A Pécs sem tudott megállítani minket

2018.12.25, 08:41 Kosárlabda
Ismét egy győzelem a Schmidt-Pavlík érában.

NB1. Alapszakasz – 11. forduló
Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA
84-75
(26-15, 20-22, 17-20, 21-18)
Paks, 2018.12.22.

ASE: Kovács 7/3, Evans 24/18, Faust 7/3, Eilingsfeld 20/9, Trajkovski 12.

Csere: Jevtovics 8, Medve 2, Ruják 4, Horváth -

PVSK: Pongó 6/3, Taylor 23/3, Csirics 7/3, Budmir 13/6, Kesar 13.

Csere: Horti 8, Simon -, Antóni 5/3, Demeter -.

 

Teltházas mérkőzésen fogadtuk a tabella harmadik helyén álló Pécs gárdáját. A mérkőzés első pontjait Budimir szerezte, méghozzá büntetőből. Két perc kosárcsend után az első pontjainkat Bojan Trajkovski nevéhez írhattuk, Evans kihagyott ziccerét pöcizte vissza, majd Kovács Ákos a sarokból vágott be egy triplát. (5-2) A támadójátékunkat ott folytattuk, ahol Fehérváron abbahagytuk, a remek csapatjátéknak köszönhetően kintről és a festékből is eredményesek tudtunk lenni, így a negyed közepére 6 ponttal vezettünk. Az időkérés után a PVSK is felvette a ritmust, Kesar és Pongó kosaraival 1 pontra zárkóztak fel. A védekezésnél Faust remekelt: blokkokat osztott, labdát szerzett, amiből több indítást is végig tudtunk vinni. A negyed második felében sikerült egy 10-0-ás rohamot mérnünk a vendégekre, ráadásul Eilingsfeld megdobta a 11. pontját is, így 24-13-ra módosítottuk az állást. A negyed hátralevő részében a vendégek nem sokat tudtak hozzá tenni a mérkőzéshez, 26-15-ös állással kezdhettük meg az első pihenőt.

A második etapot Jevtovic kosaraival kezdtük, az előző forduló MVP-je most is remek formában volt. A pontgyártást Shannon Evans folytatta egy hárompontossal és két sikeres középtávolival. Továbbra sem találta a Pécs a ritmust, ezért 37-21-es állásnál Csirke Ferenc időt kért. A taktikai megbeszélés után érezhetően rákapcsolt a PVSK, Budimir, Taylor és Horti kosaraival 8 pontra zárkóztak fel. Kicsit leültünk támadásban és védekezésben is, a baranyaiak sorra szedték le a támadó és védőlepattanókat az orrunk előtt, a helyzeteket pedig kegyetlenül kihasználták. A negyed végére megtaláltuk a formánkat, Jevtovic és Faust is eredményes volt, utóbbi egy hármast szórt be így 46-33-ra módosítottuk az állást. Végül 46-37-es eredménynél kezdhettük meg a félidei pihenőt.

A második félidőt mindkét együttes gyors és tempós játékkal kezdte, azonban az összkép nem változott: folyamatosan nyomott a Pécs, mi pedig eredménytelenül és kicsit elképzelés nélkül vezettük a támadásainkat. 6 perc elteltével 6 pontra zárkóztak fel a vendégek. Ez a negyed sajnos nem a miénk volt, azonban Evans hármasai tartották a lelket a csapatban. Az utolsó percet már csak 2 pontos előnnyel kezdhettük meg, hamar elfogyatkozott az a tetemes előny, amit az első játékrészben szereztünk. Eilingsfeld azonban feltüzelte magát és a csapatot is, két sikeres betörés után 63-57-re módosította a harmadik negyed állását.

Az utolsó játékrészt Eilingsfeld triplájával kezdtük, Johnsy ekkor már 20 pontnál járt, majd egy remek védekezést követően Ruják András dobta be a gyorsindításból a ziccert. Kezdtük megtalálni az első negyed ritmusát. Evans két csont néküli hárompontosa és Jevtovic utolsó másodpercben elengedett tempója már-már szinte feledtette velünk az elmúlt 20 perc eseményeit. Visszaszereztük a magabiztos előnyünket, majd a mérkőzés végéig folyamatosan tartottuk. A vége: 84-75, ezzel a Schmidt-Pavlík éra újabb fontos győzelmet aratott, így az „új edzői stáb” mutatója a tétmérkőzéseket tekintve 3-0. Ismét szeretnénk megköszönni szurkolóinknak, hogy ennyien kilátogattak a meccsre és végig bíztatták a csapatot. Köszönjük!

 

Schmidt Béla: Gratulálok a Pécsnek és a saját csapatomnak is, nem akarok nagyon a részletekbe belemenni, de úgy gondolom, hogy megmutattuk az erősségeinket és a gyengeségeinket is bőven: mind támadásban, mind védekezésben. Szerencsére mindig volt egy ember, akinek sikerült kinntről és a festékből is betalálnia, amiből vissza tudtuk rázódni és kontrollálni tudtuk a mérkőzést.

Bojan Trajkovski: Az elmúlt egy hónapban az edzői stábbal főként a védekezést gyakoroltuk, azon belül is azt, hogy minél jobban tudjuk zárni a festéket, de úgy gondolom, hogy ennél jobban is tudunk játszani és még mindig nem vagyunk azon a szinten, amire ez a csapat képes lenne.

Csirke Ferenc: Gratulálok a paksi csapatnak és a saját közönségünknek is, hogy ennyien elkísértek és végig hajtottak minket. Úgy gondolom, hogy idegenben 25%-os hárompontos dobással nem lehet nyerni. A hétközi forduló miatti fáradtságunk megmutatkozott a játékunkban, a második és harmadik negyedben éreztem egyedül azt, hogy csapatként tudunk játszani, felvettük a kesztyűt és visszajöttünk mínusz 19 pontról. Úgy gondolom, hogy főleg az idegenbeli mérkőzéseken nem lehet ilyen puhán kezdeni.

Antóni Csanád: Mindenekelőtt gratulálok az ASE csapatának, nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, sok támadólepattanót engedtünk el az első negyedben, a végére el is fáradtunk, ráadásul a hazaiak szerintem jobban is dobtak egy kicsivel a mai estén.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%