A végére elfáradtunk

2018.05.18, 20:05 Kosárlabda
A párharc állása: 2-0 az Olaj javára.

NB1. Rájátszás, negyeddöntő – 2. forduló
Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK
82-96
(25-21, 15-23, 22-24, 20-28)
Paks, 2018.05.18.

ASE: Hinds 23/12, Tarrant 2, Barnies 8/6, Eilingsfeld 13/3, Guinn 25/21.
Csere: Medve 2, Ogunyemi 2, Garamvölgyi 5/3, Gulyás 2.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Szolnoki Olaj KK: Perry 17/9, Browning 18/6, Kovács 2, Milosevics 17/12, Andric 12.
Csere: Ford 13/9, Tóth Á. 9, Polyák 8/6.
Vezetőedző: Dragan Aleksic

A mérkőzés két kihagyott szolnoki támadással és egy Eilingsfeld duplával indult. Nálunk Ruják nem tudta vállalni a játékot, vendégoldalon Vojvoda hiányzott a kispadról. Az Olajnál végül Browning törte meg a csendet egy triplával a 2. percben. Amire Guinn kontrázott szintén egy trojkával. A csapatok felváltva dobták a kosarakat, ebben az időszakban nem a szoros védekezés jellemezte a játékot. A 4. percben, 7-7-nél, Tarrant büntetőzött jól, de, Perrynek köszönhetően, nem tartott sokáig a 2 pontos vezetés. Ekkor érkezett Guinn újabb triplája, és egy kihagyott Olaj támadás. Andric közelijével 1 pontra zárkózott a vendég gárda, de Barnies utolsó pillanatos hármasával 4 pontra léptünk el, amire Hinds pakolt rá még egy triplával a 7. percben. Szolnoki oldalon közben Ford talált be, míg nálunk Hinds kapta el a tripladobó-fonalat, 24-14. A negyed végén még Polyák elsütött egy hárompontost, amivel 25-21-re feljöttek a vendégek.

A második negyed Tóth Ádám duplájával és Hinds negyedik trojkájával indult. 2 pontos vezetésnél Eilingsfeld kapott egy szép passzt Medvétől, amiből előbbi értékesített egy triplát. Az 5. percben Tarrant esett egy hatalmasat, és maradt a földön. Pár másodperccel később szolnoki oldalon ugyanígy járt Ford. Közben folytatódott az első negyedbeli játékkép, igen fizikális megmozdulásokkal és ASE vezetéssel. 3 perccel a félidő vége előtt 5 pontos vezetésnek örülhettünk, 38-33. Majd 1:30-nál Browning kosarával egyenlítettek a vendégek, Perry ziccerével pedig átvették a vezetést. 40-44-es eredménnyel zártuk az első félidőt.

A harmadik negyedet mindkét gárda kihagyott támadással kezdte, nálunk Medve volt sikeres, egy szép labdaszerzés után, 42-44. A 2. percben, Barnies triplájával egyenlítettünk. Innentől beindult egy kisebb tripladobóverseny, nálunk Guinn, ott Perry. Egy gyönyörű Medve-Guinn összjáték után pedig érkezett az újabb Guinn-trojka, ezzel egyenlítettünk 50-50-re. Barnies és Eilingsfeld büntetőivel 4 pontos előnyre tettünk szert, amiből kettőt Andric törlesztett is a következő támadásnál. Az 5. percben Garamvölgyi is feliratkozott a pontszerzők listájára, míg a vendégeknél Browning vágott be egy újabb hármast, 56-55. Az eredményen Browning és Andric pontjaival fordítottak a vendégek a 7. percben, 56-59. Ezt több kihagyott támadás követte nálunk, ezekből a Szolnok gyors leindításokkal 9 pontos előnyre tett szert. A negyed végére Hinds kosaraival tudtunk közelebb férkőzni, végül maradt közte 6 pont a vendégek javára, 62-68.

Az utolsó játékrészt Guinn ötödik triplájával indítottuk, ezzel épp ennyi maradt a Szolnok előnye, ami tovább olvadt 1 pontra Hinds büntetői után. A 2. percben Gulyás is bedobta első ziccerét. Közben szolnoki oldalon sem tétlenkedtek, mind vendég, mind hazai oldalon potyogtak a kosarak, a védekezésre nem sokat adtak a csapatok. A nagy rohanás végére 74-80-ra növelte előnyét az Olaj, amin az utolsó 5 percben már nem tudtunk fordítani, miközben a Szolnok növelte előnyét, és nyert 82-96-ra.
Ezzel a párharc 2-0-ra alakult a Szolnoki Olaj KK javára.

Schmidt Béla: Gratulálok a Szolnoknak, bajnokesélyeshez méltóan játszottak. Főleg a mérkőzés első felében voltak jó szériáink, jól működtek a játékaink, ültek a külső dobásaink. Megpróbáltunk egyensúlyt fenntartani, de érződött, hogy fáradunk, koncentrációs hibáink voltak, amit a Szolnok meg is büntetett. Gratulálok a csapatomnak is, mert teljesen más képet mutattunk az előző meccsel összehasonlítva. Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Dragan Aleksic: Készültünk a hazai csapatból, viszont az első negyedben nem sikerült megállítanunk a pick and roll játékukat. Végül sikerült javítani a hibáinkon, a mérkőzés végén kijött, hogy nagyobb rotációval tudtunk dolgozni. Sajnálom, hogy Ruják és Tarrant lesérültek, és nem tudtak játszani, szorosabb lehetett volna a játék a Paks számára. Bízom benne, hogy a következő meccsen is jól fogunk játszani, illetve abban is, hogy a vendégek hiánytalanul tudnak majd kiállni ellenünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy eljöttek! Gratulálok a paksi csapatnak!

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%