A Pécs is kipipálva!

2022.04.19, 08:20 Kosárlabda
Eilingsfeld ismét remek teljesítményt nyújtott.

Atomerőmű SE – Pécsi-VSK Veolia
82 – 66
(19-14, 19-19, 24-17, 20-16)

Kovács Ákos köszöntésével indult a találkozó, a csapatkapitányunk a Hübner-Nyíregyháza BS ellen játszotta a 400. ASE mérkőzését. A találkozó első pontjait Deshon Taylor szerezte egy gyönyörű floaterből, a pécsiek dobása kimaradt a másik oldalon, Frank Áron pedig kiharcolt egy faultot. Az első vendég kosárig három percet kellett várni, Eilingsfeld azonban gondoskodott a válaszról. (7-2) Az első 5 percben a Pécs nem tudott akcióból érvényesülni, az öt pontjukat mind büntetőkből szerezték. Gyors ritmusváltás következett a fekete mezeseknél, Jones 2+1-es akciója után már egál volt az állás. Kemény mérkőzés kerekedett ki a találkozóból, a játékosok csúsztak-másztak egy-egy labdáért, nagy küzdelem folyt a pályán. Keith triplázott az utolsó percekre kanyarodva, ez újabb lendületet adott a csapatnak, végül az első etapot 19-14-re zártuk.

Keith büntetőjével indult a második etap, majd Meleg Gergő kettese után Goins zsákolt hatalmasat. Gyorsabb tempót diktált a Pécs, mint az első negyedben, mi azonban folytattuk a kemény védekezést és jól szerveztük a támadásokat, egy két apró hibát leszámítva. Goins kirobbanó formában volt, a Pécs centerét zsákolta át lendületből, a csarnok szinte felrobbant. Ez nem az első ilyen megmozdulása volt az amerikai játékosnak, dominált a pályán. A jó játékunk ellenére nem tudtuk nagy előnyt szerezni, 3 perccel a félidő előtt mindössze 4 pont volt az előnyünk. A félidőre végül 38-33-as állással mehettünk.

Bíró Olivér hármasával indult a második félidő, Ivosev kettesével már ki is egyenlítettek a vendégek, ekkor jött Keith kétszer két büntetője, majd Eilingsfeld zsákolása következett. Elkaptuk a fonalat, Taylor betörése is jó volt, ezzel már 8 pont volt az előnyünk, amikor időt kértek a pécsiek. (46-38) Folytattuk a remek játékot, Eilingsfeld sorra szállította a pontokat, de Brown és Keith is becsatlakozott, az utolsó negyedre 62-50-es állással mehettünk.

A negyed elején Shaquille Keith-et állították ki, ettől erőre kapott a PVSK, de Taylor és Goins kosaraival tartani tudtuk az előnyünket. Kovács Ákos hármasával már 21 pont volt a két csapat közti különbség 4 perccel a meccs lefújása előtt. Pajor, Szalai és Orgona is a pályán volt az utolsó percekre, végül sikerült hazai pályán is győznünk! 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%