A Pécs ellen kezdünk a rájátszásban

2014.05.06, 09:04 Kosárlabda
 Megváltoztak a meccsidőpontok, 05.12-én hétfőn lesz az első idegenbeli mérkőzés.  

Miután elveszítettük a Szolnok elleni "párharcot" a középszakasz végén, a Pécs pedig a Körmendet legyőzve begyűjtötte a hetedik helyet, el is dőlt, hogy ellenük kezdjük meg a szereplésünket az idei rájátszásban. A baranyaiak remek csapatot alkotnak, amelyet az őket év közben gyötrő sérülések sem tudtak megtörni. Csirke Ferenc egyértelműen az "Év edzője" díj legnagyobb várományosa, szinte hihetetlen, hogy hová jutott a mentálisan remekül felkészített, és kiváló csapatjátékot játszó alakulatával. Főként a tripladobás az erősségük, ebben Budimir és Csabay játr az élet, messze két távoli találattal meccsenként, de Nelson, Halász és Bíró is veszélyes a vonalon túlról.

Amivel megfoghatjuk őket, az a keretünk mélysége. Kovács Péter kiesésével a középszakasz elején elveszítették egyik alapemberüket, akit azonban jól pótoltak. Kérdés, hogy a viszonylag szűk rotáció mire lehet elég a rájátszásban. Remélhetőleg a több bevethető ember, valamint a Tóth Ádám nélkül is erősebbnek tűnő palánk alatti szekciónk szállítani fogja számunkra a győzelmeket, és a minél kevesebb meccsből történő továbbjutást. Ami a sérülteket illeti, Tóth Ádám legkorábban a döntőre kerülhet bevethető állapotba, azonban Rodney McGruder szereplésére már a jövő héten mutatkozik remény. Ő igencsak sokat segíthetne a csapaton a mérkőzésekbe beletett hatalmas mennyiségű energiájával, így bízzunk a mielőbbi felépülésében.

A mérkőzések előre kiadott időpontjában is akad változás: az első meccs még a meghirdetett szerdai időpontban lesz, ám a pécsiek teremproblémája miatt a második meccs 05.12-én hétfőn, a harmadik pedig 05.14-én szerdák kerül megrendezésre. Ha lesz negyedik és ötödik meccs, akkor azok az eredeti időpontban, azaz pénteken és vasárnap lesznek. A rájátszás menetrendje, és az esetleges további változások IDE KATTINTVA nyomon követhetőek.

 

Korábban

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-PANNONPOWER 81-62
(22-15, 20-13, 16-20, 23-14)
ASE Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Gál J. (Hartyáni)

 ASE: Kovács 13/9, McGruder 15/3, Körtélyesi 9/3, Szabó 9, Tóth 13.
Csere: Vaughn 8, Eilingsfeld 9/3, Medve 5/3, Baki -, Kerpel-Fronius -
Vezetőedző:Dzunic Branislav

PVSK: Kovacevic 9, Kovács P. 20/9, Bíró 1, Budimir 19/9, Bödör 4
Csere: Csabay 5/3, Somogyfoki -, Nagy 4, Halász -
Vezetőedző: Csirke Ferenc

 

Fotó: Molnár Gyula

 

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%