A kadett korosztály 2009-2010-es éves értékelése

2010.07.05, 10:44 Kosárlabda
ASE 2009/2010 kadet csapatról

  Ebben a szezonban a fő cél az volt, hogy beleerősödjünk a kadet korosztályba, főleg azért, mert, 94-es játékosunk kettő volt, Baki Sándor és Haaz Péter, aki a szezon előtt megsérült, majd az első tornáján ismét és ezért kihagyta a teljes évet. Két korosztályos válogatott kerettag érkezett Bajáról, Braun Bence (95) és Bereczki Márk (96) akikkel úgy gondoltuk tovább erősödik csapatunk.
  Céljainkat az év során csak részben tudtuk elérni, az alapszakaszt a Baja és Kaposvár mögött 3. helyen zártuk és nem kellett szégyenkeznünk viszonylag szoros mérkőzéseket játszottunk.
  A keresztjátékot követően bent voltunk a legjobb 24 csapat között, és Sopronban játszottunk a 16 közé kerülésért, ami az eredeti célkitűzésünk is volt. Sajnos a szövetség figyelmen kívül hagyta, hogy a selejtező napján középiskolai írásbeli felvételi van, ami a csapat 90%-át érintette, és a csapatok kérésére sem volt hajlandó (a rendező Sopron sem) eltenni más időpontra vagy helyszínre (pl. Budapest) a tornát, csak annyi engedmény volt, hogy késő este játszhattunk. Az esti ellenfél Miskolc is hasonló cipőben járt. Ők még többet is utaztak így ez nem volt indok arra, hogy a mérkőzésen szinte folyamatos vezetés után 4 ponttal kikapjunk. Főleg úgy, hogy sok dobást és létszámfölényt hibáztunk igaz több kulcsember sem hozta magát és az egyik legjobb védőnk éppen síelt. Másnap hiába vertük meg a rendezőket és hiába játszottunk 25 percig egált a zömmel 94-eskből álló Újbuda-MAFC-cal – aki az országos döntőn végül 5. lett – mikor eltört Antoni Csanád ujja és ki kellett állnia a rutinosabb ellenfél elhúzott és nyert. Így sajnos februártól már csak néhány torna volt, amire nem tudtuk igazán felszívni magunkat kivéve az Újvidéki mérkőzéseket, ahol sikerült felvenni az ellenfelek kemény játékstílusát és két szép győzelmet arattunk.
  Április közepére kiderült sikerült beiskolázni a csapat döntő többségét (kivéve Braun Bencét, aki végül vissza is ment) sőt három tehetségesnek tűnő játékos érkezett Beák Balázs (Dombóvár),Veszprémi Zsolt (Dunaújváros) Gomola Bence (Monor). A csapat nagy része érdekelt volt még Nyíregyházán a IV. korcsoportos Országos Diákolimpián is ahol a döntőben (a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóiként) második helyen végeztek.
  A júniust 5 napos edzőtáborral zártuk ahol végre együtt volt a társaság (kivéve Gomola Bencét, aki otthon a lábán megsérült és nem tudott eljönni) és reményeink szerint most már mi is folyamatosan (nem csak heti egyszer) együtt tudunk készülni úgy mint a többi csapat.


 Edző: Nagy Gábor

{jcomments on}
                                                                                                          


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%