A PVSK a következő ellenfél

2016.01.22, 19:13 Kosárlabda
Watkins édesapja jobban van, ha minden igaz vasárnap vissza is érkezik Paksra, de a Pécs ellenit még kihagyja. A két napja igazolt Nikola Siladji játékengedélyével azonban minden rendben, így ő bemutatkozhat paksi színekben.

 

NB1 - Alapszakasz, 15. forduló
Atomerőmű SE - PVSK-PANNONPOWER
Paks, 2016.01.23. 18:00
V.: Pálla Zoltán, Szabó Gergő, Surányi Gábor (Fekete László)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

PVSK: Walker - Nelson - Bíró - Budimir - Horti

 

Mindenek előtt egy fontos és egyben nagyon jó hír: Ryan Watkins édesapjának egészségi állapota sokat javult az elmúlt napokban, így centerünk visszatérhet a társak közé. Sajnos a Pécs elleni találkozóra még nem érkezik meg, de hétfőn már bekapcsolódhat a munkába és készülhet a Szolnok ellen. Addig azonban még Csirke Ferenc fiaival is össze kell csapnunk, ami egyáltalán nem ígérkezik könnyű összecsapásnak, bizonyították már számtalanszor az elmúlt évek során, hogy bárhol és bárki ellen képesek meglepetést szerezni. Darabra szerencsére egyel már beljebb vagyunk, az idény első felében a MAFC kötelékébe tartozó szerb négyes, Nikola Siladji ugyanis a héten aláírt hozzánk, a szerződése értelmében egy hónapja lesz meggyőzni a szakvezetést, hogy érdemes év végéig meghosszabbítani kontraktusát. A 208 centis, korábbi szerb utánpótlás válogatott játékos erőssége a tripladobás, illetve a magasságához képest vett mozgékonysága, kíváncsian várjuk, mit tud megmutatni belőle. Természetesen az idény során eddig parádésan játszó Eilingsfeéd János helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőcsapatban, Siladji a padról vár majd bevetésre.

Az őszi idegenbeli mérkőzésen sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt félidőben még vezetett is a PVSK, de a bővebb rotációnknak köszönhetően végül felőröltük őket, és 74-85 arányban diadalmaskodtunk:

{youtube}M28WBdOk4pM|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Hazai pályán szeretnénk megőrizni a veretlenségünket. Nem lesz elég csak kimenni a pályára, mert a Pécs egy szervezett, jól védekező csapat, több olyan játékossal, aki képes jó dobóteljesítményre, támadásban is extrát tudnak nyújtani, ha jó napjuk van. Megpróbáljuk rájuk erőltetni a játékunkat, elsősorban fizikálisan dominálni. Nagy sebességgel kell játszanunk. Siladji két-három edzésen lesz túl a meccsig, elég "nyers" lesz még számára a helyzet, de mindenképpen pályára lép.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen Pakson még senkinek sem sikerült nyernie, pedig járt már ott a Szolnok, Alba, Körmend hármas is. A Paks tipikus nagycsapat, ráadásul a héten még erősödött is a rotációjuk. Nálunk szinte az összes élcsapat ellen kijön a fő probléma, hogy majdnem minden poszton erős mínuszban vagyunk hozzájuk képest centikben és kilókban, ami a kosárlabdában elég sokat számít. Az adottságait a Paks ráadásul elég szépen ki is szokta használni, egy erős, fizikális játékost játszó kezdőbe be tudnak cserélni gyorsító játékosokat. Akkor lehet esélyünk ellenük, ha jó százalékkal tudunk dobni. Ez esetben játszhatunk velük egy jó meccset. Mindenki egészséges, úgy megyünk oda, hogy megpróbáljuk bravúrral kompenzálni a múlt heti hazai vereségünket.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%