A Vasast is legyőztük, harmadik helyen zártunk

2014.03.27, 10:24 Kosárlabda
Megőriztük hazai veretlenségünket a rájátszásban, így 3. helyen kerültünk be a kiemelt U18-as bajnokság Országos Döntőjébe!

Március 23-án vasárnap az utolsó felsőházi rájátszás mérkőzésen a Vasas Akadémia csapatát fogadtuk. Mindkét oldalon voltak hiányzók, nálunk Papp Márk, valamint Gombos Ádám aki sérülése miatt ebben a szezonban már nem játszhat ill. Villányi Matyi. Hárman is „félig” sérüléssel játszottak ( Sterczer Peti, Sánta Bálint és Kollár Zsombor ). Azt a mérkőzés előtt mindenki tudta már, hogy a győztes a harmadik helyen zár és a „B” csoportban várhatóan a Szeged a Bp. Honvéd és a Pécs – MAFC selejtező győztesével  játszik, míg a vesztes a 4. helyen végez és az „A” csoportba kerül  a Szombathelyi Akadémia, az Óbudai Kaszások és a Debrecen – Alba Székesfehérvár győztese mellé.

Mi úgy álltunk a mérkőzéshez, ha lehet nyerjünk és ráérünk számolgatni az első két OJB csoportmérkőzést követően mivel nagyon egyforma erősségű csapatok jönnek az élboly mellé és a szezon alatt láttuk, bárkit meg tudunk verni, de bárkitől ki is tudunk kapni.

Számunkra döcögősen kezdődött a negyed. Bár a büntetőnk elé falat akartunk húzni, de ez nem igazán sikerült. Sok besétálós ziccert kaptunk és a támadásban sem alkottunk nagyot. A 7. percben10:19-nél már időt kellett kérni de csak 10:21-nél kezdtük összeszedni magunkat. Ez némileg sikerült, mert két hármassal és egy duplával visszajöttünk a mérkőzésbe.
A második negyedben már hamar visszavettük a vezetést, de a félidőben csak egy ponttal vezettünk a két közepesen játszó csapat csatáján.
A harmadik negyed  egyértelműen a miénk volt, ellenfeleink kinti dobásai továbbra sem sültek és az utolsó öt percet  17:4-re hoztuk.
Az utolsó negyed elején megtorpantunk sok eladott labdánkból könnyű kosarakat kaptunk, ezt tetézte a két technikai amit a pad kapott és szép lassan kezdtünk elbizonytalanodni, míg ellenfelünk lendületbe jött ahogy ez ilyenkor lenni szokott és  4:16-os hét perccel 66:64-re jött fel. Szerencsére sikerült átesni a holtponton és némileg rendezni a sorokat. Így az utolsó két és fél perc ismét rólunk szólt 11:4–es szakasszal megnyertük a meccset. A lepattanó csatát 38:52-re elvesztettük és ellenfelünk 0/24-es hárompontos mutatója sem biztos, hogy még egyszer előfordul, de nyertünk és 25 perc értékelhető teljesítmény nálunk is volt amiben jól küzdöttünk és ha hullámzóan is de voltak jó teljesítmények ( Antóni, Kollár, Miholics, Sterczer, Sánta )

Így a rájátszásban hazai pályán veretlenek maradtunk és csak egyszer kaptunk ki a Honvéd ellen az előző körben.
Ezzel lezárultak a selejtező , a csoport ill. a rájátszáskör mérkőzései.  A selejtezőn 4 győzelem, a legjobb  hat nyugati csapat meccsein 7 győzelem, 3 vereség a legjobb nyolcban a  négy legjobb keleti csapattal 6 győzelem 2 vereség volt a mérleg. Sikerült mindenkit legyőzni, de a Honvédtól elszenvedett két vereség kicsit fájó  volt, amit sajnos vittünk tovább magunkkal a rájátszásba.

De a 17/5-ös mutató igencsak értékes ,főleg akkor , ha tudjuk milyen felkészüléssel és problémákkal sikerült ezt elérni. Most nincs más hátra mint előre, bő két hét van arra, hogy a nehézségek ellenére próbáljunk a legjobban felkészülni a Döntőre ami április 9-13 között Szegeden lesz.

ASE – Vasas Akadémi 79:68 ( 18:21, 20:16, 23:10, 18:21 )

ASE: Antóni 21/3, Kollár 21/3, Miholics 16, Fazekas 4, Gulyás 2
cs.:  Sterczer 8, Sánta 4, Meixner 3, Dávid

                                                                                                         Nagy Gábor

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%