A Szeged is "letudva"!

2023.12.09, 21:23 Kosárlabda
Megvan az első győzelmünk hazai pályán!

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XI. forduló
Atomerőmű SE – SZTE-Szedeák
87 – 78
(26-12, 21-23, 23-22, 17-21)

Kenny Wooten Jr. két blokkjával indult a találkozó, ezután Kassim Nicholsonra fújtak egy támadó faultot, majd az első kosarunkat Wooten Jr. szerezte, ezután Radics tört be és értékesített egy ziccert, erre Woolridge válaszolt. Nicholson triplájával folytatódott az összecsapás, a túloldalon ismét Woolridge volt eredményes, Radics tripláját pedig Nicholson passzírozta be a gyűrűbe. Bognár hármasa csont nélküli volt, Radics kimaradt kettese után Locke szerzett két pontot. Nicholson újabb tripláját Locke középtávolija követte, majd ismét Nicholson volt eredményes a festékből, az amerikai játékos 6 perc után 10 pontnál járt. Wright Jr. és Radics pontjai után már nyolccal mentünk, időt kért Lazic mester. Woolridge hibázott a triplavonalnál, a gyorsindítást Wright Jr. fejezte be, az első negyedet abszolút mi irányítottuk. (26-12)  

Locke hármasával indult a második etap, majd Mario Ihring remek passza után Wooten Jr. zsákolt. Balogh két büntetőjét követően White is „beköszönt” kintről, majd Géringer neve mellé is jegyezhettünk két pontot. Sok kinti próbálkozása volt a Szegednek, egyelőre nem ültek a triplák, viszont betörésekből eredményesek voltak, olyannyira, hogy Lake kettese után már csak 7 pont volt az előnyünk, időt kértünk. (37-30) Jól rotált Kraosvec mester, visszaérkezett a parkettára Mario Ihring és Kassim Nicholson is, a játékunk ezáltal felgyorsult és pontosabb lett. A félidőhöz közeledve még egyszer rákapcsoltunk és begyújtottuk a rakétákat, aminek az eredménye 14 pontos előny lett Lazic mester időkérése előtt. (47-33) Végül az első félidőt 47-35-re nyertük meg.

Mindkét oldalon hibát-hibára halmoztak a csapatok, ebből végül a vendégek jöttek ki jobban, miután Woolridge és Bognár kosarai után 5 pontra zárkóztak fel, időt kértünk. A rossz szériánkat White törte meg két remek kosárral, a túloldalon Bognár 2+1-es akciója volt jó. Mucza hármasa után Woolridge betörése is két pontot ért, ekkor már csak egy kosár volt a két csapat között, Géringer viszont a legjobbkor kapcsolt rá: két tripla és remek védekezés után Nicholson is betalált kintről, időt kért a Szeged. (64-54) White két büntetője után Ihring triplája is beesett, ezzel a mérkőzésen az eddigi legnagyobb előnyünket sikerült megszereznünk. (69-54) Végül Locke három pontjával ért véget ez az etap. (70-57)

Nicholson kosarával indult a záró felvonás, majd Dorogi is betalált kintről, az első két percben a Szeged nem tudott betalálni, utána viszont „felébredtek” a vendégek és elkezdték ledolgozni a hátrányukat, ekkor azonban ismét ritmust tudtunk váltani és Kenny Wooten Jr. óriási zsákolásainak köszönhetően ismét magabiztos előnyünk lett. (81-67) A találkozó végéhez közeledve ismét a Szeged irányította a mérkőzést, szinte pillanatok alatt 7 pontra zárkóztak fel, ekkor időt kellett kérnünk. (81-74) Innen már nem engedtük kia. mérkőzést a kezünk közül, megszereztük az idei első hazai pályás győzelmünket!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%