A Kaposvár ellen sem sikerült

2023.10.24, 09:53 Kosárlabda
Elszenvedtük az idei negyedik vereségünket is.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – IV. forduló
Atomerőmű SE – Kometa-Kaposvári KK
73 – 82
(18-18, 14-28, 21-23, 20-13)

Egy kihagyott kaposvári „ajtó-ablak” ziccerrel indult a találkozó, majd Darrin Govens triplájának örülhettünk, a túloldalon Fazekas talált be. Wright Jr. 2+1-es akciója is eredményes volt, majd Maliek White is betalált, 8-2-vel kezdtük a meglehetősen parázs hangulatú mérkőzést. Pillanatok alatt visszajött a Kaposvár Jackson és Abell pontjainak köszönhetően, ezután mi is ritmust tudtunk váltani és jöttek a jobbnál-jobb megoldások. Ennek ellenére nem tudtunk elszakadni a vendég gárdától, az etap utolsó két percére egál állással fordulhattunk. (16-16) Derek Jackson gyors és kemény betörése után már a kék mezeseknél volt az előny, az eredményen White faulttal együtt értékesített kettesével tudtunk javítani. (18-18)

Gyors kaposvári ziccerrel indult a második etap, majd Paár Márk gólpasszából Abell pöcizte be a gyűrűbe a játékszert, Kovács ziccere lecsorgott, Abell triplája viszont nem, időt kért Csirke Ferenc. (18-25) Közel két és fél perc után Woods szerezte a negyedben az első pontjainkat, lepattanózásban és a gólpasszok kiosztásában is kezdtünk lemaradni a vendégektől, a felzárkózást Govens és Woods pontjaival kezdtük meg, Abell és Paár viszont pillanatok alatt berámoltak 9 pontot, így a kaposvári előny 12 pontra dúzzadt, ismét időt kértünk. (27-39) Woods remekül fordult le a védőjéről a festékben, az értékesnek bizonyuló két pontjának azonban nem sokáig örülhettünk, Abell ismét büntetett a másik palánk alatt. Pajor triplája jó volt a sarokból, mint ahogyan Paár kettese és Abell három pontja is. Remy Abell ekkor már 19 pontnál járt. (32-46)

Összességében kevés gólpasszal, lepattanóval, pocsék triplázással, ellenben 8 eladott labdával zártuk az első félidőt, a Kaposvár a játék szinte minden elemében jobbnak bizonyult. 0-9-es rohanással indítottak a vendégek, a különbség hamar 20 pont fölött volt. Jackson találataival tovább nőtt a vendégek előnye, az eredményen Gulyás tudott javítani zsinórban három hárompontossal, sajnos ezek az extra pontok nem sokat értek, ugyanis folyamatosan érkezett a válasz a túloldalon, egészen egyszerűen megállíthatatlan volt a Kaposvár ezen a szombat estén. Szervezetten, fizikálisan, pontosan játszottak. Gulyás újabb triplával próbált „életet lehelni” a csapatba, rajta kívül Woods járt még 10 pont felett a 38. percben. (51-67) Végül a negyedet Mario Ihring pontjaival zártuk. (53–69)

Gyakorlatilag a mérkőzés összképe nem változott a záró felvonásban sem, a Kaposvár magabiztosan kosárlabdázott. Sajnos későn kezdtünk el "felébredni", ugyanis a láthatóan fáradó vendégek ellen másfél perccel a végső sípszó előtt tudtunk csak 10 ponton belülre jönni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%