A második is a Szolnoké

2019.05.21, 22:00 Kosárlabda
2-0 a címvédőnek.

NB I. – Rájátszás – 2. mérkőzés
Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK
97 - 103
(16-21, 28-19, 27-29, 26-34)
Paks, 2019.05.21.

ASE: Kovács Á. 9, Norfleet 10/3, Henton 15/6, Eilingsfeld 14/3, Jevtovic 8.
Csere: Ruják 15/12, Faust 22/3, Horváth K. -, Medve 4

SZOLNOK: Vojvoda 36/12, Airington 9, Rudner 7/3, N. Milosevic 13, Tóth Á. 14.
Csere: Malesevic 17/6, Kovács P. 3, Andric 4, Frank -

 

Jól kezdett a Szolnok, hamar elkezdték termelni a pontokat és a mérkőzés kezdetétől ők diktálták az iramot, ám a negyed közepére sikerült felvenni a ritmust és Kovács Ákos két kosarával 1 pontra zárkóztunk fel. Felpörögtek az események és Vojvoda Dávid ismét remek formában volt, az első negyedben 12 pontot dobott, ennek ellenére az Olaj nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, mint 5-6 pont, végig ott lihegtünk a nyakukon. 16-21-es Olaj vezetéssel kezdtük meg az első pihenőnket.

A második negyed elején kicsit beragadtunk és a negyed első percei egyértelműen a Szolnoké voltak. Henton triplájával közelebb kerültünk a tavalyi bajnokhoz, majd jött Norfleet, aki egy gyönyörű visszalépős hármast vágott be, ezzel már csak 4 pont volt a két csapat között. (28-32) Leeresztett az Olaj, Vojvoda ebben az etapban nem dobott kosarat és ez meg is látszott a vendégek teljesítményén, mi pedig remekül vettük át a mérkőzés ritmusát és szó szerint lerohantuk a tavalyi bajnokot. Henton, Faust és Norfleet remek kosaraival a félidőre 44-40-es állással mehettünk.

A harmadik negyedet is jól kezdtük, két és fél perc után már 8 ponttal vezettünk, amikor Andric reklamált egy fault miatt, a játékvezető pedig kiállította az Olaj játékosát. (51-43) A mérkőzésen először sikerült 12 ponttal meglépnünk, ebben a negyeben sokkal jobb dobóteljesítményt nyújtottunk, Andric kiiktatásával pedig a vendégek centerposzton is gondban voltak. Rengeteg volt a szabálytalanság ebben a 10 percben, a vendégek oldalán több sportszerűtlen hiba is ki lett osztva, dekoncentrált és pontatlan lett Vojvodáék játéka. Sajnos leültünk a meccs második felére, ezzel esélyt is adtunk a vendégeknek a hátrányuk ledolgozására, így az utolsó percet már csak 3 pontos előnnyel kezdtük meg. Végül a harmadik 10 percet 71-69-es állással zártuk.

Szakadozottan indult meg az utolsó felvonás a sok szabálytalanság miatt, szinte nem volt olyan támadás, amit a játékvezető ne állított volna meg. A negyed felénél Vojvoda büntetőivel átvette a vezetést a Szolnok. (80-81) Ahogyan azt várni lehetett, izgalmas végjátékra került sor az ASE Csarnokban, azonban ezúttal is a Szolnok nyújtotta a jobb játékot az utolsó etapban, így a végére 97-103-ra győztek le minket. A három nyert meccsig tartó párharc állása ezzel 2-0 a Szolnoknak.

 

Dragan Aleksic: Az első félidőben igazi európai kosárlabdát láthattunk, a második felvonásban azonban az úgynevezett ”small ballt” játszott mindkét csapat, amiből jobban jöttünk ki. A végén volt egy kiváló játékos, aki megoldotta a nehéz helyzeteket, aztán Milosevic és Malesevic segített neki ezt a meccset eldönteni. A párharc még nincs eldöntve, a kérdés az, hogy ki fog tudni gyorsabban regenerálódni. Gratulálok a Paksnak, megyünk tovább.

Frank Áron: Gratulálok a Paksnak, ismét egy brusztolós, kemény mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy a második félidőre sikerült feljavulnunk és gyorsindításokkal kosarakat szereznünk. Pénteken folytatódik a párharc, még nincs eldőlve semmi.

Nick Faust: Ilyen csapat ellen nem szabad apró hibákat sem véteni, sajnos védekezésben és lepattanózásban nem voltunk erősek, volt lehetőségünk bedobni a külső dobásokat, ezen kell még javítanunk, bízom a csapatban, hogy vissza tudjuk hozni a párharcot Paksra.

Dzunic Branislav: Gratulálok a Szolnoknak, megmutatták, hogy még mindig jó kosárlabdát játszanak remek egyéni teljesítménnyel. Jó hangulatú meccset játszottunk, ezt a hangulatot, amit a szurkolók teremtettek minden dicséretet megérdemel. Nem vagyunk az eredménnyel elégedettek, sok hibával dolgoztunk, ez az ellenfél pedig kihasználta ezt.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%