A Kecskeméttel mérkőzünk a döntőért

2015.05.05, 21:43 Kosárlabda
Idén eddig mind a két meccsünket elveszítettük Kecskeméten, igaz egyik sem sokon múlott. Ha döntőbe akarunk kerülni, legalább egyet idegenben is nyernünk kell.

 

 NB1 - Elődöntő, 1. mérkőzés
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
2015.05.06. 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Pálla Z., Hegedűs T. (Bodrogváry)

Várható kezdőcsapatok

KTE: Kinney - Kovács P. - Derasimovic - Ivosev - Barovic

ASE: Dugat - Medve - Evans - Szabó - Eilingsfeld

Ha nehezen is, de sikerült legyőznünk a mindent eldöntő ötödik meccsen a Falco gárdáját, és ott vagyunk a legjobb négy között. Nem volt egyszerű menet, mikor a harmadik negyed közepén tízzel ment a Falco, nem sokan hittek a továbbjutásban. Aztán a srácok megrázták magukat, és tudásuk legjavát megvillantva végül bebizonyították, hogy igenis helyük van a legjobbak között, és feltett szándékuk harcolni a végsőkig, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Szabó Zsolt, félretéve minden korábbi eseményt, parádés hárompontosokat szerzett, de ki lehetne emelni Henry Dugat vagy Jarrod Jones játékát is, mind kellettek a fordításhoz.

A lényeg, hogy ott vagyunk, mindössze egy lépésnyire a döntőtől, ám ez nagyon kemény és nehéz lépés lesz. A Kecskemét idén masszív és igencsak jó csapattá érett, amely nem csak otthon, de idegenben is bárkire veszélyes lehet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ellenünk is megnyertek a négy meccsből hármat, még ha azok szoros győzelmek voltak is. Ezt a tendenciát meg kell fordítani, el kell hozni egy meccset Kecskemétről, hiszen a pályahátrány miatt nincs más módja a továbbjutásnak. A feladat nem egyszerű, de a csapat képes kell legyen erre a bravúrra.

A mérkőzést sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni Körtélyesi Gergely, ám a helyén talán már pályára léphet a hosszú ideje sérült Jeremy Wise, új lendületet hozva a társaknak.

Legutóbb egy hajszálon múlott a kecskeméti sikerünk, fél perccel a cége előtt még vezettünk a Messzi István Sportcsarnokban, végül azonban 80-76 arányban alulmaradtunk. 

{youtube}ZULyE4fOh60|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Stojan Ivkovic: "Úgy gondolom, hogy idén tényleg a legjobb négy csapat került be az elődöntőbe. Óriási dolognak tartom, hogy tíz év után ismét köztük szerepel a Kecskemét. Szeretnénk a kupadöntő után egy újabb szép éremmel gazdagodni. A Paks öt negyeddöntőjéből hármat élőben, a helyszínről láttam. Élvezetes, jó meccsek voltak, a Falco is jól játszott. Az utóbbi időben kicsit megváltozott a közvélemény álláspontja az erőviszonyokról, november-december környékén még a Paksot tartották az esélyesebbnek, most viszont már sokan úgy látják, hogy mi is labdába tudunk rúgni. Bízom benne, hogy így van, pedig Rakics távozása után én sem gondoltam volna, hogy ez a szituáció fog bekövetkezni. Egyenletes, szép teljesítményt nyújtunk az utóbbi időben, szeretnénk ezt folytatni. Nyerni akarunk holnap, már csak azért is, mert a pályaelőnyünket meg kell tartanunk."

Branislav Dzunic: "Biztos vagyok benne, hogy egy jó párharcot fogunk játszani a Kecskemét ellen. Két olyan csapat találkozik az elődöntőben, amely mindig szoros meccseket játszik egymással, legutóbb a KTE simán nyert nálunk, de ez eddig ritkán fordult elő. Mindkét együttesnek megvannak a saját erősségei, ami alapján mindkettő reménykedhet abban, hogy bejut a döntőbe. A Kecskemét három, mi pedig öt meccs után jutottunk tovább, de nem hiszem, hogy ez döntő tényező lenne ilyenkor. Lehet, hogy fáradtabbak vagyunk az ellenfélnél, de mi meccsben voltunk, szóval ez mindig oda-vissza is elsülhet. Körtélyesi Gergely nem tudja vállalni a játékot, a többiekre számíthatok."

Kép, forrás: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%