A legjobban védekező csapathoz látogatunk

2014.03.20, 10:29 Kosárlabda
A harmadik fordulóban Kecskeméten vizitálunk, ahol az alapszakaszban hősies hajrával összejött a győzelem. Beharangozó a pénteki meccshez, és videós összefoglaló az első találkozóról!

Az első fordulóban aratott idegenbeli győzelmünk után ezúttal Kecskeméten nyílik lehetőségünk folytatni a jó sorozatunkat. A KTE-Duna Aszfalt az alapszakaszt az igencsak előkelő harmadik helyen zárta, ráadásul csak az egymás elleni eredmény miatt szorult az Alba Fehérvár mögé. Ez már önmagában is megsüvegelendő tény, ám ha hozzávesszük azt, hogy mindezt újoncként sikerült elérni, akkor el kell ismerni, hogy eddig minden várakozást felülmúl Stojan Ivkovic csapatának teljesítménye. A Kecskemét sikerének titka egyértelműen az összeszokottság, a csapat magja ugyanis már hosszú évek óta együtt pattogtat. Wittmann, Bencze, Hegedüs, Derasimovic, Karahodzic, Mészáros és a Pongó-fivérek már a másodosztályban is együtt kosaraztak, ami hatalmas előnyt jelentett számukra a szezon kezdetekor. Hajtós, kemény kosárlabdát játszanak, bátran vállalkoznak távolról és középtávolról is, és rendre be is találnak.

Emellett a védekezésük az, ami igazán elit csapattá tette őket: az alapszakaszban lejátszott 22 mérkőzésen átlagosan mindössze 67.3 pontot kaptak, amivel vezették a vonatkozó listát. A második helyen egyébként az ASE állt, kereken 70 kapott ponttal. A dobott pontoknál már érdekesebb a kép, ugyanis a legkevesebbet is a KTE szerezte, mégpedig 72.3-at, szemben a mi 83.3 egységünkkel. Világosan látszik tehát, hogy a kemény, sok embert forgató védekezésével a Ivkovic mester igyekszik megfojtani az ellenfél játékát, és ha ez sikerül, akkor rendre győztesen is hagyják el a parkettet. Ellenpéldaként mondjuk pont mi egymás elleni mérkőzésünk áll, ahol bejött a kevés pontos forgatókönyv, ám szerencsénkre így is fel tudtuk venni a kesztyűt, és a oda-vissza legyőztük őket.

A második meccsen így:

{youtube}uadsGFHxfQc|525|400|0{/youtube}

Sérültjei is vannak a pénteki ellenfélnek, a ktekosar.com erről a következőket írja: "Jovanovic jókedve elsősorban annak szól, hogy egyre jobban van, a sérült bokája egyre kevésbé fáj. Már TRX-edzéseket is végez, így körülötte mindenki optimistább a visszatérésének időpontjával kapcsolatban, mint korábban. Ám kedd délelőtt újabb baj érte a csapatot: megsérült Kemal Karahodzic, akinek az orrcsontja törött el. Szerda reggel már Budapesten lesz, ahol egy speciális védőmaszkot készítenek számára. Ezzel együtt nem tudni, tud-e játszani a Paks ellen, sokat számít majd, hogy milyen a fájdalomküszöbe. Ha játszik, azt az orvosi ellenjavaslat miatt csak saját felelősségére teheti… A keret többi tagja egészséges és keményen készül a pénteken 18 órakor kezdődő, Paks elleni mérkőzésre."

Nálunk szerencsére mindenki egészséges, és mivel a bajnoki után egy edzőmeccsen is legyőztük az amúgy hosszú évek óta mumusnak számító Kaposvárt, talán az önbizalommal sem lesz gond. Hogy a négy légiósunk közül ki marad ki, azt csak holnap dől el.

 

Korábban

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
61-66
(20-12, 18-14, 14-16, 9-24)
Messzi István Sportcsarnok, 1300 néző
Vezette: Földházi T., Papp P., Farkas G. (Benczur)

KTE: Pongó Ma. 6, Derasimovic 10, Pongó Má. -, Jovanovic 18/3, Karahodzic 15
Csere: Mészáros 4, Kuntic 4, Hegedűs 2, Stefanovic -, Bencze 2
Vezetőedző: Stojan Ivkovic

ASE: Vaughn 17/12, Mcgruder 15, Baki -, Szabó Zs. 8/3, Tóth Á. 6
Csere: Kovács 11/3, Eilingsfeld 9, Kerpel-Fronius -
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Fotó: kecskemititv.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%