend emelt egyet a fordulatszámon és igazi piócavédekezést vett elő a tarsolyból, amivel megszenvedtünk rendesen. Eilingsfeld Johnny érkezett ismét megmentőként és elemi erővel zsákolt vissza egy kihagyott dobást. Ettől megint erőre kaptunk, Allen és Ruják pedig nekilátott a körmendi gyűrű szisztematikus szétbombázásának. Ketten együtt már kilenc hárompontosnál jártak, a csapat pedig másfél perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett! Erre pedig már nem volt válasza a listavezetőnek, és bár a végén még Ferencz Csaba dobhatott az egálért, végül miénk lett ez a roppant fontos siker, mellyel vélhetően a kuparészvételünket is bebiztosítottuk.

Csodaszép volt, fiúk!

Fotó:bb1.hu
Slide: bb1.hu

 

 

NB1, Alapszakasz - 12. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
0-0
()
Körmend, 2017.12.09.
V.: Cziffra Cs., Tözsér D., Farkas G. (Bodrogváry I.)

Körmend: Wright , Hollis , Fannning , Davis , Csorvási . 
Cs.: 
Vezetőedző: Gasper Potocnik

ASE: Hinds , Allen , Barnies , Eilingsfeld , Ogunyemmi.
Cs.:
Vezetőedző: Teo Cizmic

 

Fotó:bb1.hu
Slide: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%