A Szeged ellen javíthatunk

2015.10.23, 14:02 Kosárlabda
Kiss Zsolték vizitálnak Pakson az ötödik fordulóban, náluk Jeremirov, míg nálunk Rakocevic hagyja ki a mérkőzést.

 

NB1 - Alapszakasz, 5. forduló
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák
Paks, 2015.10.24. 18:00
U21 - 15:15
V.: Györffy P., Söjtöry T., Rácz Zs. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Szabó - Tóth

Szeged: Moravcsik - Molnár - Armelin - Ciric - Watkins

Három győzelemmel indítottuk a szezont, ám ahogy szokták volt mondani, Szombathelyen nagyon belenéztünk abba a bizonyos ütésbe. Gyakorlatilag az első perctől kezdve dominálta a találkozót a hazai csapat, és bár a második negyedben még felkapaszkodtunk egálra, sőt vezettünk is egy rövid ideig, ez felemésztette erőnket, szünet után pedig mondhatni csak egy csapat volt a pályán. Összességében teljesen megérdemelten nyert a Falco, mely mintha jobban akarta volna a sikert, vagy talán egyszerűen csak pihentebb volt, játékosaiból nem vett ki annyit az előző meccs, mint belőlünk a Szolnok elleni három hosszabbításos horror. Azt azonban látni kell, és ez immáron tendencia, hogy rosszul kezdjük a mérkőzéseket, eddig minden alkalommal nekünk kellett futni az eredmény után. Ezen változtatni kell, mert az nem fér bele, hogy minden alkalommal átrohanjanak rajtunk az első negyedben.

Ami a Szegedet illeti, náluk is 3-1 a mérleg, csak ott vereségből van három, nem úgy mint nálunk. Pedig a tavalyi csapatuk nagyjából megmaradt, egyedül a távozó Balaban pótlását tűnt nehéznek megoldani, és ez be is igazolódott. Előbb Brkic, majd a helyre hozott Tica sérült meg, így most egy amerikai center, Watkins feladata a palánkok alatti harc. A többiek - Jeremirov, Ciric, Kiss, Molnár - maradtak, sőt Fehérvárról Juhos Leventét is "behúzták", így ismét masszív gárda jött össze Csongrádban.

Ami a sérülteket illeti, odaát a kezdő irányító Branko Jeremirov törte el az újját, így ő biztosan nem lép pályára, de nálunk is kevés az esély Rakocevic játékára, akinek ezúttal a térdével vannak gondok, remélhetőleg nem komolyak

Tavaly oda-vissza vertük őket, mégpedig nagy arányú győzelmeket aratva. Hazai pályán még novemberben csaptunk össze, akkor 90-51 arányban diadalmaskodtunk ellenük. Érdekes - és a későbbiekre akár példaként is szolgálható - mérkőzés volt, igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény nélkül, ám annál jobb csapatjátékkal, mely során nyolc paksi játékos ért el legalább 7 pontot, illetve minden pályára kerülő hazai kosaras betalált legalább egyszer:

{youtube}QqA3ttGTGY8|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Nagyon szeretnénk a múlt heti, Falco elleni fiaskónkat feledtetni a szurkolóinkkal, és jó játékkal szeretnénk őket megörvendeztetni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Szeged mind támadásban, mind védekezésben egy nagyon jól szervezett, kontrolláltan játszó csapat. Nikola Lazic munkáját dicséri, hogy tényleg nagyon fel vannak építve a támadásaik, illetve össze van rakva a védekezésük, ami igen megnehezíti az ellenfelek dolgát. Megpróbálunk gyorsan játszani, szerzett labdákból gyors indításokat kialakítani, könnyű gólokat elérni – ha ez nem sikerül, akkor a felállt védelem ellen hatékonyabban játszani, működni, mint az elmúlt mérkőzésen. Van mit javítanunk, tanultunk az eddigi hibáinkból, és reménykedek abban, hogy jobban, pontosabban csináljuk meg azokat a dolgokat, amikkel problémáink voltak. Jereminov alapembere a Szegednek, nyilván nagy hiány nekik, de ezzel nem szabad foglalkoznunk. Nem hiszem, hogy különösebben nagy előny lenne számunkra a hiánya, úgy gondolom, meg tudják oldani a pótlását. Ha visszaemlékszünk a kiskunfélegyházai felkészülési meccsünkre, mondhatni, ott is egy irányítóval játszottak ellenünk, és nagyon-nagyon szenvedtünk azon a meccsen, ki is kaptunk. Nálunk Rakocevicnek térdproblémái vannak, valószínűleg nem számíthatok a játékára.

Nikola Lazic: A jelenlegi helyzetünkben nehéz okosat mondani: ujjtörése miatt Branko Jereminov is kidőlt a sorból, elképesztő balszerencse üldöz bennünket ebben a szezonban. Nem lehet más a célunk, igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten lépésről lépésre fejlődni és javítani a korábban elkövetett hibákat. Megpróbáltam tudatosítani a játékosokban, hogy semmiféle nyomás nincs rajtunk, teher nélkül játszhatunk Pakson, ahol komplett kerettel sem mi lennénk az esélyesek. Bízom abban, hogy aki most több lehetőséget kap, az meg is tudja ragadni az esélyt!

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%