A remek első félidő után szétestünk

2022.03.15, 09:47 Kosárlabda
Vereséggel folytattuk az alapszakaszt.

DEAC-Tungsram – Atomerőmű SE
90 – 82
(23-24, 23-22, 21-17, 23-19)

 

A feldobás után az első támadást mi indíthattunk, Martynas Paceviciust faultolta Tóth Ádám a körtében, a litván légiós egy büntetőt értékesített, ezt Frank Áron ziccere követte. A másik oldalon az ex-ASE játékos, Valerio-Bodon Vincent triplája volt jó, erre Kenny Goins válaszolt. Jó iramban kezdődött a találkozó, Polyák és Drenovac kinti dobásaival azonban a hazaiaknál volt az előny.  (12-6) Sok büntetőt hibáztunk, védekezésben viszont egyben volt a csapat, Brown kettesével pedig egálra módosítottuk az állást. (16-16) Dzeletovic és Aska pontjaival árvette a vezetést a hazai gárda, Petar Mijovic mester ekkor kért időt először a mérkőzésen, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. Pacevicius pontjaival folytattuk a találkozót, majd Shaquille Keith is megszerezte első pontjait a magyar bajnokságban, ezzel az első tíz perc véget is ért. (23-24)

Kovács Ákos kettesével indult a második negyed, folytattuk a jó játékot, koncentráltunk a feladatra. A Debrecen ritmusát sorra meg tudtuk törni egy-egy elpöcizett labdával, jó faulttal, szoros védekezéssel és gyors támadásokkal, a debreceni időkérésnél ismét 3 pont volt az előnyünk. (29-32) Pacevicius támadólepattanó utáni zsákolása új lendületet adott a csapatnak a negyed felénél, másodpercekkel később ismét a litván magasember volt eredményes. Két apró hibát vétettünk a félidőhöz közeledve, ezeket ki is használták Tóth Ádámék és pillanatok alatt kiegyenlítettek. (37-37) Az időkérést két gyors debreceni kosár követte, de ez sem tudott kilendíteni minket a ritmusból, pillanatok alatt visszajöttünk a meccsbe, végül az első félidő Ken Brown triplájával ért véget. (46-46)

Brzoja pontjaival indult a második félidő, erre Polyák válaszolt egy hárompontossal, majd ismét Brzoja szerzett két pontot. Gyors debreceni kosár után kissé szétesett a játékunk: egy-két eladott labda, elhamarkodott döntések, percekkel később 5 pont volt a hazaiak előnye. (55-50) Az időkérés után Keith ziccerével kezdtünk el zárkózni, erre azonban Drenovac válaszolt kintről. Ken Brown is „beköszönt”, az amerikai irányítónk 14 pontnál járt. A „rövidzárlatunk” után Shaquille Keith triplájával és Mislav Brzoja kemény betörése utáni ziccerrel 1 pontra zárkóztunk, végül a negyed 67-63-as állással ért véget.

Ivan Aska pontjaival indult a záró felvonás, sajnos a védekezésünk szétesett a negyed elején, a DEAC 9 ponttal lógott meg. Három és fél perc után 10-2 volt a negyed állása a hazaiak javára, nem járattuk jól a labdát, nem működtek a játékaink és sok faultot is ütöttünk be, ráadásul Frank Áron is kipontozódott. Teljesen szétestünk a hajrára, a Debrecen végül 90-82-re győzött az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%