A ZTE ellen kellene javítani, egyszer már sikerült

2016.04.15, 18:12 Kosárlabda
Az alapszakasz végén, hasonló helyzetben egyszer már legyőztük a zalaiakat, akik ellen ezúttal Eilingsfeld és Medve játéka is kérdéses.

 

NB1 - Középszakasz, 7. forduló
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK
Paks, 2016.04.16. 18:00
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Jakab L. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Kovács - Robinson - Barnies - Fomin - Tóth Á.

ZTE: Kinney - Governs - Kerpel-Fronius - Mohácsi - Pantelic

 

Nem vagyunk egyszerű helyzetben, nagyon nem. Az alapszakaszban teljes sebességgel repesztő csapatunk megtorpant, sőt nemhogy megtorpant, de gyakorlatilag beragadt az ingoványba. A korábban látott csupa szív játéknak, hajtásnak és kemény védekezésnek nyoma sincs, és bár látszik, hogy próbálkoznak a játékosok, de valahogy nem az igazi. Egyértelműen elvesztünk valahol félúton, és nem találjuk a helyes útra visszavezető ösvényt. Pedig mennyi, de mennyi lehetőség van még ebben a bajnokságban. Az élcsapatok évek óta nem látott mennyiségben szedik be a vereségeket, hétről hétre a padlóról szedjük fel állunkat a körbeverések láttán, a helyzet csak arra vár, hogy valaki kihasználja. Csapatunk kerete, játékosai képessége és tehetsége alapján az aranyért kellene, hogy harcoljon (papíron még ezt is teszi), ám az elmúlt meccsek játéka alapján sokan már lehúztak minket az esélyesek titkos listájáról. Itt lenne az idő, hogy végre magunkhoz térjünk és megmutassuk, hogy nem fejeztük még be ezt a szezont, igenis vannak még komoly céljaink.

A ZTE elleni meccs tökéletesen alkalmas lenne a "visszatérésre", hiszen hasonló szituban egyszer már legyőztük őket idén. A 23. fordulóban, Pakson lejátszott meccsen az utolsó negyedben bemutatott remeklésünknek köszönhetően 88-80-ra sikerült legyőzni a zalaiakat, a siker pedig egyértelműen a csapat érdeme volt. Azé csapaté, melyből tízen is eljutottak legalább négy pontig, mindenki tett hát a közösbe. Valami ilyesmire lenne most is szükség, mert győzni csak egyként, egy irányba húzva lehet!

{youtube}hu2KvgzhWJY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen széria után, enyhén szólva nem megfelelő, amit produkáltunk. Teljesen mindegy nekünk most, hogy ki az ellenfél, hiszen mindegyik mérkőzés nehéz itt a felsőházban. Elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, együtt kerültünk ebbe a rossz sorozatba, együtt is kell kimásznunk belőle, bíznunk kell egymásban. Ha nem is hosszú folyamatnak kellene lennie, de azért kell adni egy kis időt, hogy visszatérjünk a helyes útra. Türelmes vagyok, szeretném azt látni a következő mérkőzésen, hogy törekszünk visszanyerni a jó formánkat. Nyilván nincs sok időnk, rendezni kell minél hamarabb a sorokat, de bizalom nélkül nem fog menni ez. Annak ellenére, hogy a Körmend ellen elveszítettük otthoni veretlenségünket, a játékunk vállalható volt, a csapat stabilabb hazai pályán. Bízom a közönségünkben, hogy segítségükkel elindulunk felfelé. A legutóbbi mérkőzésen Medve Máté megsérült, fájlalja a bokáját, az ő játéka kérdéses. Ugyanez mondható el Eilingsfeld Jánosról is, aki még mindig nem az igazi, a mai edzésen kiderül, hogy vállalni tudja-e a játékot.

Benze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Nem gondolom, hogy a Paks nagyon rossz formában van, hiszen például a középszakaszban két vereség után verte meg hazai pályán a Szolnokot. Otthon nagyon összeszedettek és ponterősek, a játékosaim figyelmét fel is hívtam arra, hogy nagyon veszélyes csapat az Atomerőmű. Levontuk a tanulságokat az egymás elleni idegenbeli mérkőzésből, és hazai pályán sikerült is javítanunk, igaz voltak visszatérő hibák még. Bízom benne, hogy holnap megfelelően koncentráltak leszünk, és akkor lesz esélyünk a győzelemre. Fekete Viktort a jövő héten műtik, így rá, illetve Gáspár Dávidra nem számíthatunk a közeljövőben. Mohácsi és Pantelics is hagyott ki edzéseket kisebb gondok miatt, délután meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek, de az ő játékukban bízom.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%