Alapszakasz Kadett Döntő eredményei

2011.04.17, 19:01 Kosárlabda


 Három vereség, javuló játékkal a tartalékos kadet csapat mérlege az Alapszakasz Döntőben
Április 16-17-én az ASE Sportcsarnokban került sor az Országos Kadet Bajnokság Alapszakasz Döntőjére, ahol az ASE mellett a Falco a Vasas-MKB és a Kecskemét SI csapatai vettek részt. Az előjelek nem voltak túl biztatóak, hiszen szerdán még 8 (!) sérültünk volt, Tóth Máté Csaba, Novák Patrik,Verli Roland végül egyáltalán nem, Balogh Dániel egy hét betegséget követően kihagyta a hetet mivel az utcán kifordult a bokája. Papp Márk csak vasárnap próbált meg játszani a keddi húzódását követően, Bereczki és Beák szerdai sérülései úgyahogy rendbejöttek, Gulyás Peti nem tudott velünk edzeni egy hónapja, Gomola Bencének örültünk, hogy eljött a hétvégi fordulóra, de nem edz velünk folyamatosan. Antóni Csanád a héten diákolimpiai versenyeken vett részt, Szántó Tamás belázasodott a hétvégén a Falco és a Kecskemét ellen már nem is tudott játszani és más hátráltató tényezőt már le sem írok. A szerencse a szerencsétlenségben hogy az Alapszakasz Döntős csapatok már az Országos Döntő résztvevői és nem kell izgulni, mint két másik selejtező csoport csapatainak, akik a másik 4 kiadó helyért küzdenek. Persze mint kiderült és tudtuk más csapatoknál is vannak és voltak hiányzók, de ez nem igazán vigasztalt minket.

 

 A Vasas-MKB csapata ellen kezdtünk és tudtuk, hogy erősek, magasak agresszívak. Rögtön az első negyedben megtapasztaltuk ezt 11:36, majd a félidőben 18:72! Mi erőtlenül szétesően sok hibával játszottunk, az egész mérkőzés, hű lenyomata volt az elmúlt időszaknak. A legfájóbb az volt, hogy az akarat és a hozzáállás sem volt az igazi. A harmadik negyed némi gyógyírt hozott 14:17 ahol a négy legmagasabb játékosunkkal kezdtünk,védekezést váltottunk  és viszonylag uraltuk a légteret. Aztán a negyedik negyedben ott folytattuk ahol elkezdtük 7:24 és beleszaladtunk egy méretes zakóba 39:113.Ellenfelünk kiválóan játszott 13 triplát dobott sok futás, ziccer, agresszív védekezés jellemezte játékukat.

 

Atomerőmű SE – Vasas MKB
(36:11, 36:7,17:14, 24:7)
39:113

 

ASE: Illés 13, Gomola 8, Szabó 2, Antóni -, Beák -, Csere: Bereczki 5, Veszprémi 4, Gulyás 3, Sterczer 2, Szántó 2,
Tóth Á -, Balogh -,

Maurer Csaba: Jól játszottunk, de a Paks nem volt olyan éles, mint szokott. Nem téveszt meg minket az eredmény, nincs ekkora különbség a két csapat között.
Nagy Gábor: Sajnos nincsenek csodák, ahogy az elmúlt időszakban edzettünk, úgy is játszottunk: Össze-vissza. Az elmúlt héten 7 sérültünk volt, de ez semmit sem von le ellenfelünk kiváló játékából, mindenben felülmúltak minket.

