Feltámadtunk a második félidőben!

2014.04.14, 16:35 Kosárlabda
Az első félidőben az Alba dominálta a mérkőzést, azonban a másodikban parádés játékot bemutatva fordítani tudtunk. A negyedik negyedben már 15 ponttal is mentünk, és több remek egyéni teljesítményt is felmutatva megérdemelten nyertük meg a találkozót.  

Légiósaink pontjaira építve kezdtük a mérkőzést, mégpedig nem is akárhogy: két perc elteltével már 9-2-re vezettünk, többek között az ezúttal kezdőben helyet kapó Robinson öt pontjának köszönhetően. Az Alba részéről ismét az előző meccs hőse, Supola vette hátára a társakat, előbb egy duplát, majd egy triplát is beszórt, így pillanatok alatt utolért minket a házigazda. Innentől aztán fej-fej mellett haladtunk, és ez elsősorban a mindkét oldalon eredményes támadójátéknak volt köszönhető. Az Albánál pályára került Somogyi is, aki nem tétlenkedett, egy támadáson belül kétszer is blokkolta Tóth Ádámot, majd a túloldalon behúzott egy palánk fölé fellőtt átadást. El is húztak hat ponttal, ám az utolsó perc a miénk volt, így csak kettő volt a hátrányunk a negyed végén.

Az Alba a szokásos letámadásra épülő, agresszív kosárlabdáját játszotta, és valljuk be, jól is csinálták. Ráadásul a palánk alatt Kyle Barone is nagyon élt, rendre jó döntéseket hozott, és vezérletével pedig szép lassan ismét elkezdett meglépni az Alba. Nálunk Vaughn emelt be egy életmentő hármast, de ezzel is csak egy pillanatig jutottunk levegőhöz, Humphrey azonnal válaszolt, a harmadik tripláját küldte a helyére. Sokat mondó adat, hogy mindössze két gólpassznál jártunk ekkor, 15 percnyi játék után. Vaughn és Tóth Ádám akciójából született szép kosár, majd a következő támadásból Szabó szórt be egy trojkát, aztán még egyet, és máris kettőre faragtuk a hátrányt. Sajnos a félidő végét nagyon elrontottuk, egyszerűen képtelenek voltunk gólt szerezni, ellenben a fehérváriakkal, akik szinte minden lehetőséget kosárra váltottak, és komoly előny építettek a nagyszünetre.

A szünet után némiképp megváltozott a játék képe, a hazaiak már nem dobtak be mindent, mi pedig be-betalálgattunk, de még mindig annyi ki nem kényszerített hiba volt a játékunkban, hogy nem igazán tudtunk közelebb kerülni. Amikor esetleg sikerült pár pontot faragni, rögtön jött egy lélekromboló alley-oop, megtörve a rohamunkat. A negyed derekán aztán előbb Medve, majd Kovács is beemelt egy triplát, négy pontra csökkentve a differenciát, és időkérésre késztetve Frade mestert. Az időkérés után is folytattuk a remek játékunkat, Tóth és Eilingsfeld két perc alatt betett nyolc pontot a közösbe, testvériesen elosztva, így hárommal már mi vezettünk! Eilingsfeld kosarai különösen szemet gyönyörködtetőek voltak, mindkétszer a levegőből húzta be a labdát a gyűrűbe. Az utolsó fél percben aztán visszavette az előnyt az Alba, de a lényeg, hogy ismét teljesen nyílt volt a meccs!

A záró felvonás nyitányán aztán jött az újabb fordulat: 121 másodperc alatt bemutattunk egy 9-0-ás rohanást, amelyet Vaughn zárt le egy triplával, és ezzel teljesen összezavartuk a hazai csapatot. Hihetetlen intenzitással játszottunk, védő és támadóoldalon egyaránt. Gyorsan időt is kért Carlos Frade, amely után Vaughn újabb hármast dobott, immáron két számjegyű volt a különbség! Öt perc volt hátra a mérkőzésből, de milyen nehéznek ígérkezett az az öt perc! Kissé könnyelműen kezdtünk játszani, ezért Dzunic mester forgatott egyet a csapaton, jött Szabó és Kovács, hogy megnyugtassa a többieket. De Szabó nem csak ennyit tett, hanem gyorsan szórt egy trojkát, majd befejezett egy lerohanást, 14-re növelve a fórt. Majd egy hazai dupla után Kovács egy triplával 15-re! Frade ismét időt kért, és ezúttal használt is: két támadás alatt négy pontot faragtak a hátrányból, magához hívta hát a fiait Branislav Dzunic, ám sajnos a fehérvári rohammal nem tudtunk mit kezdeni. Két bedobásból két labdát szereztek, abból pedig öt pontot. Jarrod Jones nyugtatta meg a mieinket egy középtávolival, kellett nagyon. A végjátékban aztán már nem engedtük ki a kezünkből ezt a rettenetesen sokat érő győzelmet, amellyel gyakorlatilag kijavítottuk a hazai vereséget. Szép volt fiúk!!!

 

Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
87-94
(28-26, 26-16, 14-25, 19-27)
Székesfehérvár, Vodafone Aréna
V.: Földházi, Ádám , Boros (Benczur)

Alba: Hobbs 4, Supola 17/9, Oláh -, Tóth N. 6, Barone 24/3.
Csere: Somogyi 15, Tóth P. 7/3, Humphrey 9/9, Szanati 1, Juhos 4.
Vezetőedző: Carlos Frade

ASE: Vaughn 11/9, Robinson 10, Körtélyesi 5, Szabó 14/12, Jones 14.
Csere: Eilingsfeld 15/3, Medve 5/3, Tóth 11, Kovács 9/6, Baki -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%