A Kecskemét ellen zárjuk a középszakaszt

2015.04.17, 16:15 Kosárlabda
Az utolsó fordulóra is maradt tét, a győztes kezdheti második helyről a rájátszást. A mérkőzés bevételét jótékony célra ajánlja fel a csapat.

 

 NB1 - Középszakasz, 10. forduló
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
2015.04.18. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Papp P., Benczur T., Söjtöry T. (Bodrogváry)
TV: Duna World

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szaból

KTE: Kinney - Kovács P. - Derasimovic - Ivosev - Barovic

A Sopron elleni, első fordulóban elszenvedett vereséget leszámítva jól szerepeltünk hazai pályán a középszakaszban, hiszen a Kaposvárt és a Szolnokot is két vállra fektettük a Gesztenyés úton. A múlt szerdai, Olaj elleni siker különösen örömteli volt, az elmúlt évek talán legjobb meccsén sikerült legyőzni a bajnokot. Most szerdán aztán Kaposvárra látogattunk, ahol az utolsó pillanatig harcban voltunk a győzelemért. Sajnos a végjátékban felőrölt minket a kétszer annyi lepattanót szedő, és háromszor annyi büntetőt dobó Kaposvár, de szerencsére a mérkőzés gyakorlatilag egyetlen célját, az egymás elleni jobb mérleget sikerült megvalósítani, így nincs okunk búslakodni.

A Kecskemét elleni meccsnek már jóval nagyobb a tétje, hiszen a körbeveréseknek köszönhetően úgy alakult a bajnokság, hogy a két csapat utolsó fordulóbeli mérkőzése dönt arról, hogy melyik végez a második, és melyik a harmadik helyen. Kemény mérkőzésre van kilátás, a két csapat meccsei az elmúlt években nem annyira a szépségről, mint a kemény védekezésről voltak híresek. Vélhetően most sem lesz ez másképp, szinte biztos, hogy egy utolsó pillanatig kiélezett csatát láthatnak majd tévé képernyője előtt helyet foglalók, illetve a kilátogató nézők.

Akik remélhetően minél többen lesznek, hiszen jelenlétükkel a csapat támogatása mellett a súlyos betegséggel küzdő Feil Eszteren is segítenek, aki számára a klub felajánlotta a mérkőzés teljes jegybevételét. Részletek IDE KATTINTVA!

Ami csapatunk sérültjeit illeti, Tóth Ádám Kaposváron már vállat pár percet, szerencsére jól bírta lába a terhelést, így most is ott lesz a keretben, ám Jeremy Wise és Jarrod Jones továbbra sem bevethető.

A 2014/15-ös szezonban eddig megvívott három mérkőzésen rendre hazai győzelem született, ennek megfelelően február ötödikén is a hazai csapat, azaz az ASE hagyta el győztesen a parkettet egy 74-59-re végződő mérkőzés után:

{youtube}RP09hBqTWak|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "Jó meccset játszottunk Kaposváron, ahol nagyszerű dobóformával egészen a végéig győzelmi esélyeink voltak. A végjátékban egyszerűen felül kerekedtek rajtunk a hazaiak, egylabdás meccs lett belőle, amelyet talán a szerencsésebb csapat nyert meg. A Kecskemét ellen mindig kemény mérkőzéseket játszottunk. A lila-fehérek szervezett, fegyelmezett játékot játszanak, amelynek előnyei és hátrányai is vannak. Teljesen nyílt lesz az összecsapás, amelynek nagy a tétje, hiszen a második hely megszerzéséről van szó. Fontos mérkőzés előtt állunk, de sorsdöntőnek azért nem nevezném. Lehet, hogy a továbbiakban nagy jelentősége lesz a második helynek, de az majd kiderül."

Stojan Ivkovic: "Az egész play-off rangját emeli, hogy a Körmend és az Alba is kiesett, most látszik csak igazán, hogy mekkora nagy dolog bejutni a legjobb nyolc közé. A következő lépés pályaelőnyt szerezni, nekünk ez már szerencsére sikerült. A paksi meccsünk arra ad választ, hogy hányadikak leszünk a felsőházban. Jön a play-off, amire jellemző, hogy ilyenkor már mindenki fáradt, és mindenkinek fáj valamije. Ha ez nem így van, akkor az azt jelenti, hogy valami probléma van. A Paks egy jó csapat, amely előszeretettel alkalmazza a tranzíciós játékot és sok „back door befutást” erőltet. Az utolsó meccseiken kiváló dobóformában játszottak, illetve figyelnünk kell a palánk alatt is, mert agresszíven mennek a támadólepattanókért. Nagyon örülök Tóth Ádám visszatérésének. Megteszünk mindent, hogy győzzünk."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%