{morfeo 101} 


 

A délelőtti sokkot követően arról beszéltünk a Falco elleni mérkőzés előtt, hogy maximálisan kell küzdeni, harcolni, mert a délelőtti lélektelen játék nem jellemezhet egy csapatot, minket se és nem lehet, ilyen sok pontot kapni jobban kell védekezni. Sajnos nem úgy indult a mérkőzés 0:14, és 6:22 az első negyedben, hogy ebből valami lesz, de aztán időkérés és cseréket követően kezdtünk életjeleket adni és felzárkóztunk. A harmadik negyed végén 43:43 volt az eredményjelző táblán és volt küzdés (!). A negyedik negyed elejét ismét elszúrtuk egy kicsit 2:12, de feljöttünk és 36 percig nyílt volt a mérkőzés. Végül kikaptunk, de a délelőtt látottakhoz képest ez az eredmény felért egy győzelemmel. Volt tartásunk és éreztettük velünk is számolni kell.

 

Atomerőmű SE – Falco
52:62
(22:9, 12:15, 9:19, 20:9)

 

 

ASE: Antóni 11, Gomola 11, Illés 9, Beák -, Szabó -, Cs.:Balogh 8,Veszprémi 7, Gulyás 4, Bereczki 2, Sterczer -,

 

Váradi Attila: Jól kezdtünk, de fegyelmezetlen játékunknak köszönhetően ellenfelünk gyorsan utolért minket. Csak kulcsjátékosaink nagyobb rutinjának köszönhetjük győzelmünket.
Nagy Gábor: Már egy olyan ASE játszott, aki az ország egyik legjobb csapata, ezzel a 35. percig nyílttá tudta tenni a mérkőzést. Helyenként már jól védekeztünk, bebizonyítottuk, hogy a délelőtti mérkőzés ellenére velünk is számolni kell.


Vasárnap a Kecskemét volt az ellenfél, aki rengeteg futással agresszív letámadással játszik, jól 1:1 –eznek, jól indítanak. Most is úgy kezdtünk, hogy 120 pont körül kapunk, ugyan nem játszottunk rosszul, de rendszeresen leindítottak minket így 21:31 volt az első negyed után. (További gond volt, hogy Antóni Csanád aFalco elleni sérülése miatt, Gomola Bence kisebb bokasérülés miatt nem játszott, nem is akartuk erőltetni tovább, mert hétfőn indulunk Bécsbe egy nemzetközi tornára és nem akartunk kockáztatni.) Aztán amennyire tudtuk rendeztük a sorokat és a második negyedet már mi nyertük 25:19-re és a félidőre 46:50-re zárkóztunk fel. Kemény játék volt a pályán, a játékvezetők sajnos nagyon hullámzóan vezették a meccset, így mindkét oldalon sok volt a jogos reklamálás. Izzó hangulatban folyt a csata, amelyben mi is álltuk a sarat. Az utolsó negyedben letámadtunk, majd a 35.percben 73:84-nél teljes sort cseréltünk és maradtunk az egészpályás védekezésen. Meglepetésünkre azok, akik eddig kevesebbet játszottak, alacsony szerkezettel, majdnem megfordították a találkozót, hiszen az utolsó percben 89:92-es állásnál büntetőket és dobásokat is hibáztunk. Végül kikaptunk, de célunkat elértük olyan két mérkőzést játszottunk a Vasas traumát követően, ami egy jó felkészülést követően ismét optimizmusra adhat okot, elérhetjük célunkat, a legjobb négy közé kerülést az Országos Döntőben.

 

   Atomerőmű SE – Kecskeméti SI
89:93
(21:31, 25:19, 17:28, 26:15)

 

 

 ASE: Illés 19, Szabó 10, Gomola 6, Veszprémi 5, Antóni 3, Cs.:Papp 16, Sterczer 12, Gulyás 6, Beák 6, Bereczki 5,
Balogh -,Villányi -,

 

Nagy Gábor: Ma is úgy indult a mérkőzés, hogy átszaladnak rajtunk. Szerencsére összeszedtük magunkat és az egész csapat jól küzdött. Ha hiányzóink felépülnek, és végre tudnánk folyamatosan edzeni, szeretnénk ezt a pozíciót az országos döntőben is megszerezni.
Ábel József: Sok sikert minden csapatnak a döntőben!

 

{morfeo 102}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%