A Kenguru csapat értékelése

2012.07.05, 09:57 Kosárlabda


A korosztályos versenyeztetést tekintve ez a korosztály a legfiatalabb szakosztályunkon belül. A csapatot 2001/2002-es születésű gyerekek alkotják. Az idei szezonban 20 fő fordult meg az edzéseken melyből 14-en stabilan alkották a csapat szerkezetét. Kicsikről lévén szó az első edzéseket az iskolai évkezdettel párhuzamosan kezdtük el. Szeptemberben megpróbáltunk visszarázódni az előző évi munkánk ritmusába és tempójába. Az alapozó hetek után októbertől májusig szerepeltünk az Országos Kenguru Kupában és a Gemenc Nyuszi Kupán. Mindkét versenyen nyolc fordulóban két-két meccsel vettünk részt, ami 32 mérkőzést jelentett számunkra.

A bajai régiós országos versenyen második helyet értük el. Nyolc győzelmet és nyolc vereséget számláltunk, ami azt jelentette, hogy nem juthatunk el az országos döntőbe mivel erről a területről csak az első helyezett képviseltetheti magát. Gratulálunk a döntőbe jutó Gyakorlós Gyerkőcöknek, akik a fiú kenguru korosztály harmadik legjobb csapata lett.

Szekszárdon egy helyi rendezésű bajnokságban vettünk részt, ami hasonló lebonyolítású volt az országos bajnokságéhoz. Tizenöt győzelem mellett három vereséget szenvedtünk, amivel megnyertük a bajnokságot. Ezen a kupán is sikerült játszanunk egy olyan csapattal, amelyik országos döntőbe verekedte magát. A lányoknál úgyszintén bronzérmet nyertek a Csíkos Tigrisek, amihez gratulálunk.

Az elmúlt tíz hónapban elégedett lehetek a csapat munkájával és hozzáállásával mind az edzéseken mind a mérkőzéseken. A város minden iskolájából érkeznek edzésre a srácok, akik között egyre jobb az összhang nagyon jó közösséget alkotnak. Erre a következő években nagy szükségünk lesz, mivel két korosztályban több bajnokságban kell helytállnunk. Külön szeretném kiemelni Jakab Mártont, aki már idén is a fent említett két bajnokságon kívül egy idősebb korosztályban is helytállt, valamint Mukli Balázst és Gárdai Mátét, akik szinte minden edzésen és mérkőzésen részt vettek.

Edző: Somodi András


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%