A listavezetőt fogadjuk a hatodik fordulóban

2015.10.30, 18:31 Kosárlabda
A bajnokságban mindeddig veretlenül menetelő Körmend látogat hozzánk. Nálunk Rakocevic továbbra sem bevethető, a túloldalon Perry játéka kérdéses.

 

NB1 - Alapszakasz, 6. forduló
Atomerőmű SE - Egis Körmend
Paks, 2015.10.31. 18:00
U21 - 15:15
V.: Pálla Zoltán, Frányó Péter, Gorka Szabolcs (Bodrogváry Iván)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Kovács - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

Körmend: Channels - Ferencz - Katura - Dickerson - Duinker

 

Hazai pályán - bár többször is necces volt, de  - eddig minden meccsünket megnyertük, ezt a sorozatot szeretnénk folytatni a listavezető Körmend ellen. Persze a mikénten lehetne változtatni, hiszen eddig minden hazai meccsünkön több alkalommal is infarktus közeli állapotba kerültünk, sokszor úgy tűnt, biztos az aktuális vendégcsapat sikere. Aztán minden alkalommal összekaptuk magunkat, és megnyertük a meccset, de az egyértelmű, hogy sokáig nem lehet a tűzzel játszani, az első perctől az utolsóig koncentrálni kell.

Ami a mostani mérkőzést illeti, nagyon nehéz dolgunk lesz a jó erőkből álló, láthatóan összeszokottan játszó Körmend ellen. Akár mezőnyben, akár palánk alatt vizsgálgatjuk őket, gyenge pontot nem igen találni. Sajnos nálunk kissé vékony a keret jelenleg, főleg magas posztokon, de azt már többször bizonyította a csapat, hogy nehéz helyzetben is képes bravúrokat bemutatni. Ez most elég nehéznek tűnik, úgyhogy pont itt az ideje egy újabb meglepetésnek!

Tavaly - mivel a Körmend nem jutott a felsőházba a középszakasz során - két alkalommal találkoztunk, mindkétszer mi hagytuk el győztesen a parkettet. Hazai pályán decemberben csaptunk össze, akkor 88-79 arányban diadalmaskodtunk ellenük. A meccs hőse Henry Dugat volt, aki 25 ponttal terhelte meg a körmendi gyűrűt. Fontos volt a jó lepattanózás is, ebben a műfajban 42-30-ra nyertünk, egy hasonló eredménnyel most is megelégednénk :

{youtube}H_QFgfiINJU|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Roppant nehéz mérkőzésre számítok, azt hiszem nem is kell ecsetelnem, milyen erős most a Körmend. Csak elismerő szavakkal lehet róluk beszélni. Jól összerakott társaság, kiváló egyéniségekből áll, akik remek csapattá vannak gyúrva - még azok is, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak. Védekezésben és támadásban is kimagaslót tudnak produkálni. Sok variációjuk van. Esélyeinket nagyban gyengíti Rakocsevics sérülése, illetve a Szeged ellen combsérülést szenvedő Eilingsfeld sem edzhetett a héten, játéka kérdéses. Ennek ellenére természetesen nem feltett kézzel megyünk ki, mindent megteszünk, hogy emelt fővel hagyhassuk el a pályát.

Teo Cizmic: A Paks egy kiváló együttes. Egyéniségekből áll, mégis csapatként tudnak funkcionálni. Kifejezetten nehéz meccsre számítok, de nekik sem lesz egyszerű dolguk. Nem vagyunk, nem is lehetünk fáradtak a szerdai kupameccs miatt. Mindenki nemzetközi sorozatban szeretne indulni, mi most megtettük, úgyhogy nem panaszkodhatunk. Perry továbbra is sérült, megpróbáltuk játszatni az elmúlt két meccsen, de most ismét problémákkal küszködik. A találkozó előtt derül majd ki, hogy pályára léphet-e.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%