A harmadik meccs fog dönteni

2022.05.12, 09:57 Kosárlabda
Kiegyenlített a Pécs.

Pécsi-VSK Veolia – Atomerőmű SE
73 – 71
(15-22, 24-14, 16-21, 18-14)

A Play-out második mérkőzését kezdtük meg szerdán Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Az első találkozón hazai pályán arattunk nagy arányú győzelmet, a párharc lezárása és a jövő évi A csoportos indulás kiharcolása volt a tét szerda este.

A mérkőzés első pontjait Mislav Brzoja szerezte egy hárompontosból, majd Eilingsfeld Jani és Ken Brown is triplázott. Az első hazai találatra 4 percet kellett várni, ekkor Ivosev volt eredményes egy gyorsindításból, majd Frank Áron szerelését követően Donaldson is betalált. Felébredt a PVSK, Brkic pontjai után Ivosev, majd Mislav Brzoja neve mellé jegyezhettünk pontokat. Eilingsfeld két egymást követő támadólepattanó után is jól pöcizte vissza a labdát. Goins pontjai következtek, a hazaiak nem tudták tartani a ritmust, az első negyedet 15-22-es állással zártuk.

A második etap elején Kenny Goins sérült meg, helyére Eilingsfeld érkezett, Brkic triplával hozta közelebb a fehér mezeseket, Haynes-Jones kettesével már csak egy pont volt az előnyünk. (21-22) Meleg Gergő „érkezett meg” a sarokból, a fiatal játékos pontjaival átvette a vezetést az egyre javuló játékot mutató PVSK. 7 perc elteltével 15-6 volt a negyed állása a hazaiak javára. Rendkívül passzívan játszottunk, a dobásaink sem működtek. Végül a félidőre 39-36-os állással mehettünk.

Brown triplája nyitotta a harmadik 10 percet, erre Brkic válaszolt egy visszapöcizett ziccerrel, majd Haynes-Jones is betalált. Eilingsfeld hárompontosát Kovács Ákos egész pályás szólója követte, ami után könnyed ziccert dobhatott a csapatkapitány. Donaldson maradt üresen a triplavonalnál, természetesen „megköszönte a lehetőséget”, majd Haynes-Jones duplázott. Brzoja megdobta a tizenharmadik pontját is, a horvát játékosunk és Eilingsfeld vitték a hátukon a csapatot. A PVSK sem tudott nagyon hibázni, Haynes-Jones rednkívül meggyőzően játszott a harmadik negyedben. Kovács floaterével három pontra zárkóztunk, majd Keith kettese is jó volt. (53-53) Percekig maradt ez az állás az eredményjelzőn, kemény, gyors játék folyt a pályán, sok hibával. Brown duplájával átvettük a vezetést az utolsó percben, Haynes-Jones azonban kiegyenlített, Keith azonban beállította a harmadik negyed végeredményét. (55-57)

Brown hármasával indult az utolsó felvonás, majd Brzoja is eredményes volt. Bíró Olivét neve mellé jegyezhettünk három pontot, Eilingsfeld viszont a másik oldalon válaszolt erre. 6 pontos előnyünk volt 5 perc elteltével, jobb játékot mutattunk és pontosabban dobtunk. Kezdett fáradni a Pécs, az utolsó percekben már nem tudtak fókuszálni, Kovács kettesével már 7 pont volt az előnyünk. (64-71) Innen még visszajött a Pécs 3 pontra, majd Ivosev triplájával kiegyenlítettek. 19 másodperccel a vége előtt 71-71-es állásról folytatódott a találkozó. Donaldson mindkét büntetőt értékesítette, az utolsó támadásunkból nem született kosár, így a PVSK nyerte a találkozót, ezzel kiegyenlítették a párharcot.

Szombaton 18:00-kor kerül megrendezésre a mindent eldöntő mérkőzés az ASE Csarnokban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%