A ZTE látogat Paksra a 25. fordulóban

2015.03.03, 13:07 Kosárlabda
Ryan Evans már bevethető állapotban van, azonban így is lesz hiányzó - ezúttal Jarrod Jones nem állhat a csapat rendelkezésére.  

 

2015.03.04. (szerda) 18.00
NB1 - Alapszakasz, 25. forduló

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Papp P., Frányó P., Radnóti M. (Hartyáni)

Várható kezdőcsapatok

ASE: Dugat - Markovic - Evans - Eilingsfeld - Tóth

ZTE:  Dzambic - Gáspár - Mohácsi - Cohadarevic - Tamir

Jászberényben már volt egy meccslabdánk ahhoz, hogy megnyerjük az alapszakasz győzelemért vívott csatát, ám a végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban, így a Kecskemét a Fehérváron aratott győzelmével életben tartotta ez irányú reményeit. Most itt az újabb lehetőség, hogy eldöntsük ezt a kérdést, ehhez pedig "mindössze" a négy győzelem mellett 18 vereséget begyűjtő, idegenben ötven ponttal legyőzött Zalaegerszeget kellene két vállra fektetni. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez a ZTE már nem az a ZTE, amely ellen közel ötven pontos győzelmet arattunk decemberben. Azóta Dzambic, Cohadarevic és Panic személyében három új légiós is érkezett, akik együtt nagyjából 50 pontot, 20 lepattanót és 11 gólpasszt tesznek be a közösbe, mérkőzésenként. Persze csak ha hagyják nekik, de ettől még tény, hogy ez a trió nagyságrendekkel jobban muzsikál, mint elődeik.

Ami a mieinket illeti, Ryan Evans kiheverte a betegségét, és immáron teljes intenzitású edzésmunkát végez, ám Jarrod Jones Jászberényben összeszedett térdérülése nem javult, hogy pontosan mennyit kell kihagynia, az majd később kiderül, ha befejeződött a leletek kiértékelése.

A két csapat ősz mérkőzésének statisztikája ITT érhető el, most pedig lássuk az összes paksi kosarat arról a találkozóról:

{youtube}MOoeirYgMcU|525|400|0{/youtube}

 

A két edző így nyilatkozott a meccsről a BB1.hu-nak:

Dzunic Branislav: "A Jászberény ellen a védekezésbeli feladatokat nem sikerült megvalósítanunk, és annak ellenére, hogy viszonylag sok pontot dobtunk, támadásban sem voltunk elég hatékonyak. Egyszerűen jobb volt az ellenfél. Azt gondolom, hogy a ZTE ellen mi vagyunk az esélyesebbek. A legutóbbi találkozásunkkor fölényesen nyertünk Zalaegerszegen, és azóta szerintem mindkét gárda erősödött. A pályán is szeretnénk bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk. Szeretnénk kijavítani az előző meccsen elkövetett hibákat, és az alapszakasz első helyét megszerezni. Egy esetleges győzelemmel be is biztosítanánk mindezt. Jarrod Jones biztosan nem fog játszani, mert Jászberényben megsérült a térde. Pontos diagnózis sajnos még nincs vele kapcsolatban, de a többiek rendben vannak."

Milos Sporar: "A szerdai találkozón ismét két fontos játékosunk, Panics és Lekli nélkül kell játszanunk. Panics hátának szüksége van még egy hét pihentetésre, ő nagyon fog hiányozni a támadójátékunkból. Ezek nem túl jó hírek, de azért utazunk Paksra, hogy megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Emlékszünk a legnagyobb vereségünkre, amelyet éppen a Paks mért ránk két és fél hónapja. Ötven ponttal győztek le minket a paksiak, és az nagyon frusztrált minket. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és amennyire lehet, fel kell készülnünk a következő meccseinkre. Nehéz bármit is mondanom, hiszen a Paks remek állománnyal rendelkezik és nem véletlenül áll az első helyen. Mi majdnem az utolsók vagyunk, de megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni, és felkészülni a következő találkozóinkra."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%