A Kaposvár ellen szerezhetjük meg az első sikert

2015.03.24, 14:35 Kosárlabda
A sérültjeink továbbra sem épültek fel, ezúttal is nélkülük vesszük fel a harcot. A túloldalon is akad egy hiányzó, a kezdő center, Marko Spica is kihagyja a mérkőzést.

 

 NB1 - Középszakasz, 4. forduló
Atomerőmű SE - Kaposvári KK
2015.03.25. 18:00
Paks, ASE Sportcsarnok
V: Pálla Z., Török R., Tözsér D. (Szabó)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Markovic - Evans - Szabó - Eilingsfeld

KKK: Frazier - Fodor - Raivio - Hendlein - Grebenár

Pénteken a Szolnok otthonában sajnos nagyon hamar mérkőzést eldöntő hátrányba kerültünk, miután már az ötödik percben 18-1-re vezetett a házigazda. Ezt követően a srácok mindent megtettek, hogy visszajöjjünk a meccsbe, egy pillanatig sem adták fel a harcot a jobb erőkből álló ellenfél ellen, amely azt eredményezte, hogy a negyedik negyed elején, Kovács Ákos triplája után már csak három volt a különbség a két csapat között. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, a Szolnok indított egy újabb komoly rohamot, és végül behúzta a győzelmet.

A játékosok teljesítményét ennek ellenére sem érheti kritika, mindent megtettek a sikerért. Ugyanúgy, ahogy egy hete a Sopron ellen, amikor a rettenetes hárompontos dobószázalék volt a vereségünk oka. Hogy a Kaposvár ellen mi következik, azt nehéz megjósolni, egy dolog azonban biztosnak látszik: ha meg is fogta a gárdát három kulcsjátékosának kiesése, egyetlen meccsen sem feltartott kézzel mennek fel a pályára. Szabó Zsolt ötös poszton is igyekszik helyt állni, és a Sopron ellen be is bizonyította, hogy ebben a pozícióban sem elveszett játékos. A külső sor is igyekszik kivenni a részét a ponttermelésből, a soproni gyengélkedés után Szolnokon már be is estek a dobások. Kovács és Körtélyesi is eredményesen célzott vonalon túlról, Henry Dugat pedig a betörései után kiharcolt büntetőit értékesítgette nagy szorgalommal.

Ami a Kaposvárt illeti, Marko Spica kiesése náluk is komoly érvágást jelenthet, Grebenár és Horváth Márton ugyanis ketten együtt 3.8 pontot és 3.2 lepattanót átlagoltak mindössze az alapszakaszban, így minden bizonnyal szokatlan lesz ez a Spica nélküli felállás a somogyiak számára. Persze azért így is marad jó játékos a keretben, ugyanis olyan "megszokott" nevek mellett, mint Hendlein, Raivio vagy Fodor Márton, idény közben szerződtetett irányítójuk, Nick Frazier abszolút is meghatározó szerepet játszik. Az alapszakaszban közel 16 pont és 5 gólpassz került neve mellé, az ő semlegesítése abszolút kulcsfeladat lesz, ha meg akarjuk nyerni ezt a találkozót.

Ami a két csapat legutóbbi paksi összecsapását illeti, végig vezetve, már az első negyedben 30-12- vezetésre szert téve, végül 93-71 arányban győztük le a somogyiakat. 

{youtube}k6U2gHbxawk|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "Még mindig keressük az első győzelmünket a középszakaszban, és nagyon szeretnénk végre megszerezni. Biztos vagyok abban, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert egy olyan ellenfél érkezik hozzánk, amely felszabadultan és jól kosárlabdázik. Az utóbbi meccseken voltak problémáink, hiszen a centereink sérültek, de remélem, hogy lassan megszokjuk a helyzetet, hogy egyszerűen így kell játszanunk. Ennek ellenére eddig is a maximumot hoztuk, de nyerni nem tudtunk, hiszen azért ellenfél is van a másik oldalon. Az eddigi sérültjeinkre, Tóth Ádámra és Jeremy Wise-ra továbbra sem számíthatok, illetve Luka Markovics játéka is kérdéses."

Fekete Ádám: "A paksiakat az utóbbi időben sok sérülés sújtotta, de ez nem jelent semmit, mert nagyon hosszú a padjuk, komoly játékosállománnyal rendelkeznek. Bárki az ellenfél, hazai pályán mindig ők az esélyesek, úgyhogy nagyon remélem, hogy ismét maximumot tudunk nyújtani és egy jó mérkőzést tudunk játszani velük. Az elmúlt időszakban nagyon sok mérkőzést megnyertünk, tehát az önbizalmunkkal nincs gond, de azért még mindig a realitás talaján maradunk. Az a legfontosabb, hogy játsszuk a saját játékunkat. Marko Spica a hétvégén bokasérülést szenvedett, de szerencsére sem a szalag, sem a csont nem sérült olyan mértékben, ami hosszú kihagyást indokolna. A szerdai mérkőzést biztosan nem tudja vállalni, de napról-napra javul a lába."

Kép, forrás: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%