A Szolnokot fogadjuk a harmadik fordulóban

2015.10.09, 11:35 Kosárlabda
A regnáló bajnok látogat Paksra szombaton, mely - hozzánk hasonlóan - két győzelemmel kezdett. Mindkét oldalon teljesek a keretek, minden játékos bevethető a tabella első két helyezettjének összecsapásán.

 

NB1 - Alapszakasz, 3. forduló
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK
Paks, 2015.10.10. 18:00
U21 - 15:15
V.: Cziffra Csaba, Farkas Gábor, Boros Tamás (Benczur Lajos)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson/Medve - Barnies - Szabó - Tóth

Szolnok: Craft - Vojvoda - Borisov - Milosevic - Keller

Az elmúlt évek, évtizedek két sikercsapata, a két évvel ezelőtti bajnokság döntősei csapnak össze szombaton a Gesztenyés úti sportcsarnokban, ahol a Szolnoki Olaj lesz a vendégünk. Mindkét gárda jól kezdte a bajnokságot, az ASE a Kaposvár és a Pécs, ellenfelünk pedig a Jászberény és a Sopron gyűjtötte be a győzelmet, és ezzel - a szintén veretlen Körmenddel karöltve - ott állunk együtt a tabella élén. Az Olaj mint évek óta mindig, most is nagyon erős kerettel vágott neki a bajnokságnak, hiszen amellett, hogy hat légióssal rendelkeznek (akik közül természetesen csak öt játszhat), sok csatát megélt magyar válogatott játékosok is találhatók a keretben, elég Keller Ákosra vagy Wittmann Krisztiánra gondolni. Vagy esetleg a legjobb itthon játszó magyarra, korábban két és fél évet Pakson is lehúzó Vojvoda Dávidra, aki ez idei szezont is jól kezdte, meccsenkénti 17.5 pontjával valamint három triplájával idén is az Olaj legjobbjának számít. Rá természetesen külön is figyelni kell majd, bár hogy mit lehet tenni ellene, az nagy kérdés, hiszen évek óta bizonyítja, hogy ezen a szinten nem nagyon akad ellenfele.

Persze azért ő sem földönkívüli, és a Szolnok sem legyőzhetetlen, mint ahogy azt tavasszal be is bizonyítottuk, mikor ezer sebből vérző csapatunk két vállra fektette őket a Gesztenyés úton. Akkor a Jones - Dugat - Wise - Tóth négyes nélkül felálló ASE heroikus küzdelemben kerekedett ellenfele fölé, bebizonyítva, hogy ha a tehetség akarattal és valódi hittel párosul, semmi sem lehetetlen. Sokan azóta is az elmúlt évek egyik, ha nem a legjobb meccsének tartják azt a 83-72-re végződő összecsapást, melynek paksi kosarait hangulatfokozóként fel is idézhetjük:

{youtube}E4nZ4zPFI4o|525|400|0{/youtube}

A recept tehát adott, most már csak annyi kell, hogy ugyanaz a tűz és elszántság tükröződjön a játékosok tekintetében, mint azon a varázslatos áprilisi napon. És ha esetleg nem jönne össze? A lényeg az, hogy a lefújás után azzal az érzéssel vonulhassunk az öltözőbe, hogy mindent megtettünk.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Egyértelmű, hogy a bajnokság egyik, ha nem a legerősebb csapatáról van szó. Mindenképpen egy értékmérő lesz számunkra a Szolnok elleni mérkőzés. Ezzel együtt úgy gondolom, az első két meccsünk sem volt könnyű: a Kaposvár ellen az első félidőben volt főleg nehéz dolgunk, míg Pécsett sem volt sima győzelem, ott is meg kellett küzdenünk a sikerért. Most egy nagyon fizikális, nagyon gyors játékot játszó, jó szerkezettel felálló csapat ellen lépünk pályára, nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Az ellenfél az esélyesebb, de mindent megteszünk azért, hogy emelt fővel jöhessünk le a parkettről. Teljes csapattal készülhetünk, azonban van két fiatal játékosunk, akiknek hiánya annyiban nehezíti a felkészülést, hogy csak tíz-tizenegy játékossal tudunk edzeni. Várjuk, hogy Illés Máté és Meixner Márk is felépüljenek, nagyban segítenék az edzésmunkánkat a jövőben is.

Dragan Aleksic: Pakson mindig nehéz játszani. Idén is jó csapatuk van, sok kiváló minőségű játékossal. Meglátjuk, hogyan sikerül az első idegenbeli meccsünk. Úgy érzem, jó ritmust kaptunk el az első két bajnokin, főleg védekezésben. Elsősorban azt várom, hogy a védekezésre most is kellően odafigyeljünk, hogy meg tudjuk állítani a valóban kiváló minőséget képviselő játékosokat, mint például Zsarko Rakocsevicset, Christpher Dunnt vagy éppen Szabó Zsoltot. Ez lesz a legfontosabb.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%