Alibi KC – Face Kings az aranyért

2016.05.04, 07:33 Kosárlabda
Az Alibi és a Face is egyaránt 22 ponttal nyerte saját elődöntős párharcát, így ők játszhatnak a döntőben, míg az 5. helyért Puszta 5 City – ASE Kadett párharcot rendeznek. A play-out-ot az Ultrák nyerték.

 

Elődöntő

 

Street Boys (8) – Face Kings (5) 34-49

 

A negyeddöntőben meglepetést okozó Street Boys, már az első negyedben komoly hátrányba került, miután a Face szinte tökéletesen támadva 18-6-al kezdte a mérkőzést. A folytatásban ugyan sokkal kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, azonban a hazaiaknak így sem sikerült közelebb kerülniük ellenfelükhöz, a Face Kings pedig 15 pontos győzelmével hatalmas lépést tett a döntő felé.

 

Face Kings (5) – Street Boys (8) 47-40

 

15 pontos hátrányának tudatában a Street Boys mindent egy lapra feltéve kezdett, és ennek eredményeként pillanatok alatt 0-10 állt az eredményjelzőn. Ezután azonban magára talált a Face Kings is, és egyre javuló játékkal a második negyedben meg is fordította az állást. Mivel a Face a folytatásban sem lazított, lassan el is dőlt minden kérdés.

 

Továbbjutott a Face Kings, kettős győzelemmel!

 


 

Elődöntő

 

Alibi KC (2) – Zóna-kosár (3) 74-49

 

Ahogy az első elődöntőben, úgy ebben a párharcban is komoly előnyhöz jutott az egyik fél. Ebben az esetben 10 perc után az Alibi állt 17-10-el. Miután a Zóna-kosár a folytatásban sem tudott felnőni ellenfele mellé, folyamatosan nőtt a különbség, és a végére kialakult 25 pontos előnyével, gyakorlatilag el is döntötte a párharcot az Alibi KC.

 

Zóna-kosár (3) – Alibi KC (2) 50-47

 

A visszavágóra a Zónának nem volt választása, támadnia kellett és minél gyorsabban csökkenteni a hátrányt. Azonban ez nem sikerült, mert az Alibi okosan játszva, az első perctől kezdve kontroll alatt tartotta a mérkőzést. A Zóna-kosár ugyan az utolsó negyedben a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, az Alibi KC továbbjutása azonban így sem forgott veszélyben.

 

Továbbjutott az Alibi KC, 121-99-es összesítéssel!

 


 

5-8. helyért

 

Puszta 5 City (4) – Old Boys (1) 36-41

 

Két csalódott csapat találkozott miután kiderült, hogy már csak rosszabb helyen végezhetnek, mint az alapszakaszban elért helyük. Ebből a csalódottságból a City lépett ki hamarabb, és meg is nyerte az első negyedet. Ugyan a folytatásra éledezni kezdett az Old Boys, és faragni is tudott hátrányából, azonban a fordulás után megint csak a Puszta 5 City lépett elő, és 10 percel a vége előtt már 29-24-re vezetett.

A záró negyedben viszont ismét megrázta magát az Old Boys, és az etapot 10 ponttal nyerve, legyőzte ellenfelét.

 

Old Boys (1) – Puszta 5 City (4) 31-49

 

A visszavágó már egészen más forgatókönyv szerint zajlott. A City vette kezébe a karmesteri pálcát, és az első pillanatoktól kezdve irányította az összecsapást. A Puszta 5-ös játékosok már az első 10 percben ledolgozták hátrányukat, majd a második és harmadik játékrészt is megnyerték. Mivel a záró negyedben már nem változott számottevően az eredmény, így a Puszta 5 City örülhetett.

 

Továbbjutott a Puszta 5 City, 85-72-es összesítéssel!

 


 

5-8. helyért

 

ASE Kadett (7) – Nyenyekek (6) 48-37

 

Idegesen kezdtek a felek, sokáig csak a hibákról szólt az összecsapás, és a 7-5-ös első negyedre egyik fél sem lehet büszke. A folytatásban ugyan nőtt valamelyest a ponttermés, de egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől és miután lefújták a harmadik negyedet, ugyan úgy álltak a csapatok, ahogy elkezdték (26-26).

A záró 10 perc azonban egy teljesen új meccset hozott. A Kadett „robbantott” és 11 ponttal megnyerve a mérkőzést, egy lépéssel közelebb került az 5. helyhez.

 

Nyenyekek (6) – ASE Kadett (7) 41-48

 

Az első mérkőzés kiegyenlített játéka ezúttal elmaradt. Az ASE-s játékosok ezúttal jobban koncentrálva, a mérkőzés elejétől fogva irányították az összecsapást, a Nyenyekek pedig csak futottak az eredmény után. Mivel a Kadett végig tudta tartani előnyét, végül az összecsapást is megnyerték.

 

Továbbjutott az ASE Kadett, kettős győzelemmel!

 


 

9. helyért

 

Vak Baglyok (10) – Ultra Violák (9) 32-42

 

1-1   az állás, így az utolsó mérkőzésre maradt a döntés, hogy melyik csapat végez az utolsó helyen.

Az Ultrák kezdtek jobban (7-15), de a második etapban a Baglyok is felébredtek, és visszajöttek a meccsbe. 17-17-nél utolérték ellenfelüket, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. Az Ultrák innentől nem hagyták magukat, és egyre növelve az előnyüket végül könnyed győzelmet arattak, ezzel eldöntve a 9. hely sorsát is.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%