A Pécs ellen búcsúztatjuk az évet

2016.12.16, 20:32 Kosárlabda
Mindenképpen győzelemmel zárnánk, de nem lesz könnyű dolgunk.

 

NB1 - Alapszakasz, 11. forduló
Atomerőmű SE - PVSK-PANNONPOWER
2016.12.17. 18:00
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Papp P., Ádám J., Vida B. (Bogárdi J.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hill - Medve - Samenas - Gilbert - Tiby

PVSK: Nelson - Smith - Supola - Budimir - Sejfic.

 

Kemény időszakon vagyunk túl, az biztos. Vérzivataros, távozókkal és anyagi bizonytalansággal telített nyár, személyi változásokkal, sérülésekkel és vereségekkel tarkított ősz. Ideálisnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető a helyzetünk, elég csak ránézni a tabellára, annak is az alsó régiójára. Hét vereség tíz mérkőzés alatt akkor is sok, ha az első kilenc helyezettjéből hatot már meglátogattunk. Ezen az időszakon túl kell lendülni és az új évet új szellemben, immáron ismét Ryan Watkinsszal a fedélzeten megkezdeni. Ehhez jó alapot adhatna egy Pécs elleni siker, ám ezért nagyon keményen meg kell majd küzdeni. A dolog nem lesz egyszerű, Csirke Ferenc legénysége nagyon megy, de akkor is le kell győzni őket. Hazai pályán egyszer már hibáztunk, még egyszer nem fér bele.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Gediminas Petrauskas: Elég kellemetlen vereséget szenvedtünk az előző fordulóban, így minden erőnkkel azon dolgoztunk a héten, hogy ezen a Pécs ellen javítani tudjunk. Nem lesz egyszerű dolgunk, a PVSK egy nagyon jó játékosokból álló csapat, egy kellemetlen ellenfél, amely idegenben is képes a győzelemre, ahogy azt megmutatták legutóbb a Jászberény ellen is - de hazai pályán, a saját szurkolóink előtt mindenképp szeretnénk szépen zárni az évet.

Csirke Ferenc: Senkit ne csapjon be a tabella, nagy különbség nincs a két csapat tudásszintje közt, épp ezért kemény összecsapásra számítok Pakson. Az ellenfelünknek volt pár problémája az ősszel, Watkins sérülésén át a különböző játékoscserékig több mindent lehetne említeni, de például a Szeged ellen megmutatták, hogy képesek nagyon jó játékra is - a legutóbbi, Körmend elleni vereségükből pedig nem érdemes kiindulni, az több szempontból is egy különleges összecsapás volt. Sok pontot kap, ugyanakkor sokat is dob a Paks, az előbbit ki kell használnunk, az utóbbira pedig mindenképp figyelnünk kell, ha szeretnénk idegenben megnyerni a találkozót.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%